اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد دست پیشه، رئیس کانون استادان دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه حذف حدود ۳ هزار کد رشته محل در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد به منافع ملی کشور آسیب میزند، گفت: حذف رشته محلهای دانشگاه آزاد نارضایتیهای زیادی را نزد کارمندان و اعضای هیات علمی این دانشگاه در پی دارد.
وی افزود: حذف کد رشته محلهای دانشگاه آزاد نگرانیهای گستردهای برای خانوادههای دانشجویان ایجاد کرده و سبب فرار مغزها میشود در حالی که برنامهریزیهای بسیاری برای بازگشت نخبههای کشور از کشورهای دیگر تدوین شده بود ولی با بیکار شدن جمعیتی از اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد این افراد راه تامین معاش و ادامه زندگی آموزشی و علمی خود را در کشورهای دیگر میجویند.
دستپیشه اظهار داشت: امنیت روانی و شغلی تعداد کثیری از اعضای هیات علمی و اساتید دانشگاه آزاد با حذف رشته محلهای کارشناسی ارشد به مخاطره افتاده است.
رئیس کانون اساتید دانشگاه آزاد عنوان کرد: دانشگاه آزاد با هزینه بسیار اعضای هیات علمی جدید را جذب کرده یا در حال جذب است تا خواستههای نظام آموزش عالی و وزارت علوم تامین شود، ولی حذف رشته محلها از سوی وزارت علوم باعث کسری بودجه میشود به طوری که بیش از ۱۴۰ واحد دانشگاه آزاد زیانده هستند و فشار مضاعفی بر این واحدها تحمیل میشود.
وی با بیان اینکه تیم جدید مدیریتی دانشگاه آزاد برای آرامش بیشتر اعضای هیات علمی همکاری میکنند، گفت: در دوره مدیریتی جدید اجازه بازخرید اعضای هیات علمی داده نمیشود و حقوق اساتید و کارمندان از محل سپرده دانشگاه در واحدهای مادر تامین میشود ولی وزارت علوم با این تدبیر نسنجیده و نابخردانه آسیب بزرگی به اصل ۴۴ و اشتغالزایی زده است و عدالت آموزشی کشور با این کار خدشهدار شد به طوری که بیکاری مضاعف و کسری بودجه از زیانهای دیگر این کار است.
دستپیشه ادامه داد: نگاه تبعیضآمیز به دانشگاه آزاد آثار روحی و روانی برای خانوادههای اعضای هیات علمی و دانشجویان دارد و وزارت علوم اگر به فکر نظام است نباید چنین اقدامی را انجام دهد زیرا با این کار منافع یک عده افراد سودجو در موسسات غیرانتفاعی تامین میشود و این کار یک کار سیاسی در راستای تضعیف تیم مدیریتی جدید است در حالی که این تیم از سوی مقام معظم رهبری تایید شدهاند.
رئیس کانون اساتید دانشگاه آزاد، عنوان کرد: به یکسری از واحدها اجازه پذیرش دانشجو در رشتهای در مقطع دکتری داده شده ولی اجازه پذیرش دانشجو در همان رشته در مقطع ارشد داده نشده است، در واحد قم که مرکز جهان تشیع است رشتههای علوم قرآنی، فقه و حقوق در مقطع ارشد حذف شده در حالی که پتانسیل این رشتهها قطعا در قم وجود دارد و وزارت علوم نیز پذیرش دانشجو در مقطع دکتری را در همین رشتهها به واحد قم داده است ولی پذیرش دانشجو در مقطع ارشد را حذف کرده است.
دستپیشه ادامه داد: همچنین رشتهشیمی در واحد یزد با وجود فعالیت استاد تمامها در این واحد حذف شده است و امیدواریم حداقل ۲۲۵۰ رشته از این ۳ هزار رشته امروز به صورت قطعی به دانشگاه آزاد بازگردد و محمد فرهادی وزیر علوم در ماه آخر وزارت خود با عملکرد سنجیده از منافع ملی و منافع کارکنان و اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد و دانشجویان این دانشگاه دفاع کند.
وی با بیان اینکه کارکنان دانشگاه آزاد مظلومترین اقشار هستند، گفت: حقوق اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد ۵۰ درصد حقوق اعضای هیات علمی دانشگاههای دولتی است و موظفیم این افراد دو برابر اعضای هیات علمی دانشگاههای دولتی است بنابراین بهتر است مسئولان وزارت علوم مدبرانه و خردمندانه در این موضوع ورود کنند.