کد خبر:۶۲۰۵۳۴
ناوی‌پور در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو:

وزارت بهداشت به دنبال بیگاری کشیدن از پرستاران است

عضو مجمع تشکل‌های مردم نهاد پرستاری با اشاره به مشکلات پیش آمده در طرح تحول سلامت گفت: وزارت بهداشت با طرح تربیت پرستار بیمارستانی به دنبال نیروی کار ارزان و بیگاری کشیدن از پرستاران است.
دکتر ناوی‌پور، عضو مجمع تشکل‌های مردم نهاد پرستاری در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در مورد طرح تربیت پرستار بیمارستانی گفت: گروه پزشکی دو بخش آموزش تئوری و بالینی دارند و از اواخر سال ۹۴ ابلاغیه‌ای توسط وزارت بهداشت به عنوان استفاده از ظرفیت‌های بیمارستانی در آموزش بالینی پرستاران داده شد.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت با این توجیه، آیین نامه‌ای تحت عنوان آیین نامه استفاده از ظرفیت بیمارستان‌ها برای آموزش دانشجویان پرستاری تصویب کرده بود که همان موقع مورد اعتراض جامعه پرستاری قرار گرفت. در آن آیین نامه دو محور وجود داشت که آموزش آکادمیک پرستاری را زیر سوال می‌برد؛ از جمله اینکه جذب دانشجوی پرستاری از طریق کنکور سراسری را حذف و تصویب کرده بودند پذیرش این افراد از طریق سنجش آموزش پزشکی به صورت دومرحله‌ای و نیمه متمرکز باشد. مورد دیگر هم محل کلاس‌ها بود که به طور کلی به بیمارستان منتقل شده بود.
ناوی پور با اشاره به اعتراضات گسترده جامعه پرستاری به این آیین نامه اظهار داشت: به دنبال اعتراضات گسترده جامعه پرستاری، وزارت بهداشت به دانشکده‌ها و روسای دانشگاه‌ها اعلام کرد نظراتشان را در مورد آیین نامه بگویند و در اواخر سال ۹۴ در اصفهان جلسه‌ای با حضور روسای دانشگاه‌ها تشکیل شد و آیین نامه‌ای را تحت عنوان توسعه همکاری بیمارستان‌ها و دانشکده‌ها تصویب کردند.
عضو مجمع تشکل‌های مردم نهاد پرستاری ادامه داد: در آیین نامه جدید بر جذب دانشجو از طریق کنکور سراسری و تشکیل کلاس‌ها در دانشکده‌های پرستاری تاکید شده بود. همچنین در این آیین نامه بیمارستان‌ها با دانشکده‌ها تفاهم نامه امضا می‌کردند که محیط بالینی را در اختیار دانشکده‌ها بگذارند. در حال حاضر هم آموزش بالینی دانشجویان پرستاری در بیمارستان‌ها انجام می‌شود و این طرح جدیدی نیست و به نظر می‌رسد آقایان مسائل دیگری را دنبال می‌کنند و اغراض خودشان را در قالب این طرح‌ها ارائه می‌دهند.
وی با اشاره به ابلاغ آیین نامه اصفهان توسط وزارت بهداشت برای اجرا گفت: در کمال ناباوری دیدیم که در تاریخ ۹۶ / ۲ / ۲۳ ابلاغیه‌ای توسط شخص وزیر به دانشگاه‌ها ابلاغ شد و در آن ابلاغیه بیمارستان‌ها را متولی امر تربیت دانشجوی پرستاری کردند. در آیین نامه اصفهان متولی تربیت دانشجو، دانشکده است و بیمارستان‌ها با دانشکده‌ها همکاری می‌کنند، اما در ابلاغیه وزیر، متولی تربیت دانشجو، بیمارستان است و دانشکده‌ها با بیمارستان‌ها همکاری کنند؛ یعنی عملا آیین نامه اصفهان را زیرپا گذاشته اند.
ناوی پور با ابراز نگرانی از آینده دانشجویان پرستاری گفت: متاسفانه با این تصمیم غلط وزارت بهداشت و شخص وزیر، انگیزه دانشجویان پرستاری جهت ادامه تحصیل در این رشته از بین رفته و ضربه بزرگی به جامعه پرستاری وارد شده است.
عضو مجمع تشکل‌های مردم نهاد پرستاری اظهار داشت: مطامع افراد باعث این تصمیم‌ها می‌شود، وگرنه چرا باید برخلاف آیین نامه اصفهان این تصمیمات گرفته شود؟ چرا در بحبوحه اعلام کابینه جدید این التهابات را در جامعه بوجود می‌آورند؟ معلوم میشود که ریگی در کفش حضرات است.
وی ادامه داد: آقایان می‌گویند که کمبود پرستار داریم در حالیکه حدود ۱۸۳ دانشکده در کل کشور دانشجوی پرستاری آموزش می‌دهند که بر اساس اعلام مسئولین وزارت بهداشت، سالانه ۸۰۰۰ نیروی پرستاری تربیت می‌شوند. با این اوصاف باید در پنج سال گذشته حدود ۴۰ هزار پرستار آموزش دیده باشند. معاونت پرستاری وزارت بهداشت هم اعلام کرده حدود ۱۶ هزار پرستار استخدام می‌کنند، با این وضعیت ۲۴ هزار پرستار آموزش دیده، جذب نشده اند و بیکار هستند. پس مشکل اصلی ما عدم استخدام پرستار از سوی وزارت بهداشت است.
ناوی پور با اشاره به مشکلات پیش امده در طرح تحول سلامت تصریح کرد: وزارت بهداشت با این طرح به دنبال نیروی کار ارزان و بیگاری کشیدن از پرستاران است. این‌ها نشان دهنده این است که افکار مغرضانه‌ای پشت این طرح است.
عضو مجمع تشکل‌های مردم نهاد پرستاری اظهار داشت: با راه اندازی نوبت‌های شبانه در دانشکده‌ها مثل گذشته و تاسیس دانشگاه‌های علوم پزشکی غیرانتفاعی می‌توانند این کمبود نیرو را جبران کنند. چه اصراری دارند که از بیمارستان‌ها پرستار بگیرند؟ متاسفانه تفکرات پزشک سالاری در وزارت بهداشت حاکم است و جان مردم برای آقایان در وزارت بهداشت مهم نیست وگرنه چنین طرحی ارائه نمی‌دادند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار