آخرین اخبار:
کد خبر:۶۲۰۷۱۲
دیدگاه فعالان دانشجویی در مورد قرارداد توتال:

گویا دولت عادت دارد برای آنکه ریا نشود، کمتر قرارداد‌ها و افتخارات خود را رسانه‌ای کند!

بعد از مدت‌ها مذاکره و به نتیجه رسیدن برجام، یکی پس از دیگری خبرهای خوشحال‌کننده‌ای به گوشمان می‌رسد، به قول نظامی هر دم از این باغ بری می‌رسد و شاید آخرین آن که اجازه رسانه‌ای شدن داشته است، همین قرارداد نفتی با توتال باشد.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بعد از مدت‌ها مذاکره و به نتیجه رسیدن برجام، یکی پس از دیگری خبرهای خوشحال‌کننده‌ای به گوشمان می‌رسد، به قول نظامی هر دم از این باغ بری می‌رسد/ نغزتر از نغزتری می‌رسد؛ و شاید آخرین آن که اجازه رسانه‌ای شدن داشته است، همین قرارداد نفتی با توتال باشد (آخر دولتمان عادت دارد برای آنکه ریا نشود، کمتر این‌جور قراردادها و افتخارات خود را رسانه‌ای کند!)؛

به هر حال امضای قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی با توتال، بیش از آنچه که گمان می‌رفت حاشیه‌ساز شد.

در همین خصوص تشکل های دانشجویی در مصاحبه هایی جداگانه دیدگاه ها و انتقادات خود را به این قرارداد اعلام کردند که بخشی از آن ها را در زیر می خوانید:


مسئولان در خصوص رابطه با فرانسه از خود انقلابیگری نشان دهند/ قرارداد جدید با این کشور خلاف منافع ملی است

محمدرضا رستمیان، مسئول بسیج دانشگاه آزاد اسلامی هرمزگان با توجه به سالروز قطع ارتباط ایران با فرانسه در دوران جنگ تحمیلی گفت: کمک های شایان نظامی به رژیم بعث عراق و بمب های شیمیای و هواپیماهای اجاره ای که به آن کشور می داد باعث شهادت بسیاری از هموطنانمان در همه جای کشور شد که داغ آنها هنوز د دل مادان و پدران این سرزمین باقی مانده است.


وی ادامه داد: موضوع دیگری که نامردی کشور فرانسه در حق ما را اثبات می کند، سرازیر کردن خون های آلوده به کشور در همان بحبوحه زمان جنگ حقیقت انکار ناپذیر دیگری است که منجر به بروز و شیوع ویروس ایدز در ایران شد. از طرفی ما شاهد همین رفتار از سوی شرکتهای فرانسوی تا همین سالهای اخیر نیز بوده این که چگونه به یکباره همراه با آمریکا تحریم ها را بر علیه ما به اجرا گذاشتند.


رستمیان افزود: متاسفانه اکنون کشور فرانسه و شرکت های آن کشور دوباره به ایران بازگشته اند، بازگشتی که بدون عذر خواهی و حتی بدون تضمین صورت گرفته است و از آن بدتر اینکه شرکتهای فرانسوی رسما چندی پیش اعلام کردند که در صورت بازگشت دوباره تحریم ها، همچون گذشته و بدون توجه به اینکه در چه سطحی حضور دارند ایران را ترک خواهند کرد که این ذات خبیث این کشور را نشان می دهد و متاسفانه ما اکنون شاهد عقد قرارداد با توتال فرانسه هستیم.


تکیه بر نیروی داخلی، نیاز ایران به معاهدات باخت‌باختی مثل توتال را مرتفع می‌کند

امیرحسام ایزدی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد نجف آباد گفت: قراردادهای جدید نفتی از جمله توتال با منافع ملی و سیاست‌های استقلال طلبانه امام خمینی (ره) متفاوت و در تضاد است. توتال یک شرکت فرانسوی معلوم‌الحال است که خیانت‌های زیادی نسبت به ایران داشته متاسفانه دولتمردان با تمدید قراردادها با چنین شرکت‌هایی باعث کنار گذاشته‌شدن نیروهای متخصص داخلی و بیکاری می‌شوند. حداقل چیزی که از این شرکت ها می توان انتظار داشت انتقال تکنولوژی است اما متاسفانه توتال ثابت کرده که بلافاصله با دریافت اطلاعات میادین نفتی ایران و کسب سود خود ایران زیر قرارداد می‌زند و پروژه را ناتمام رها می‌کند. 


ایزدی در ادامه افزود چرا دولتمردان باید به دنبال ایجاد سود و سرمایه برای فرانسه‌ای باشند که همیشه عدم صداقت و دشمنی خود را به ایران ثابت کرده است. متاسفانه همین رویکرد در برجام بود که انرژی هسته‌ای ایران را منفعل کرد و استقلال را از حوزه انرژی هسته‌ای از ایران گرفت. پیام همه دانشجویان انقلابی و جهادی به دولتمردان و پشت پرده قرارداد توتال این است که ما حاضر به فعالیت رایگان در تمام میادین نفتی برای پیشرفت کشور هستیم تا سرمایه‌های کشور را به دست دشمن نسپاریم و باید دولتمردان هم بدانند که علم و تکنولوژی این دست فعالیت‌ها در اختیار متخصصان داخلی وجود دارد.


تنها تکنولوژی انتقال‌یافته از غرب به ایران مونتاژ است!/ دولت از مستکبرین چه توقعی دارد؟!

اسدی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی اصفهان در مورد قراردادهای جدید نفتی گفت: در این حوزه مطالبه اصلی شفاف شدن قرارداد توتال است که در پرده‌ای از ابهام به سر می‌برد و این متناقض با تاکیدات مکرر رهبری مبنی بر تصحیح قراردادهای نفتی موسوم به IPC است. تجربه ما از فرانسه تجربه خوبی نیست و اعتماد به فرانسه ممکن است در حوزه نفتی عواقبی همچون برجام را به دنبال داشته باشد ما تجربه یک بار بدعهدی توتال را داریم لذا بی‌گدار به آب‌‌زدن در این حوزه کار بسیار غلطی است. 


اسدی افزود: جدا از مبحث قرارداد نفتی با شرکت توتال مهم این است که اندیشه‌ای بر سیاستمداران فعلی ما مسلط است که دنبال انتقال تکنولوژی از غرب به ایران هستند اما این تکنولوژی تنها در حد مونتاژ است. اندیشه‌ای که از دولت کارگزاران تا کنون بر کشور سایه افکنده است. در این مدت هیچ کدام از تکنولوژی‌های غربی در ایران بومی‌سازی نشده و تناسب آن با نیازهای کشور در نظر گرفته نشده است لذا چنانچه در این مونتاژکاری‌ها ایران به مشکلی بخورد کسی نمی‌تواند آن را رفع و بهینه کند. 


مجلس از منافع ملی در قراردادهای جدید نفتی دفاع کند/ ضعف دولت در مذاکرات با دشمن به عظمت ملت ایران ضربه زد‌ه‌است

میرزایی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه بناب در مورد قرارداد نفتی دولت با شرکت فرانسوی توتال ضمن اشاره به سالروز قطع روابط ایران و فرانسه به علت خصومت‌های فرانسه علیه ایران در دوران جنگ تحمیلی گفت: تجربه قبل و بعد از انقلاب جمهوری اسلامی ایران از نشان می‌دهد که رفتار دولت فرانسه نسبت به جمهوری اسلامی تغییر نکرده است. فرانسه‌ای که امروز در حوزه میادین نفتی با ایران وارد قرارداد سرشار از سود توتال شده است همان فرانسه‌ای است که ملجا همیشگی منافقین بوده و در مذاکرات هسته‌ای نیز سنگ اندازی‌های بسیاری داشته است. این فرانسه همان فرانسه‌ای است که خون‌های آلوده را به ایران وارد کرد لذا گذشته دولت فرانسه و بدعهدی شرکت توتال در قرارداد گذشته خود با ایران نشان می‌دهد که سابقه خوبی در رابطه با ایران ندارد. 


میرزایی افزود متاسفانه دولت و وزارت نفت در مورد قراردادهای نفتی فرامین رهبر انقلاب و منافع ملی را دور زدند. سوال این است که چرا باید این قراردادها به صورت محرمانه منعقد شود و متن کامل قرارداد توتال در اختیار مجلس قرار نگیرد. 


دولتمردان در مقابل خصومت‌های فرانسه علیه ایران سکوت کردند!/ معاهده توتال نقض حق مالکیت ملی است

مردانی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد شهرضا در مورد قرارداد جدید وزارت نفت با شرکت فرانسوی توتال ضمن اشاره به سالروز قطع روابط ایران و فرانسه در دوران جنگ تحمیلی به علت خصومت‌های فرانسه علیه ایران گفت: دشمنی فرانسه علیه ملت ایران به قرارداد نفتی شرکت توتال خلاصه نمی‌شود. ملت ایران تجربه خصومت فرانسه در زمینه کمک تسلیحاتی فرانسه به صدام در هشت سال جنگ تحمیلی، پیشنهاد حمله شیمیایی به صدام علیه ایران پناه دادن به بختیار و بنی‌صدر  و همچنین سنگ‌اندازی در جریان مذاکرات هسته‌ای ایران با ۱+۵ به نفع صهیونیست‌ها و همکاری با گروهک منافقین را دارد. 


مردانی افزود: بسیاری از کارشناسان سیاسی اجازه فرانسه به نشست اخیر منافقین در پاریس را آن هم در سالروز حمله گروهک منافقین به حزب جمهوری و شهادت شهید بهشتی و ۷۲ تن از یاران ایشان نشان از همکاری و برنامه‌ریزی قبلی فرانسه با گروهک منافقین دارد. اما متاسفانه دولت و وزارت خارجه هیچ واکنشی نسبت به این قضیه نداشتند و سعی کردند با سکوت از کنار آن بگذرند.


مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد شهرضا گفت: متاسفانه همان‌طور که در مورد برجام هم شاهد بودیم ، دولت فعلی با رویکرد اعتمادی بی‌جا به دشمن مشکلات زیادی را برای کشور به وجود آورده است. این دولت می‌خواهد نشان دهد که اهل تعامل با جهان غرب است ولی نمی‌داند که دنیای غرب تنها در پی سودجویی از طرف مقابل خود است.


اکنون قراردادهای نفتی برای تنفس مصنوعی و ضامن سلامتی برجام در حال انعقاد است

علی شجاعی، فعال دانشجویی و دانشجوی دکترای علوم سیاسی با اشاره به دوسالگی برجام گفت: مدت ها مسئولین کشور در تریبون های مختلف برجام را نسخه شفا بخش مشکلات کشور معرفی می کردند حال اینکه منتقدین تلاش داشتند تا این معاهده را نه شفا بخش که حاوی معایب بسیار و محاسن اندک تبیین کنند.


وی ادامه داد: ادبیاتی که در خصوص توافق هسته ای و دستاوردهای آن بکار می رفت، نشان می داد که دولتمردان ما در فردای پس از برجام یک دنیا جدیدی را می بینند؛ حتی کار به جایی کشید که رئیس جمهور کشور آب خوردن مردم را هم به رفع تحریم ها گره زد؛ اما پس از دو سال از انعقاد برجام ما شاهد مسایلی هستیم که با وعده هایی که مسولان عرصه اجرایی و سیاست خارجی کشور می دادند بسیار متفاوت است.


عضو ارشد اندیشکده ابوذر افزود: هنوز به تعبیری چک برجام برای ما نقد نشده  و کاملا مشخص می باشد که توازن امتیازها در توافق هسته ای به سود طرف خارجی و به خصوص آمریکا بوده است.


رئیس جمهور صداقت و تخصص را همراه با تقوا ملاک اصلی خود برای تعیین وزرا قرار دهد

محمد جواد عمرانی، مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه زابل گفت: از رئیس جمهور می خواهیم صداقت و تخصص را همراه با تقوا ملاک اصلی خود برای تعیین وزرا قرار دهد.


وی افزود: متاسفانه در دولت یازدهم کمتر به این مسئله توجه شد و به همان علت بود که مسائل و مشکلاتی مضاف بر مشکلات کشور به وجود آمد.


مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه زابل تصریح کرد: وی باید از وجود افرادی که در فتنه 88 فعال بودند و روی ضد انقلاب را سفید کردند در کابینه جدید استفاده نکند؛ چرا که فتنه گران پس از سال 88 تصمیم به نفوذ به بدنه نظام گرفتند.


عمرانی تصریح کرد: در روزهای اخیر برخی عنوان سهم خواهی را بر زبان آوردند؛ اما سهم خواهی در کابینه و تمالک آن به هیچ عنوان پسندیده نیست و باید شایسته سالاری صورت بگیرد. 


قراردادهایی را امضا می‌کنیم که بوی ترکمنچای می‌دهد!

محمدجواد سرومند، مسئول بررسی و تحلیل حوزه بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور شیراز با بیان اینکه در روزگار ما هنوز هم آمریکا بدعهد بوده و هست، گفت: ما ایرانی ها همیشه چوب اعتماد خود را می خوریم و هنوز قراردادهایی را امضا می کنیم که بوی ترکمنچای از پشت آن بیرون می آید.


وی افزود: آیا ما همان مردمانی هستیم که در جنگ تحمیلی همه به میدان آمدیم یا بوی غرب به تنمان خورده است که دلهایمان را به برجام و رفع تحریم ها دوخته ایم.


مسئول بررسی و تحلیل حوزه بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور شیراز خاطرنشان کرد: آیا تحریم ها رفع شد و آمریکا به تعهدهای خود پا برجا ماند یا که بازهم گزینه های میز خود را به ما نشان داد و آیا پس ازتایید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای تحریم های اروپا وامریکا برداشته شد یا کشتی های ما بصورت آزاد می توانند در دریاها تجارت کنند  یا  باز هم لنگرهاشان به تور تحریم ها گیر افتاده است؟


در قرارداد توتال امکان نقض حاکمیت ملی و مصادره نفت و گاز ما نیز وجود دارد


رضا علیزاده، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه‌های شهرستان فسا گفت: بعد از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید به بهانه‌ی اینکه شرکت‌های خارجی در حوزه‌ی نفتی انگیزه‌ای برای طرف قرارداد شدن با جمهوری اسلامی ندارند، عنوان کردند باید سازوکاری طراحی شود که برایشان جذابیت داشته باشد، به همین جهت در اوایل دولت یازدهم کمیته بازنگری قراردادهای نفتی تشکیل شد که برآیند این کمیته مدل جدید قراردادهای نفتی موسوم به IPC شد که به گفته‌ خود دست‌اندرکاران این مدل، قراردادها از نوع برد - برد خواهد بود.


وی در خصوص محرمانه بودن محرمانه بودن IPC افزود: این مدل یا این‌طور بگوییم بخشی از این مدل جدید قراردادهای نفتی نگرانی‌های صاحب‌نظران را بیش از بیش کرده است. به دلیل اینکه در سابقه‌ی قراردادهای نفتی کشورمان محرمانه بودن و عدم شفافیت به کشور خسارت‌هایی تحمیل نموده است، بدون شک محرمانه بودن به ضرر منافع ملی خواهد بود.


دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه‌های شهرستان فسا تصریح کرد: این نیز وجود دارد که عاملین تجربه‌ محرمانه بودن قراردادهای نفتی و این قراردادها هم نسبتاً یکی هستند.


ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار