گزارشها حاکی از آن است که حداقل ۹ میلیارد تن پلاستیک ساخته بشر هنوز بازیافت نشده است؛ ضمن اینکه تولید مواد پلاستیکی در ۶۵ سال گذشته به طور قابل ملاحظهای از تولید هر گونه مواد دیگری فراتر رفته است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، گزارشها حاکی از آن است که حداقل 9 میلیارد تن پلاستیک ساخته بشر هنوز بازیافت نشده است.
کارشناسان محیط زیست در آمریکا میگویند: «به رغم تلاشهایی که در فرآیند بازیافت انجام گرفته بیشتر مواد پلاستیکی در جهان به شکل زباله در میآیند و روانه سایتهای دفن زباله میشوند».
یک مطالعه جدید میگوید که بیش از 9 میلیارد تن پلاستیک از دهه 1950 ساخته شده که تا سال 2015 حدود هفت میلیارد تن از آن به شکل زباله درآمده است.
محققان میگویند: «این نخستین تلاش برای اندازه گیری تمام پلاستیکهاییست که تاکنون تولید شده است».
پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا و جورجیا در گزارشی دریافتند که تا سال 2015 از 7 میلیارد تن زباله، تنها 9 درصد از زبالههای پلاستیکی بازیافت شده و 12 درصد دیگر نیز سوزانده شده است. 79 درصد باقیمانده در محل دفن زباله ساخته شده یا در سایر نقاط محیط زیست به پایان رسیده است.
تولید مواد پلاستیکی در 65 سال گذشته به طور قابل ملاحظهای از تولید هر گونه مواد دیگری فراتر رفته است؛ درصورتیکه روند فعلی ادامه پیدا کند تا سال 2050 جهان با 13 میلیارد تن زباله پلاستیکی روبرو خواهد بود.
محققان نتایج مطالعه خود را در مجله "Science Advances" در روز چهارشنبه منتشر کردند.