به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سیاست اعمال فشار و تشدید تحریم های آمریکا علیه ایران را پایانی نیست و هر روز کار جدیدی در این زمینه از سوی سیاستمداران آمریکایی انجام می گیرد؛ اما تحریمهای جدید باوجود همه ادعاهای پر طمطراق دولت ما برای برجام، تصویب شده است؛ تحریمهایی که به مراتب از قبل بیشتر شده است و آمریکا آنها را مادر تحریمها مینامد.
در همین رابطه تعدادی از روسا، اساتید دانشگاهی و فعال دانشجویی در گفت و گو با خبرگزاری دانشجو، خواستار واکنش جدی دولت به دور جدید تصویب تحریم های آمریکا علیه ایران شدند.
احسان محمدی نژاد، استاد دپارتمان آموزش زبان گفت: منطق این است که در مقابل زیاده خواهیها کوتاه نیاییم و محور سیاست خارجی خود را طبق گفته رهبر انقلاب بر مبنای عزت، حکمت و مصلحت قرار داده و طبق آن حرکت کنیم.
وی گفت: تصویب و اجرای تحریم در هر صورتی که باشد فاقد منطق و به این معنی است که ما باید از حقوق خود دست بکشیم و الا حلقه تحریم و محاصره را بر ما تنگتر میکنند که در مقابل ما باید خود را تقویت و توان داخلی خود را افزایش دهیم تا آسیبهای کمتری متوجه ما بشود.
این استاد زبان دانشگاه آزاد هرمزگان گفت: ما نمیتوانیم از کسی که دشمن ماست و این دشمنی هم اثبات شده است، توقع داشته باشیم که ما را تحریم نکند؛ اما در خصوص مقابله با این تحریمها میتوانیم تحرکاتی داشته باشیم و حتما راه های مقابله با آنها وجود دارد.
حسین فیاض بخش، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد یاسوج گفت: تحریمهای جدید باوجود همه ادعاهای پر طمطراق دولت ما برای برجام، تصویب شده است؛ تحریمهایی که به مراتب از قبل بیشتر شده است و آمریکا آنها را مادر تحریمها مینامد. سنا قانونی تصویب کرده است که در قالب آن توانایی انجام هر عملی را در برخورد با ایران خواهد داشت.
فیاض بخش در پاسخ به این سئوال که آیا این تحریمها ناقض برجام است، گفت: تحریمهای جدید کاملا ناقض برجام است؛ به طوری که حتی خود وزیر محترم خارجه و عراقچی به نقض شدن برجام اذعان کردند.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد یاسوج در ادامه بیان کرد: وقتی که امام به عنوان انسان استثنایی عصر ما، میگوید: «که رابطه ایران و آمریکا رابطه میش و گرگ است»، ما نباید انتظار بهتری از ارتباط با آمریکا داشته باشیم. گرگ و میش هیچ گاه نمیتوانند با هم دوستی کنند.
برومند، رئیس دانشگاه جیرفت گفت: آمریکا با فشار تحریم های جدید دنبال امتیازگیری بیشتر از ایران است؛ بنابراین در این شرایط دلخوش کردن به برجام ساده لوحانه است و دولتمردان باید حداکثر تلاش خود را راستای گرفتن ارتباط با کشورهای اروپایی و جدا کردن آنها از آمریکا اثر تحریمها را به حداقل برسانند.
وی افزود: با توجه به اتفاقات پیش آمده مردم باید در نظر داشته باشند که آمریکا هیچگاه در مواجه با ایران تصمیمات منطقی نمی گیرد و با این دیدگاه همیشه در صدد امتیازگیری و ایجاد نارضایتی در ایران بوده و هیچگاه دیدگاهی همراه با احترام و رعایت حقوق متقابل با ایران نداشته است.
رئیس دانشگاه جیرفت تصریح کرد: هستند کسانی که سعی در نوشتن نقض برجام به پای نظام جمهوری اسلامی ایران دارند.
آمریکا نمیخواهد رابطه ایران با دنیا بهتر شود/ اساتید برای فرصتهای مطالعاتی خود به آمریکا نروند
گودرز صادقی، رئیس دانشگاه محقق اردبیلی گفت: آمریکا نمی خواهد رابطه ایران با دنیا بهتر شود؛ دنبال بهانه ای است تا رابطه ایران را با دنیا مخدوش کند و ایران هم فعلا به واسطه برجام که زیاد هم مطلوب نبوده، این بهانه ها را به آمریکا نداده و می توان برداشت که متحدان نزدیک آمریکا در اروپا رضایت چندانی از رابطه ایجاد شده با ایران ندارند.
وی افزود: ما به دوستان توصیه می کنیم آمریکا را قبله عالم ندانند و از اساتید می خواهیم فرصت های مطالعاتی خود را به آمریکا نروند؛ این در حالی است دولت روحانی می تواند با پیدا کردن جایگزین های مختلف در ابعاد اقتصادی و علمی جواب مناسبی به آمریکا بدهد.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی تصریح کرد: ما نباید راه ارتباط با دنیا را ببندیم و باید با روی گشاده پذیرای کشورها باشیم و اینکه باید این ذهنیت را در سازمان های دولتی، دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی تقویت کنیم که آمریکا معادل همه دنیا نیست.
ریشهری، مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: آمریکا وضعیت سیاسی ایران را درک می کند و با علم به اینکه با هر تحریم علیه ایران یک موج منفی نسبت به آمریکا ایجاد خواهد شد؛ اما هدف آمریکا از این سناریو تکراری که سابقه آن به دولت اصلاحات نیز برمیگردد عقب نگه داشتن و جلوگیری از سرعت رو به رشد ایران در صنعت هستهای است.
ری شهری گفت: از اهداف ثانویه آمریکا کشیدن ایران پای میز مذاکرهای بود که از ماهها قبل بندهای آن مشخص بوده و با استفاده از این مذاکرات می تواند پروژه های نفوذ خود را جهت ضربه زدن تکمیل و همچنین با استفاده از این مذاکرات به دنیا القا کند که هر وقت می خواهد ایران را پای میز مذاکره بکشاند.
احسان سلیمانپور، دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه گلستان گفت: باز هم تحریمهای جدید آمریکا و این بار ظالمانهتر از همیشه علیه مردم ایران تصویب شد و هرچند که این چیز جدیدی نیست؛ اما برای چندمین بار به همگان ثابت کرد که آمریکا دشمن ملت ایران بوده، هست و خواهد بود.
وی در مورد وضع این تحریمها گفت: ما از این تحریمها نمیترسیم و کسانی باید بترسند که راه مقابله با تحریم را مذاکره و عقب نشینی میدانستند.
این فعال دانشجویی با انتقاد از عملی نشدن اقتصاد مقاومتی در کشور گفت: رهبر فرزانه ما راه مقابله با تحریمها را به روشنی تبیین کردند، اما مسئولین اجرایی کشور هرگز نخواستند رهنمودهای ایشان را در مورد اقتصاد مقاومتی اجرایی کنند و کشور را در برابر تحریمها ایمن گردانند.
تصویب بیسابقهترین تحریمها علیه ایران نتیجه ۴ سال مذاکره بود
عرفان شهبازی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور تبریز درباره کارنامه دولت یازدهم بیان داشت: این دولت، دولت وعده و وعید بود. با وعده های اغوا کننده در انتخابات پیروز شدند، با همان وعده ها 4 سال را طی کردند و باز هم با همان وعده های تکراری در انتخابات امسال نیز رای آوردند.
وی بیان کرد: این که کار اشتباهی را بکنیم و بعد از روشن شدن ماجرا بازهم از اشتباه خود برنگردیم خسران است. فرقی هم نمیکند که این اشتباه را چه کسی مرتکب شود. دولت مردان باید این نگاه را درخود درست کنند و اشتباهات خود را بپذیرند و درصدد رفع آن ها برآیند نه اینکه بخواهند با توهین زبان منتقدین و خیرخواهان نظام را ببندند.
شهبازی با اشاره به وعده های روحانی مبنی بر تشکیل کابینه فراجناهی گفت: رئیس جمهور در آغاز دولت یازدهم نیز وعده تشکیل فراجناهی داده بود ولی دیدیم که مثل بقیه وعده هایش عملی نشد. الان هم اخباری که از کابینه دوازدهم به گوش می رسد حاکی از آن است که همان رویکرد قبلی و نگاه تک بعدی و جناهی بر تشکیل کابینه حاکم است.
دولت با اقدامی متقابل اقدام منفعلانه کاخ سفید را پاسخ دهد
فریبرز اصغری کنچوبه، دانشجوی فعال اردبیل گفت: همانگونه که انتظار میرفت آمریکاییها بعد از برجام رفتارشان را در چارچوب این توافق تنظیم نکرده و دست از این خصومت نیز برنداشتند و این اقدام آنها نشان داد که این کشور قصد اقدام در چارچوب توافق و گفتگوهای بینالمللی را ندارد و همانطوری که مقام معظم رهبری بارها فرمودند؛ آمریکاییها غیرقابلاعتماد و عهدشکن هستند، امروز این بیانات در عمل و رفتار آمریکاییها آشکارشده است.
وی ابراز امیدواری کرد که دولت آمریکا به جای اقداماتی که تنها نتیجه آن کمک به بیثباتی در منطقه و جهان است، به خلع سلاح هستهای رژیم صهیونیستی، توقف جنایات و جنگ افروزی متحدانش در عراق و سوریه بپردازد.
ملت ایران خواستار اجرای طرحهای ضدتحریمی از سوی مسئولان برای پاسخ به استکبار هستند
بیژن یزدانی، قائم مقام جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه لرستان گفت: کسانی که دم از برداشتن تحریم ها در روز بعداز توافق برجام میدند، حال چرا ساکت نشسته اند بفرمایند تحریم ها را بردارند.
وی افزود: متأسفانه باوجود تأکیدات فراوان مقام معظم رهبری و قشر دغدغه مند بر عدم اعتماد به آمریکا اما این موضع گیری ها مورد توجه دولت قرار نگرفت؛ بلکه قشر متعهد به انقلاب با عناوین دلواپس و افراطی از سوی دولت شناخته شدند.
این فعال دانشجویی ادامه داد: حال با بدعهدی تمام و کمال آمریکایی ها با روح و جسم برجام انتظار اجرای طرح های مقابله ای تحریم از سوی مسئولان هستیم. به اعتراف ضد انقلاب در مذاکرات آن چیزی که برای همگان نمایان شد، بصیرت رهبری نسبت به عدم پایبندی طرف مقابل بهدعهد های داده شده و خوش بینی مقامات ایرانی به مذاکره باآمریکا بود. اینکه هم در راکتور آب سنگین سیمان بریزیم و هم تحریم ها باقی بماند، نتیجه دیپلماسی لبخند و موضع گیری سست مسؤلین است.
ایران، منابع نفت و گاز خود را روی اروپا ببندد/ دولت غنی سازی ۲۰ درصد را از سر بگیرد
میلاد محرمی، دانشجوی فعال مشکین شهری در خصوص اعمال تحریم های جدید کنگره آمریکا به تبیین بدعهدی های آمریکا علیه ایران پرداخت و گفت: ابتدا قبل از تحریم ها اعتقاد داشتم؛ دولت ایران باید اروپارا تحریم کند و تمام منابع نفتی و گازی خود را روی آنها ببندد تا دنیا در آرزوی فرش، خاویار و پسته ایرانی بماند؛ اما اکنون علاوه بر ان معتقد هستم که باید با دزدان اقتصادی نیز برخوردی جدی شود.
وی با بیان اینکه دولت باید یکسری بودجه در اختیار کارآفرینان قرار دهد، تصریح کرد: تورم نیز باید به مرز صفر برسد تا قیمت ها نیز ثابت شود تا ایران مذاکرات را کنار بگذارد و دیگر دشمنان ما مثل رژیم صهیونیستی و عربستان به مذاکرات بدون توجه به این چرندیات و تحریم ها با رویکرد همان حرف خودمان ادامه دهند.
دولت نشان داد که از عهده برجام برنیامد/ عقبنشینی مسئولان، به دشمن جرأت داد
توحید نوری، فعال دانشجویی در واکنش به تصویب تحریم های جدید علیه ایران در مجلس نمایندگان آمریکا گفت: کارشکنی آمریکا از اول هم قابل پیش بینی بود. زمانی که مقام معظم رهبری شرایط 9 گانه برای تصویب برجام را فرمودند، بدعهدی آمریکا را متذکر شده بودند. امروز و با تصویب بی سابقه ترین تحریم ها، این بدعهدی و خصومت آمریکایی ها بر همگان آشکار شد.
نوری اظهار داشت متاسفیم که هیچ واکنش صریحی از سوی دولت و شخص رئیس جمهور به این مساله صورت نگرفته است. حتی در مقابل کارشکنی های آمریکا شکایتی نیز از سوی دولت ایران تنظیم نشده است و به نوشتن نامه اکتفا کرده اند.
مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره با پس رفت هسته ای ایران در طول 4 سال گذشته افزود دردناک تر از توقف فعالیت های هسته ای، زیر سوال رفتن عزت ایران است که به به لطف دولت یازدهم اتفاق افتاد. دولتمردان ما با رویکرد منفعلانه و بدهکارانه تمامی خواسته های طرف غربی مذاکره را به سرعت انجام دادند و حال حرف از بدعهدی طرف مقابل می زنند. این ها قبول کرده بودند که حتی درحوزه محدود کردن قدرت موشکی ایران نیز با آمریکا وارد مذاکره شوند ولی مقام معظم رهبری با درایت خود مانع شدند.
همیشه امریکا از توافق نفع برده است/ وحدت مسئولان راه دستیابی به حقوق بینالمللی ایران است
بهروز مجدزاده، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد بندرعباس بیان کرد: تاریخ شاهد توافقات ایران و آمریکا بوده است؛ اما هیچگاه آمریکا به تعهدات خود عمل نکردهاست. در معاهدات ما و آمریکا همیشه آمریکا نفع برده و امتیازات شاخص ما را در برهههای مختلف زمانی از ما سلب کرده است. این برخورد آمریکا مربوط به قبل و بعد از انقلاب نیست و در طول تاریخ ارتباط با ایران، همیشه یکسان عمل کرده است.
وی ادامه داد: اکنون نیز جهت جلوگیری پیشرفتهای پرشتاب ایران در زمینههای علوم ماهوارهای، هستهای ودفاعی، با ما توافق نمودند. زیرا پیشرفت ایران برای آنها قابل تحمل نیست و به عناوین مختلف ما را تحریم میکنند. برجام شاید برخی از تحریمها را تعلیق کرد ؛اما آمریکاییها به دلایل دیگری ایران را تحریم کردند.
استاد حقوق دانشگاه آزاد بندرعباس عنوان کرد: آمریکاییها بجز تحریم حربههای دیگری نیز علیه ایران استفاده میکنند. یکی از آنها ایجاد اختلاف بین مسئولان است. این اختلاف میتواند از درون ضربههایی را به نظام ما وارد کند. به همین جهت در مقابله با دشمن همه باید یکصدا و همدل باشند. همه مسئولین باید متحد بدنبال اجرای رهنمودهای مقام معظم رهبری حرکت کنند. همه مسئولین باید بر حق ایران در عرصههای مختلف پافشاری کنند.