رئیس مرکز دانشجویی حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران (صلح زیبا) گفت: دستگاه هایی مانند سازمان ملل متحد و شورای حقوق بشر، جایگاه خود را به عنوان یک سازمان بی طرف بین المللی از دست دادهاند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد واحدی، رئیس مرکز دانشجویی حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران (صلح زیبا) امروز در میزگرد حقوق بشر اسلامی که به مناسبت روز که توسط مرکز دانشجویی حقوق بشر در خبرگزاری برنا برگزار شد، با بیان اینکه امیدواریم دولتها با توجه کردن به مسئله حقوق بشر و نصب العین قرار دادن کرامت انسانی جهانی مملو از صلح و دوستی و به دور از خشونت و افراطی گری برای نسلهای بشر بسازند، افزود: جامعه بشری بر این باور بوده که با شکل گیری سازمان ملل متحد و بنیان نهادن نظمی نو بر پایه اصول پذیرفته شدهای همچون احترام و حاکمیت و برابری دولتها برابری حقوق و تعیین سرنوشت ملت ها، استقلال و تمامیت عرضی کشورها، منع توسل به زور و حتی تهدید به استفاده از زور در روابط میان دولتها و ملتها و احترام به حقوق بشر و پایبندی به اصول انسان دوستانه زندگی توام با آرامش و آسایش مبتنی بر روابط دوستانه و روابط انسانی را پیش روی خود خواهد داشت.
وی افزود: متاسفانه برخی واقعیات روزگار ما چندان نشان از آن ارزشها و آرمانها ندارد. منع کاربرد زور در منشور ملل متحد دولتها را از توسل به زور بازنداشته و به رغم ارتباط عرفی و جایگاه نرماتیو این قاعده از سال ۱۹۴۵ بیش از ۱۰۰ مخاصمه مسلحانه بزرگ رخ داده است.
رئیس مرکز دانشجویی حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران (صلح زیبا) گفت: تاریخ دوران حیات ملل متحد به ویژه از دهه پایانی قرن بیستم نشان میدهد که دولتها به ویژه قدرتهای بزرگ صلح و امنیت را تنها بر مدار منافع خود ترسیم میکنند و در پیشبرد اهداف و سیاستهای خود برحسب اقتضا به ارزشهای اخلاقی، اصول و موازین انسانی پروایی از تهدید یا توسل به زور به خود راه نمیدهند هر چند میکوشند اقدامات خود را در پرتو مفاهیمی، چون دفاع مشروع، حفظ امنیت و صلح و یا ضرورت مداخلات انسان دوستانه موجه جلوه دهند مانند آنچه در عراق، یمن و بسیاری از کشورهای منطقه شاهد آن بوده و هستیم.
واحدی بیان کرد: دیده میشود برخی قدرتها و سازمان هایی که گاه برای حادثه به مراتب کم اهمیت برانگیخته میشوند و میکوشند و با وسایطی هر چند ضعیف محفلی برای دخالت و اقدام خود جستجو کنند در مواردی دیگر گاه در قبال شدیدترین و گستردهترین جنایات وحشیانه مانند آنچه در یمن سوریه و بحرین در حال وقوع است، نه تنها واکنش شایستهای از آنها دیده نمیشود بلکه با سکوت و نوع رفتار و برخورد خود گویا بر آنچه واقع میشود مهر تایید میزنند.
وی اظهار کرد: ما امروز معتقدیم دستگاه هایی مانند سازمان ملل متحد و شورای حقوق بشر این سازمان جایگاه خود را به عنوان یک سازمان بی طرف بین المللی از دست داده است و برخلاف آنچه در دستورالعملها آمده به بر هم زدن صلح پایدار کمک میکند.
رئیس مرکز دانشجویی حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران (صلح زیبا) گفت: متاسفانه هر سال که ما به مناسبت روز حقوق بشر انسانی در کنار هم جمع میشویم وضعیت حقوق بشر در جهان بدتر از سال قبل و تضییع حقوق انسانها در سراسر جهان بیشتر میشود.
واحدی بیان کرد: لازم به توضیح نیست که متاسفانه نقض حقوق اولیه مسلمانان در سراسر جهان روز به روز بیشتر میشود به نحوی که تجاوز به حقوق مسلمانان نسل کشی و غارت آنها به یک مسئله حل شده و بدیهی در جهان امروز مبدل گشته است؛ مسئله اساسی اینجاست که این اقدامات توسط برخی از دولتهای اسلامی و با برنامه ریزی کشورهایی که داعیه دار حقوق بشرند اجرا میشود.
وی تصریح کرد: امروز بزرگترین سیستم اجرایی کشورهای غربی در منطقه رژیم حاکم بر عربستان است که تا به حال از هیچ جنایتی علیه مسلمانان و آزادی خواهان چشم پوشی نکرده و با حمایت کشورهای غربی و دلارهای نفتی خود توانسته تاکنون به اشکال مختلف از پاسخگویی به این جنایات شانه خالی کند.
رئیس مرکز دانشجویی حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران (صلح زیبا) گفت: تنوع موضوعات مطرح شده در بررسی دورهای جهانی عربستان در سالها ۲۰۰۹ و ۲۰۱۳ میلادی به اندازهای است که تقریبا همه عرصههای حقوق بشر اعم از حقوق مدنی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را در بر میگیرد که این موضوع خود نشان دهنده این واقعیت است که عربستان سعودی ناقضترین کشور در زمینه حقوق بشر در جهان است.
واحدی بیان کرد: یکی از مهمترین ابعاد نقض حقوق بشر از سوی عربستان رد سالهای اخیر را میتوان تجاوز ناجوانمردانه این کشور به یمن دانست. رژیم سعودی آغازگر جنگی است که هدفی جز نسل کشی و به خاک و خون کشیدن زنان و کودکان یمنی را دنبال نمیکند.
وی اضافه کرد: امروز وضعیت انسانی در یمن به حدی خطرناک و حساس شده است که سالها پرداختن به این جنایت جنگی و ارائه گزارشات مفصل حقوقی حتی نمیتواند بخش کوچکی از عمق فاجعه را روشن کند.
رئیس مرکز دانشجویی حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران (صلح زیبا) گفت: آنچه در یمن واقع شده نقض حاکمیت این کشور و تجاوز به تمامیت عرضی آن و اخلال به حق تعیین سرنوشت ملت یمن است که قطعا مغایر با اهداف و مقاصد ملل متحد است، زیرا تنها به صلح و امنیت منطقه کمک نکرده بلکه زمینه رشد و گسترش فعالیت گروهکهای تروریستی تکفیری القاعده و داعش را در شبه جزیره گسترش داده است از این رو لازم است شورای امنیت تا دیر نشده در روندی صحیح به موضوع بپردازد و از اعمال رویههای متناقض و رفتارهای دوگانه بپرهیزد، زیرا هیچ وجدان بیداری نمیپذیرد که در یک جا مانند سوریه از گروههای معارض و بعضا افراطی علیه یک دولت قانونی مستقر که از حمایت بخش عمدهای از مردمش برخوردار است پشتیبانی شود و در جایی دیگر یمن به حمایت از یک رئیس جمهوری موقت فراری که با چالش جدی مشروعیت مواجه بوده علیه گروههای مبارز انقلابی و مردم کشور اقدام نظامی شود.
واحدی بیان کرد: شورای امنیت در هیچ یک از این موارد اجازه استفاده زور در یمن را نداده است و متن قطعنامه ۲۲۱۶ درباره یمن نیز حکایت از تایید مداخله نظامی در این کشور دارد واقعیت این است که عملکرد دوگانه شورای امنیت با شائبه دخالت در روند تعیین سرنوشت ملتها را دامن میزند و فراتر از ماموریت و صلاحیت آن است که باید در چارچوب منشور ملل متحد نسبت به حفظ و صلح و امنیت بین المللی بکوشد.
وی با بیان اینکه امروز در گوشهای دیگر از جهان و در کشور میانمار با دردناکترین صحنههای قرون وسطایی مواجه هستیم و در آنجا انسانها تنها به خاطر عقیده زنده زنده سوزانده و سلاخی میشوند، تصریح کرد: مسلمانان روهینیگیا پس از استقلال میانمار در سال ۱۹۴۸ میلادی همواره به علت سیاستهای تهدیدآمیز دولت عمدتا بودایی میانمار با شکنجه و سرکوب مواجه بوده اند با این وجود ارتش میانمار از سال ۱۹۶۲ تاکنون بیش از ۲۵ بار حرکت نظامی علیه مسلمانان انجام داده است.
رئیس مرکز دانشجویی حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران (صلح زیبا) با بیان اینکه سیاست خصمانه مقامات میانمار علیه مسلمانان باعث شده بیش از ۱۰۰ هزار روهینیگیایی در ایالت راخاین در غرب میانمار آواره و بی خانمان شوند گفت: این جنایت دولت میانمار علیه مسلمانان این کشور «ژنوسید» محسوب میشود که شدیدترین نوع از جنایات علیه بشریت است در واقع دولت میانمار به صورت سیستمایتک متوسل به اقدامات نظیر محرومیت از حق شهروندی کار اجباری و خشونتهای جنسی و کشتار مردم، به قصد نابودی یک قوم و مذهب خاص شده است.
واحدی گفت: بی شک شدت کشتار و سرکوب مسلمانان در میانمار همچنان حاصل کوتاهی مجامع بین الملی خصوصا سازمان ملل است از سویی دیگر این بی توجهی و سکوت باعث شده که دولت میانمار با دادن سلاح به بودائیان آنها را به کشتار مسلمانان تشویق کند.
وی گفت: با توجه به اتفاقاتی که امروز در سراسر جهان در حال رخ دادن است و نقض متعدد حقوق اولیه انسانها که هر روز با بی تفاوتی بیشتر مجامع بین المللی نظیر سازمان ملل مواجه میشود به نظر میرسد سازمان ملل متحد به عنوان یک سازمان بی طرف بین المللی نه تنها در یک دستیابی به مهمترین هدف خویش یعنی حفظ صلح و امنیت ناکام مانده بلکه در حال ضربه زدن به این اهداف است.
رئیس مرکز دانشجویی حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران (صلح زیبا) گفت: سازمان ملل در چارچوب اجلاس سانفرانسیسکو ۱۹۴۴ فعالیتهای دوگانه و بعضا چندگانه خودش را ادامه میدهد، اما نکتهای که وجود دارد این است که سایر کشورهای مستقل هم میتوانند با تشکیل سازمانها و مجامع بین المللی نقش موثری در برپایی صلح جهانی رقم بزنند.
واحدی گفت: بی تردید نقش کشورهای اسلامی در برپایی صلح جهانی میتواند از سایر کشورها مهمتر و تاثیرگذارتر باشد در واقع کشورهای اسلامی میتوانند با در نظر گرفتن اعلامیه حقوق بشر اسلامی، جهانی عاری از خشونت و افراطی گری بسازند.