آخرین اخبار:
کد خبر:۶۲۵۳۳۳
دانشجوی کارشناسی حقوق در گفتگو با خبرگزاری دانشجو:

سربازی اجباری آری یا نه؟ / بررسی ابعاد پیدا و پنهان خدمت اجباری

یک دانشجوی کارشناسی حقوق گفت: سربازی اجباری را باید از زاویه های گوناگون نگاه کرد و اگر این قانون مضراتی را برای کشور داد بایستی در آن تجدید نظر کرد.
محمد سعید ابراهیمی دانشجوی کارشناسی حقوق، در گفتگو با گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: یکی از وظایفی که حسب قانون بر عهده اشخاص ذکور ایرانی بالای ۱۸سال قرار دارد، سپری‌کردن خدمت وظیفه عمومی است. ماده ۴ قانون خدمت وظیفه عمومی اشعار می‌دارد که خدمت وظیفه عمومی ۳۰ سال و مشتمل بر ۴بخش با عناوین دوره ضرورت، احتیاط، ذخیره اول و ذخیره دوم می‌باشد.
ابراهیمی ادامه داد: با این وجود در شرایط عادی صرفا مشمولین به خدمت دوره ضرورت اعزام می‌شوند که حسب بند ۱ این ماده مدت آن ۲۴ ماه بوده و درصورتی ‌که مشمولان مازاد و یا کمتر از تعداد مورد نیاز باشد ستاد کل با کسب اجازه از فرماندهی ‌کل آن را به کمتر یا بیشتر از مدت دوره ضرورت تغییر می ‌دهد.
وی تصریح کرد: پیشینه خدمت اجباری در ایران به لایحه خدمت اجباری نظام وظیفه باز می‌گردد که در سال ۱۳۰۳ توسط رضاشاه به مجلس شورای ملی چهارم تقدیم و علیرغم اعتراض برخی روحانیون به تصویب رسید.
این دانشجوی کارشناسی حقوق بیان داشت: در دین مبین اسلام بر حفظ و حراست از کیان سرزمین ‌اسلامی تاکید فراوان شده است و به ویژه از حضرت زین‌العباد(ع) ادعیه‌ای با مضمون سلامتی و توفیق مرزبانان وارد شده است.
ابراهیمی افزود: مع الوصف جهاد با دشمن مهاجم، واجب کفایی محسوب می‌شود و بر همه مسلمین واجب نیست تا چه رسد به پاسداری از تمامیت‌نظام اسلامی در زمان صلح که به طریق اولی واجب‌عینی محسوب نمی‌شود حال آنکه قانون خدمت وظیفه اجباری در دوران صلح نیز همگان را مکلف به ایفاء خدمت سربازی می‌نماید ولذا مغایر با منطق اسلام است علاوه بر این، پیامدهای زیانباری نیز بر خدمت اجباری مترتب است که از آن جمله ایجاد مشکلات عدیده در مسیر تحصیل، اشتغال و ازدواج جوانان است.
وی تاکید کرد: از دیگر مضرات این پدیده می‌توان به برجای گذاشتن اثرات مخرب بر شخصیت و روحیه سربازان اشاره کرد چرا که در اغلب موارد انجام فعالیت‌هایی دون شأن این افراد بر عهده‌شان قرار می‌گیرد.
این دانشجوی کارشناسی حقوق ادامه داد: مجموع عوامل فوق در مواردی سربازان را به حدی تحت فشارهای روحی_روانی قرار می‌دهد که دچار نوعی جنون آنی شده، اقداماتی از قبیل خودزنی یا آسیب‌رساندن به دیگر سربازان را مرتکب می‌شوند.
ابراهیمی افزود: با این وجود در کشور ما از سربازی اجباری رضاخانی، به عنوان پدیده‌ای مقدس یاد می‌شود و همین وصف پر طمطراق، مبدّل به دستاویزی برای استمرار این چرخه معیوب شده است.
وی در پایان تاکید کرد: گفتنی است که امروزه سربازی اجباری و آن هم از نوع طویل المدت، در کمتر کشوری اجرایی می‌شود و بیشتر بر شیوه‌هایی همچون خدمت داوطلبانه تاکید می‌شود و امید است که در کشور عزیزمان نیز تدابیر مقتضی در این راستا اندیشیده شود تا علاوه بر جلوگیری از اتلاف وقت گرانمایه جوانان، از فجایعی همچون خودکشی یا دیگرکشی سربازان پیشگیری شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار