به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، مهرابیبهار امروز در نشست تقدیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد از خبرنگاران با اشاره به اینکه مهندسی فرهنگی جامعه با رسانه ها است، گفت: صداقت و بیان واقعیت جزء اصول اولیه رسانهها است که البته گاهی بیان واقعیت باعث ایجاد مشکلات میشود.
وی در ادامه سخنان خود به ارائه گزارشی از اقدامات دانشگاه علوم پزشکی در طرح تحول سلامت پرداخت و افزود: به نظر من در حد قابل قبولی عدالت در حوزه سلامت رعایت شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: در حال حاضر سرگردانی بیماران و همراهان آنان به منظور تهیه دارو و تجهیزات کاهش قابل توجهی پیدا کرده همچنین ماندگاری پزشکان در مناطق محروم از سه روز به 24 روز افزایش یافته است.
مهرابی بهار با بیان اینکه علاوه بر اجرای بیمه همگانی ما ارتقای هتلینک و افزایش ساخت و سازه در طرح تحول سلامت داشتهایم، تصریح کرد: در این طرح بیش از 1400تخت اضافه شده است، البته با وجود ساخت و ساز و افزایش تخت همچنان از کمبود نیرو به ویژه در حوزه پرستاری رنج میبریم.
وی بیان کرد: در دانشگاه علوم پزشکی مشهد کد 247 مربوط به بیماران قلبی و کد 724 برای بیماران سکته مغزی به صورت 24 ساعت در طول هفته فعال و پاسخگوی بیماران هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد متذکر شد: از دیگر برنامه های دانشگاه علوم پزشکی مشهد در طرح تحول سلامت اجرای پروندهای الکترونیکی و مشخص شدن مسئول سلامت هر ایرانی است که این امر باعث میشود که حوزه سلامت نسبت به وضعیت بیماریها آگاهی به روز داشته باشند.
مهرابی بهار گفت: همچنین قراردادی در خصوص ساخت بیمارستان هزار تخت خوابی در شهرک سلامت منعقد شده است.
وی در ادامه سخنان خود به این نکته که قولهایی که به وزارت بهداشت در خصوص حوزه سلامت داده شده و عملیاتی نشده، بیان کرد: شش میلیارد و500هزار تومان بودجه پژوهشی بود که هر سال این مبلغ کاهش یافت تا اینکه در سال سوم این بودجه قطع شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: از نمونههای دیگر بدعهدی در خصوص وزارت بهداشت صدور بیمه همگانی به جای کارت بستری است، در ابتدا قرار بود که کارت بستری صادر شود؛ اما بیمه همگانی را ایجاد کردند و همچنین سرانه را کاهش دادند.
وی در خصوص سخنان وزیر بهداشت از عدم تمایل برای ماندن در کابینه دولت دوازدهم متذکر شد: چنانچه تیم سابق سر کار باشد و بعد بخواهند به وزارت بهداشت قولهایی در ابتدای کار دولت دوازدهم بدهند و بعد از مدتی آنها را اجرایی نکند وزیر بهداشت حق دارد که تمایلی به حضور در کابینه دوازدهم نداشته باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: متاسفانه بار وزارت بهداشت را اضافه کردند؛ در حالی که سوخت رسانی به این وزارتخانه را افزایش ندادند، در نتیجه شرایط مالی دانشگاههای علوم پزشکی سال به سال بدتر شد.
وی در خصوص اولویتهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد در دولت دوازدهم افزود: اولویتهای حوزه سلامت براساس اسناد بالادستی تعیین میشوند با این وجود سعی میکنیم که در دانشگاه علوم پزشکی مشهد آموزش، پژوهش، بهداشت و درمان متناسب با یکدیگر رشد کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: مطالبهگری در حوزه درمان بسیار است؛ در صورتی که اولویت باید تحقیقات و آموزش باشد چون در این صورت است که نتیجه خوبی دریافت میکنیم اگر چه بدست آوردن این نتیجه در دراز مدت حاصل میشود.
مهرابی بهار با یادآوری این نکته که در درمان درست است که زود جواب میگیریم؛ اما بسیار پرهزینه است و نتیجه کمتری دست میآوریم، گفت: از دیگر اولویتهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد تکمیل نیروی انسانی است.
وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد به خاطر ورود 750 هزار زائر هرساله به این شهر و490 تبعه بیگانه از کمبود تخت بیمارستانی رنج میبرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن اشاره به این موضوع که یکی از نیازهای حوزه سلامت و دانشگاه علوم پزشکی مشهد اتوماسیون و سیستم ارجاع است، خاطرنشان کرد: درخواست داریم که این سیستم با حمایت کامل توسط مسئولان اجرایی شود.
مهرابی بهار تاکید کرد: متاسفانه از موانع اصلی اجرایی شدن سیستم ارجاع خود مسئولان هستند با سیستم ارجاع میتوانیم هزینه درمان را نیز کنترل کنیم.
وی همچنین در خصوص بدهی بیمهها به بیمارستانها، تصریح کرد: بیمه یک صندوق است، چناچنه ورودی این صندوقها کم و خروجی آنها زیاد باشد طبعتا مشکلاتی ایجاد میشود، باید متذکر شد هزینهای که به طرح تحول تحمیل کردن به بیمهها نیز تحمیل شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه سخنان خود ساخت بیمارستان 32 تخت خوابی را مصیبت دانست و گفت: ساخت بیمارستانها کمتر از 200 تخت در مناطقی که از جمعیت کمتری برخودار هستند، مصیبت است چون که در هر بیمارستان باید پنج متخصص حضور داشته باشد.
مهرابی بهار بیان کرد: باید برای بیمارستانهای 32 تخت خوابه در مناطق کم جمعیت که بیمار کمتری دارند هزینه و پنج متخصص به آنجا اعزام کنیم که این مشکلاتی برای ما در بردارد.
وی با بیان مشکلات بیمارستان 32 تخت خوابی امام حسن عسگری(ع) شهر کلات، متذکر شد: در حال حاضر مصوب شده که در بسیاری از شهرهای کوچک و دارای جمعیت کم مانند طرقبه و شاندیز بیمارستان ساخته شود.