دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت:چهارمین نمایشگاه و جشنواره زیستفناوری امسال از ۲۷ تا ۲۹ شهریور ماه در مصلی امام خمینی (ره) برگزار میشود، و این نمایشگاه میتواند بخشی از سه موضوع اقتصاد دانشبنیان، اشتغال فارغالتحصیلان و کسب ثروت را به مرحله تحقق برساند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو،مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: حوزه زیست فناوری میتواند در دنیا برای تحقق اقتصاد دانشبنیان، اشتغال فارغالتحصیلان و کسب ثروت مثمر ثمر باشد.
وی با بیان اینکه چهارمین نمایشگاه و جشنواره زیستفناوری امسال از ۲۷ تا ۲۹ شهریور ماه در مصلی امام خمینی (ره) برگزار میشود، خاطرنشان کرد: این نمایشگاه میتواند بخشی از سه موضوع اقتصاد دانشبنیان، اشتغال فارغالتحصیلان و کسب ثروت را به مرحله تحقق برساند.
دبیر ستاد توسعه زیستفناوری با بیان اینکه امسال ۲۶۱ شرکت نوپا، تولیدی و صنعتی در نمایشگاه زیستفناوری حضور دارند، گفت: در سال ۸۹، ۱۶۰ شرکت در نمایشگاه حضور داشتند که حضور شرکتها، پیشرفت ۶۰ درصدی را داشته است.
قانعی افزود: در حال حاضر ۷۶ شرکت دانشبنیان در زمینه تولید تجهیزات پزشکی در حوزه زیستفناوری تولید میکنند که اکثراً اقلام تحریمی از سوی آمریکا هستند؛ ساخت این تجهیزات نقش خیلی مهمی برای پیشرفت کشور دارد.
وی با بیان اینکه ۱۴ جایزه زیست ایران به ۶ گروه رقابتی در این جشنواره اعطا میشود، اظهار داشت: سه شرکت نوپای برتر، سه شرکت تولیدی برتر، یک شرکت صنعتی برتر، یک مرکز رشد برتر، سه فناور و سه پژوهشگر برتر این جایزه را دریافت میکنند.
دبیر ستاد توسعه زیستفناوری تصریح کرد: جمعاً ۵۰۰ میلیون تومان گرند پژوهشی و ۴. ۵ میلیارد تومان تسهیلات سرمایهگذاری، از جمله جوایزی است که توسط صندوق حمایت از سرمایهگذاری زیستفناوری به برترینها اعطا خواهد شد.
قانعی تأکید کرد: کمک به تحقق دستیابی به کسب سهم سه درصد بازار جهانی زیستفناوری در سال ۱۴۰۴ توسط شرکتهای این حوزه، ایجاد روحیه رقابت سالم در بین فعالان حوزه زیستفناوری، هدایت فعالیتها به سمت اولویتهای کشور و شناسایی، معرفی و تشویق فعالان زیستفناوری از مهمترین اهداف برگزاری جایزه زیستایران محسوب میشود.
وی ادامه داد: در این جشنواره ۱۰ هیأت بینالمللی از کشورهای آلمان، ترکیه، هند، گرجستان، عمان، افغانستان، پاکستان، سریلانکا، لبنان، اتیوپی و سنگال حضور دارند.
فارغالتحصیل بیکار در حوزه زیستفناوری نخواهیم داشت
دبیر ستاد توسعه زیستفناوری با بیان اینکه ۱۷ کارگاه تخصصی و ۱۰ نشست با بخش خصوصی در این نمایشگاه برگزار خواهد شد، اظهار داشت: طی قراردادی که بین وزارت بهداشت، وزارت علوم، وزارت کشاورزی و معاونت علمی صورت گرفته، بنا داریم که فارغالتحصیلان در حوزه زیستفناوری بیکار نباشند و به عنوان فناور فارغالتحصیل شوند.
قانعی با بیان اینکه بدینواسطه فارغالتحصیل بیکار در حوزه زیستفناوری نخواهیم داشت، گفت: همچنین با حضور ۱۰ هیأت خارجی در این نمایشگاه میتوانیم در زمینههایی که پیشرو هستیم به کشورهای دوست، انتقال فناوری داشته باشیم.
وی افزود: در آبان ماه روزی با عنوان روز «عرضه» خواهیم داشت که یک محصول فناوری به نتیجه رسیده را در آن روز سرمایهگذاری میکنند که ما امیدوار هستیم در این روز یک محصول در حوزه زیستفناوری ارائه کنیم.
به گفته دبیر ستاد توسعه زیستفناوری، در حال حاضر ۳۷۰ شرکت دانشبنیان در حوزه زیستی فعالیت میکنند.