بوشهر یک استان کاملا صنعتی به همراه پالایشگاههای عظیم نفت و گاز است. این امر باعث میشود افراد زیادی در سراسر کشور و حتی از دیگر کشورهای دنیا در این استان مشغول کار باشند؛ اما جوانان تحصیل کرده این استان همچنان بیکار هستند.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فارغ التحصیلان دانشگاه خلیج فارس بوشهر از درددلهای خود در رابطه با بیکاری و کمبود اشتغال گفتند.
بوشهر یک استان کاملا صنعتی به همراه پالایشگاههای عظیم نفت و گاز است. این امر باعث میشود افراد زیادی در سراسر کشور و حتی از دیگر کشورهای دنیا در این استان مشغول کار باشند؛ اما جوانان تحصیل کرده این استان همچنان بیکار هستند.
محمود جوانی بوشهری است که صداقت و زلالی اش، آدم را یاد خلیج فارس میانداخت؛ به صراحت گفت: بعد از دوسال بیکاری، سرانجام با پارتی بازی برای یک کار اداری در عسلویه در حال استخدام هستم.
این فارغ التحصیل دانشگاه خلیج فارس به خنده میگفت: در این دو سه سال سراغ هرکاری رفته ام، هر آزمون استخدامی را شرکت کرده ام و حالا میدانم همه این کاغذبازیها شوخی تلخی است که مسئولین با ما دارند.
علی یکی از دانشجویانی است که سال ۹۴ از رشته مدیریت بازرگانی دانشگاه خلیج فارس فارغ التحصیل شده و در این خصوص می گوید: دوسال است برای هر شغل آزاد و دولتی اقدام کرده ام تا جایی که حتی حاضر بودم در مغازه نیز کار کنم؛ اما هنوز شغل مناسبی پیدا نکردم.
وی در مورد دلایل بیکاری خود میگوید: مسئولان استان بوشهر غالبا غیربومی هستند و همین امر باعث میشود که بیشتر نیروهای استخدامی نیز نیز غیربومی باشد و دلیل دیگر اینکه به دلیل واردات زیادی که در کشور است؛ امنیت سرمایه گذاری در استان ما پایین است و اکثر مردم پول خود را در دلالی هزینه میکنند تا اینکه به فکر ایجاد اشتغال باشند.
سلمان از دانشجویان حسابداری میگوید: بعد از فارغ التحصیلی همواره از این شغل به آن شغل میروم. کارها اکثر موقتی هستند.
وی در ادامه گفت: با بیشتر شدن بیکاری جوانان در استان بوشهر مسئولین و مخصوصا نمایندگان مجلس قول داده اند که وضعیت اشتغال را بهبود ببخشند؛ اما مهمترین دلیل بیکاری ما ضعف سیستم آموزش عالی است که تخصص عملی به دانشجویان نیاموختند.
نسترن که مدت هاست دیگر دانشجو نیست، معتقد است: عدم شایسته سالاری باعث بیکاری وی شده است.
وی ادامه داد: ما خیلی تلاش می کنیم؛اما به نتیجهای لازم نمیرسیم. دلیلش هم این است کسی به زحمت ما مزد نمیدهد؛ بلکه براساس روابط دوستانهای که وجود دارد، به افراد شغل میدهند.
فاطمه دیگر فارغ التحصیلی است که دیگر از شرکت در آزمونهای استخدامی دولتی خسته شده است و به فکر شاغل شدن شرکتهای خصوصی است. دلیلش را هم اینطور توضیح میدهد که در آزمونهای استخدامی برای گرفتن یک نیرو تعداد زیادی شرکت میکنند و شانس قبولی با کسانی است که پارتی داشته باشند.
وی بیان کرد: از ۳۰ نفر همکلاسی که در دوره دانشگاه داشته ام، الان فقط دو نفر شاغل هستند که آنها هم اصلا امنیت شغلی ندارند.
این وضعیت بیکاری دانش آموختگان دانشگاه خلیج فارس بهترین و معتبرترین مرکز تحصیلی استان بوشهر است. جالب است که تمام افرادی که با آنها مصاحبه شده است و همچنین جو عمومی استان بوشهر معتقدند که روابط و پارتی سهم و نقش پررنگی در شاغل شدن دارند. این امر نشان دهنده ضعف نهادهای نظارتی است که اجازه میدهند به راحتی زحمات و تلاشهای جوانان استان بوشهر نادیده گرفته شود.