زخم پوشهای نانو لیفی با هدف ترمیم زخمهای دیابتی توسط عضو هیات علمی واحد علوم و تحقیقات طراحی و ساخته شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ به نقل از واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد، طرح عضو هیات علمی واحد علوم و تحقیقات با عنوان «ساخت زخم پوشهای نانولیفی بر پایه کیتوسان-پلی کاپرولاکتون با هدف ترمیم زخمهای دیابتی» از سوی ستاد توسعه فناوری نانو ریاست جمهوری به عنوان یکی از ۵ طرح برتر در کسب وکارهای سرمایهگذاری نانو در فنبازار نانوالیاف انتخاب و در کنفرانس بین المللی نانوفایبر ICNF ۲۰۱۷ تقدیر شد.
عادله قلی پور کنعانی عضو هیات علمی گروه مهندسی نساجی دانشکده فنی و مهندسی واحد علوم و تحقیقات، هدف از ارائه طرح ساخت جایگزینهای موقت پوستی با استفاده از پوششهای نانولیفی بر پایه کیتوسان-پلی کاپرولاکتون را دست یابی به پوششی کارآمد در ترمیم انواع زخمهای پوستی عنوان کرد.
وی افزود: در این طرح سعی شده تا بااستفاده از تکنولوژی نانو، پوششی را ایجاد کنیم که از نظر ساختار فیبریلی بسیار شبیه به ساختار پوست طبیعی باشد.
این محقق تاکید کرد: زخم پوش نانولیفی ساخته شده در این طرح پس از انواع آزمونهای فیزیکی، مرفولوژیکی، بیولوژیک (ضدمیکروب بودن، سلول سازگاری و ...) بر روی نمونههای حیوانی در ترمیم انواع زخمهای پوستی برشی تمام عمق، سوختگی درجه سه و دیابتی آزمایش شد.
قلی پور گفت: پس از آزمایش این طرح بر روی نمونههای حیوانی به نتایج ترمیمی رضایت بخشی دست یافتیم.
وی ادامه داد: مهمترین وجه تمایز در این طرح، طراحی بسیار دقیق و مهندسی شده داربست نانولیفی است که ساختار فیبریلی بافت پوست طبیعی را که شامل فیبریلهای نانومتری و میکرومتری به صورت توام با یکدیگر است را به صورت کامل شبیه سازی میکند.
عضو هیات علمی واحد علوم و تحقیقات اظهار داشت: مواد اولیه مورد استفاده در داربست این طرح شباهت زیادی به گلوکوزآمینوگلایکانهای موجود در بافت طبیعی بدن دارد.
قلی پور عنوان کرد: این امر موجب میشود تا افزایش مهاجرت سلولی و همچنین اکسیژن رسانی لازم به سطح زخم ایجاد شود.
وی عنوان کرد: این طرح موجب کاهش عفونت زخمهای دیابتی و سرعت در ترمیم زخمهای دیابتی که یکی از معضلات آن نوروپاتی یا درگیری رگهای خونی و عدم خونرسانی کافی به سطح زخم و تاخیر در ترمیم زخم است، خواهد شد.
عضو هیات علمی واحد علوم و تحقیقات با اشاره به همکاری سید هژیر بهرامی استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این طرح تصریح کرد: تجاری سازی این طرح و همچنین ساخت داربستهای نانولیفی توسط پلیمرهای طبیعی و بومی ایران از جمله برنامه هایی است که در نظر دارم.
عادله قلی پور کنعانی دانش آموخته دکتری و فوق دکتری دانشگاه صنعتی امیرکبیر و همچنین دانش آموخته فوق دکتری دانشگاه علوم پزشکی ایران است که در حال حاضر به عنوان عضو هیات علمی گروه مهندسی نساجی دانشکده فنی و مهندسی واحد علوم و تحقیقات مشغول به فعالیت است.
وی تاکنون بیش از ۳۰ مقاله در مجلات معتبر با نمایه آی اس آی، مجلات علمی و پژوهشی و کنفرانسهای معتبر ملی و بین المللی به چاپ رسانده است.
زمینه اصلی فعالیت وی تولید نانوالیاف از پلیمرهای طبیعی و سنتزی زیست سازگار برای کاربردهای پزشکی مانند ترمیم زخم، ترمیم بافتهای آسیب دیده استخوانی و غضروفی است که در این زمینه تحقیقاتی تاکنون ۷ اختراع به ثبت رسانده است.
وی، همچنین کتابی با عنوان «نانوالیاف در پزشکی بازساختی و مهندسی بافت» با همکاری عادله قلی پور کنعانی منتشر شده است.