آخرین اخبار:
کد خبر:۶۴۲۰۸۵
دبیر علمی کنگره روماتولوژی عنوان کرد

کمردرد شایع‌ترین بیماری روماتولوژی/علت ۱۰ درصد مراجعات به پزشک عمومی

دبیرعلمی یازدهمین کنگره سالیانه روماتولوژی ایران، کمردرد را از جمله موارد شایع بیماری‌های روماتولوژی دانست و گفت: در اطفال مشکلات مادرزادی و اختلالات استخوانی و تغییر شکل‌های مفصلی عامل کمردرد است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر سوسن سروش با بیان اینکه کنگره سالیانه روماتولوژی ایران طی سه روز در کتابخانه ملی برگزار می‌شود، افزود: در کنار مباحث علمی که با هدف به روز رسانی متخصصین روماتولوژی ارائه می‌شود، به آموزش بیماران و ارتقای سطح دانش بیماران نیز توجه کرده ایم.

وی با اشاره به اینکه در حوزه آموزش بیماران پوکی استخوان برنامه ریزی هایی شده است، اظهار کرد: این برنامه آموزشی بعد از ظهر‌ها با حضور اساتید روماتولوژی ارائه می‌شود.

این فوق تخصص روماتولوژی با تاکید به اینکه طیف وسیعی از بیماری‌های روماتولوژی اطفال تا بالغین را تحت پوشش قرار داده ایم، افزود: از بدو تولد تا پایان حیات را از نظر تظاهرات مفصلی استخوانی عضلانی اسکلتی بیماران مختلف را مورد بررسی قرار داده و چالش‌های جدید تشخص و درمان بیماری‌ها به ویژه کمردرد‌ها که در گروه تشخیص‌های بیماران روماتولوژی هستند در این کنگره بررسی می‌شوند.

سروش با اشاره به اینکه تقدیر از پیشکسوت روماتولوژی اطفال از دیگر بخش‌های کنگره است، گفت: کلیپی از زندگی دکتر ناصح به عنوان پیشکسوت روماتولوژی اطفال که این علم جدید را به ایران آورده اند پخش و قدردانی می‌شود.

وی یادآور شد: مسائل حقوقی در حوزه تشخیص و درمان و دارو درمانی بیمار وجود دارد بحث می‌شود که کریکولوم وسیعی در عرصه روماتولوژی است که مورد بررسی قرار می‌گیرد.

دبیر علمی کنگره با بیان اینکه کمردرد از جمله موارد شایع در روماتولوژی است، یادآور شد: در سنین اطفال مشکلات مادرزادی و اختلالات استخوانی و تغییر شکل‌های مفصلی عامل کمردرد است که معمولا در سنین بلوغ موجب بروز کمردرد می‌شود و در سنین جوابی بیماری‌های التهابی عامل این درد است که عمدتا در مرد‌ها دیده می‌شود.

وی، علل مکانیکی را شایع‌ترین علت کمردرد در سنین میانسالی دانست که دیسک‌ها شیوع زیادی در این عرصه دارند و اظهار کرد: شکستگی‌ها و پوکی استخوان، طیف وسیعی از بیماری‌های روماتولوژی و کمردرد‌ها را در سنین سالمندی به خود اختصاص داده اند که معمولا از طریق موارد اورژانس توسط متخصصین روماتولوژی تشخیص و به جراح ارجاع می‌شود تا از عمل‌های غیرضروری پیشگری شود.

سروش در پایان با تاکید به اینکه از هر ۱۰ نفر که به پزشک عمومی مراجعه می‌کنند ۱ نفر کمردرد دارد، خاطرنشان کرد: تشخیص و درمان مناسب و به موقع می‌تواند در جهت کاهش هزینه بیمار و جامعه و همچنین کمک به اقتصاد کشور، موثر باشد.

وی در پایان یاداور شد این کنگره از فردا چهارشنبه ۳ آبان در مرکز همایش سازمان اسناد کتابخانه ملی برگزار میشود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار