رئیس همایش ملی سلامت اجتماعی در جریان برگزاری نخستین همایش اظهار کرد: از بین 70 مقاله علمی پذیرفتهشده از سوی دبیرخانه همایش، 30 مقاله در قالب سخنرانی ارائه شده و 70 مقاله نیز بهصورت پوستر در اختیار شرکتکنندگان قرار داده میشود.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نخستین همایش ملی سلامت اجتماعی با رویکرد معلولین و سالمندان در دانشگاه گیلان برگزار شد. محمدمهدی پسندیده رئیس همایش ملی سلامت اجتماعی در جریان برگزاری نخستین همایش اظهار کرد: از بین 70 مقاله علمی پذیرفتهشده از سوی دبیرخانه همایش، 30 مقاله در قالب سخنرانی ارائه شده و 70 مقاله نیز بهصورت پوستر در اختیار شرکتکنندگان قرار داده میشود.
پسندیده هدف از برگزاری این همایش دوروزه را گسترش امید و کارآمدی در جامعه دانست و تصریح کرد: باید کمک کنیم تا انرژی فردی در اختیار جامعه قرار گیرد تا بتوانیم با همپوشانی انرژیهای فردی جامعهای سالم با افزایش امید برای زندگی داشته باشیم.
رئیس همایش ملی سلامت اجتماعی با اشاره به اینکه افراد جامعه اگر اجتماع را بهعنوان یک مجموعه زنده، حمایتکننده، پشتیبان و قابلاتکا بیابند بدون شک به آن احساس تعلق کرده و در رشد، بالندگی و پیشرفت آن تلاش میکنند، خاطرنشان کرد: این مهم مستلزم آگاهی، آموزش پایدار و مسئولیتپذیری است.
وی با تصریح براینکه کارآمدی، شادکامی و رضایتمندی از زندگی مؤلفههای مهمی هستند که میتوانند سلامت روانی- اجتماعی افراد در سطح جامعه را تبیین کنند، بیان کرد: ارتقاء کیفیت زندگی و شادکامی آحاد مردم در سطح کشور میتواند به افزایش بهرهوری، تولید ثروت، سعادت و خوشبختی در جامعه منجر شود.
رئیس دانشگاه پیام نور واحد شهرستان آستانهاشرفیه با بیان اینکه نخبگان و تصمیمسازان جامعه وظیفه دارند با بررسیهای علمی و تحقیقاتی نسبت بهسلامت روانی- اجتماعی، افکار، عواطف، رفتار و شخصیت مردم همت گمارند، افزود: این مهم درک درستی از وضع موجود سلامت اجتماعی جامعه ارائه میدهد.
پسندیده با اشاره به اینکه اگر فضای غالب در محیط جامعه بیاعتمادی، پرخاشگری، فقر، بزهکاری و نابهنجاری باشد بهطورقطع آسیبهای روانی- اجتماعی در لایههای گوناگون ذهن و شخصیت افراد رسوخ میکند، گفت: برون داد چنین جامعهایی افزایش بیرویه پروندههای قضایی و آسیبهای اجتماعی فراگیر است.
رئیس همایش ملی سلامت اجتماعی افسردگی، ازهمگسیختگی درونی، بدبینی نسبت به آینده و ناکامروایی همگانی را از دیگر آسیبهای فضای غالب در محیط جامعه دانست و افزود: چنین وضعیتی در شان و جایگاه ملتی با هزاران سال سابقه تمدن و فرهنگ و معنویت نیست.
نماینده مردم شهرستان آستانهاشرفیه در مجلس شورای اسلامی نیز در همایش مذکور با بیان اینکه جامعه سالم میتواند همه مسیرها و ابعاد مختلف زندگی را بری رسیدن به توسعه ختم کند، اظهار کرد: یکی از آفتهای بزرگ نداشتن جامعه پویا و سالم عدم برقراری ارتباط مناسب بین مراکز علمی است.
محمدحسین قربانی تصریح کرد: نبود ثروت و شرایط شغلی مناسب در کشور مشکلات روحی و روانی را در پی خواهد داشت که با تقویت روابط بین دولت، بخش خصوصی و مراکز تولید شرکت بهسوی داشتن جامعهای سالم و پویا داشته باشیم.
نخستین همایش ملی سلامت اجتماعی با رویکرد معلولین و سالمندان با شرکت صاحبنظران و اساتید دانشگاهها امروز و فردا در دانشگاه استان گیلان در حال برگزاری است که سازمان بهزیستی استان گیلان در برگزاری این همایش و تعامل با دانشگاهها نقش بسیار مهم و کلیدی دارد. مقالات برگزیده این همایش در فصلنامه های برتر وزارت خانههای علوم و بهداشت و درمان منتشر میشوند.