معاون اول رئیس جمهور گفت: کشور پولداری هستیم ولی به خوبی منابع مالی را مدیریت نمیکنیم و گاهی مانند بچه پولدارهای گرسنهای میشویم که پولی نداریم تا تغذیه کنیم.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور در مراسم تودیع و معارفه وزیر علوم که در ساختمان وزارت علوم برگزار شد، گفت: وزارت علوم جایگاه حساس و مهمی را در وزارتخانههای دولت دارد و البته تعداد مدیران و سرپرست هایی که این وزارتخانه تاکنون دیده است بی سابقه است. از دکترتوفیقی، فرجی دانا، دانش آشتیانی، نجفی، فرهادی و هاشمی تا غلامی کسانی هستند که رئیس جمهور اراده کرده در آموزش عالی باشند.
وی ادامه داد: دکتر فرهادی یک مدیر خدوم، صادق و دارای شخصیتی با تجربه علمی هستند که خدا توفیق داده و در دولتهای مختلف و در مواقعی که لازم بوده آمدند و گره را باز کردند.
جهانگیری افزود: دکتر غلامی نیز شخصیتی متواضع و صبور هستند و دارای شخصیت علمی و اجرایی میباشند که توانستند در یکی از دانشگاههای خوب کشور مسئولیت ریاست آن را برعهده داشته باشند و امروز هم در کرسی وزارت به فعالیت خود ادامه میدهند.
وی تصریح کرد: انتظار از دانشگاهها برای شناسایی مسائل کشور و پیدا کردن راهکار برای حل مسائل کشور انتظار بزرگی است، اما براساس شناختی که از توانمندی علمی کشور دارم این انتظار دور از توان نیست و دانشگاهها قادر به پاسخگویی هستند. خوشبختانه نظام علمی کشور با یک شرایط مساعد در حال پیشرفت است، اما توسعه کشور جز از طریق توسعه علمی ممکن نیست.
معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: وقتی راجع به توسعه پایدار حرف میزنیم و تصویری که از افق چشم انداز داریم پیش نیاز اصلی آن توسعه علمی میباشد و کانون اصلی توسعه علمی دانشگاهها هستند.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری بارها بر این موضوع تاکید داشتند تا سرانجام به یک گفتمان در جامعه تبدیل شود چرا که مبدا همه تحولات دانشگاه است و دانشگاهها باید به شکل جدی به این مسئله توجه کنند.
جهانگیری با اشاره به اینکه نظام علمی کشور و آموزش و پژوهش گرفتار مسائل جدی است، گفت: دانشگاه نباید مدیریت چند پاره داشته باشد و نباید قدرت و استقلال دانشگاه از آن گرفته شود.
وی با اشاره به اداره دانشگاهها توسط هیئت امنا توضیح داد: در دوره قبل به دنبال تشکیل هیئت امنا در دانشگاهها بودیم تا نه تنها استقلال بودجهای برای دانشگاهها ایجاد شود بلکه مدیریت دانشگاهها نیز برعهده افرادی از درون دانشگاه باشد.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر افزایش توسعه علمی گفت: در این زمینه باید دانشگاهها را تجهیز کنیم. فرجی دانا پیش از این اصرار داشت که ارتباط با مجلات علمی قطع شده و باید آن را دوباره متصل کنیم البته دلیل قطع ارتباط با این مجلات قطع پرداخت به علت نبود امکانات مالی نیست چرا که ما کشور پولداری هستیم، ولی به خوبی این منابع مالی را مدیریت نمیکنیم و گاهی مانند بچه پولدارهای گرسنهای میشویم که پولی نداریم تا تغذیه کنیم.
وی در خصوص پارکهای علم و فناوری توضیح داد: پارکهای علم و فناوری برای ما اهمیت ویژهای دارد چرا که کشور باید برای اشتغال جوانان راهکار پیدا کند و اشتغالی که برای جوانان میطلبیم مانند توسعه فرش ماشینی نیست بلکه باید اشتغالی در شأن جوان تحصیلکرده زحمت کشیده باشد.
جهانگیری با تاکید بر اقتصاد مقاومتی گفت: تنها چیزی که به اقتصاد ایران میتواند کمک کند فکر جوانان آن است و مقام معظم رهبری بارها به اقتصاد مقاومتی تاکید کردند و بر همین اساس فعالیتی که وزارت نفت با چند دانشگاه کشور انجام داد شروع مهم و مطلوبی بود، اما متاسفانه ما دهها میلیارد دلار در کشور صرف احداث کارخانه کردیم که خوب اداره نمیشود این مسئله را نیز نادیده نگیرید که یک عده آدم بیکار در جهان نشسته اند و برای ایران خط و نشان میکشند و ما باید این معضلات را با اقتصاد مقاومتی حل کنیم که دانشگاهها میتوانند به ما کمک کنند.
وی ادامه داد: اگر امید را از مردم بگیریم بهترین سیاست و جهت گیری اقتصادی را هم داشته باشیم باز هم به آن نمیرسیم چرا که مردم باید به مدیریت و آیندهای که از طریق آن مدیریت برایشان ترسیم میشود اعتماد داشته باشند.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به واکنش مردم به اظهارات ترامپ گفت: تبلیغات و شوک سیاسی که در سخنرانی ترامپ برای فضاسازی در کشور وجود داشت اثر نکرد و مردم به سخنان ترامپ اعتماد نکردند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: هیچ کس دستپاچه نشد تا فعالیتهای غیرعادی نظیر خرید ارز و زمین انجام دهد و این نشان میدهد که مردم به حرف ترامپ اعتماد نکردند.