آخرین اخبار:
کد خبر:۶۴۶۴۲۹
نائب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی

در مورد تامین منابع طرح تحول نظام سلامت آینده نگری نشده است

نائب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی با بیان اینکه موضوع مخفی وجود ندارد که ما ندانیم دولت تا کجا می‌تواند از طرح تحول نظام سلامت حمایت کند، تصریح کرد: نمره آینده نگری این طرح صفر بود، چون برای تامین هزینه‌های اجرای آن آینده نگری صورت نگرفت.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، کبریائی زاده، نائب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی امروز در پنل تخصصی بررسی چالش‌های زنجیره تامین دارویی که توسط بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در محل دانشکده داروسازی این دانشگاه برگزار شد ضمن عرض تسلیت به بازماندگان زلزله غرب کشور گفت: اگر سیاست ساخت و ساز مسکن را به صورت اصولی اجرا می‌کردیم با زلزله‌ای نظیر زلزله استان کرمانشاه نباید تا این حد خسارت می‌دیدیم و این خسارت نیز یک بیمارستان نوساز را در بربگیرد.

وی از پایداری به عنوان یکی از اصول سیاست گذاری در اجرای یک طرح نام برد و گفت: طرح تحول نظام سلامت یک طرح پایدار نیست، چون اهداف آن قابل دسترس نبودند.

کبریائی زاده گفت: با توجه بسیاری از مداخلات بازار محور و عوامل سیاست گذار مانند دولت و مجلس کاملا مشخص بود که طرح تحول نظام سلامت با شکست مواجه می‌شود.

نائب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی با بیان اینکه نبود عدالت در تقسیم منابع و هزینه کرد آن و نبود منابع از عوامل شکست طرح تحول نظام سلامت است، افزود: در راستای اجرای این طرح قرار بوده که یارانه بین ۱۰ تا ۳۰ میلیون نفر قطع شود تا منابع حاصل از آن به عنوان منابع پایدار در اختیار طرح تحول نظام سلامت قرار بگیرد، اما این اتفاق نیفتاده است.

وی با اشاره به اینکه اجرای طرح تحول نیازمند به همدلی و قدرت اجراست افزود: دولت به عنوان طرح تحول نظام سلامت نشان دادکه برای پیشبرد اهداف این طرح ترسو است در واقع اگر این دولت به مانند احمدی نژاد پوپولیستی عمل نمی‌کرد می‌توانست یارانه ۱۰ تا ۳۰ میلیون نفر را حذف کند تا منابع پایدار طرح تحول نظام سلامت تامین شود، اما این اتفاق نیفتاد.

کبریائی زاده گفت: اینکه مردم ۵۸ درصد از هزینه درمان از جیب خودشان پرداخت شود این بیان گر نوعی بی تعهدی دولت است با این وجود باید بگوییم که طرح تحول نظام سلامت طرح خوبی بود، اما واقعیت این است که نمی‌توان این طرح را بر روی منابع ناپایدار که خارج از دسترس ماست آن را اجرا کرد.

نائب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی اظهار کرد: در سال ۹۲ و در اولین جلسات مربوط به طرح تحول نظام سلامت آثار این طرح را به وزیر بهداشت، معاون غذا و دارو و معاون درمان این وزارتخانه مطرح کردیم. وقتی که به بیمار گفته می‌شود در قالب طرح تحول نظام سلامت دارویش را از داروخانه بیمارستان بگیرد این معنایش این است که باید منابع داروخانه نیز تامین شود و اگر این اتفاق نیفتد زنجیره تامین دارو مختل می‌شود. در هر حال در آن مقطع دولت نرخ ارز را سه برابر کرد و همین مسئله موجب شد که نیاز صنعت داروسازی به نقدینگی تا به برابر افزایش پیدا کند از طرفی به دلیل اینکه نظام بانکی بین المللی مختل بود صنعت داروسازی ما که با ۵ تا ۱۰ درصد نقدینگی نیاز خود را تامین می‌کرد مجبور شد که با ۱۳۰ درصد نقدینگی نیاز خود را تامین کند.

وی تصریح کرد: متوسط رشد نقدینگی نظام بانکی کشور ۵ تا ۷ درصد بوده در حالی که درخواست نقدینگی صنعت داروسازی از بانک‌ها بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ درصد رشد داشته است البته این ربطی به طرح تحول نظام سلامت نداشت، اما وقتی که این طرح هم اجرایی شد طبیعی بود که نیاز به نقدینگی صنعت داروسازی و واردات افزایش یابد و همین مسئله باعث شد که نظام بانکی نتواند با صنعت داروسازی همراهی کند.

کبریائی زاده بیان کرد: کارخانجات داروسازی و شرکت هایی داریم که دو برابر ارزش شرکت و بیش از دو برابر منابع صاحبان سهام آن رفته اند و از بانک پول گرفته اند. با این وجود باید گفت: چنین صنعتی فرو ریخته است.

نائب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی افزود: عمده آثار منفی حاکم بر طرح تحول نظام سلامت متاثر از عدم تبعیت از قواعد علمی برای اجرای این طرح بوده است.

وی با بیان اینکه دولت احمدی نژاد و دولت کنونی در بخش صنعت توسعه گرا نبوده اند، اظهار کرد: معتقدم که توسعه صنعت بیوتکنولوژی با دولت‌های ۱۲ سال گذشته نداشته است در واقع این دولت‌ها نسبت به صنعت بیوتکنولوژی بی تعهد بوده اند. واقعیت این است که ما در دوران جنگ با یک صنعت توسعه گرا مواجه بوده ایم به گونه‌ای که در سال ۶۰ صنعت مکلف بوده که یک درصد از درآمد خود را برای تحقیق و توسعه هزینه کند، اما الان این گونه نیست.

کبریائی زاده با بیان اینکه طرح تحول نظام سلامت در بخش هایی مانند بردن زیرساخت‌ها به مناطق محروم هدف گرا بوده است و ما باید در این زمینه انصاف داشته باشیم، تصریح کرد: واقعیت این است که در مورد پوشش دارویی نیاز نبوده که خیلی از دارو‌ها تحت پوشش قرار بگیرند از طرفی بی تعهدی دولت در پرداخت‌های خود به بخش دارویی در زنجیره تامین دارو مشکل ایجاد کرده است.

نائب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی افزود: چالش آینده ایران طی سال آینده در حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی مربوط به بیمه و رفاه اجتماعی است و در این شکی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه شرکت‌های بازنشستگی یک عمر مفید کاری دارند، تصریح کرد: الان صندوق‌های بیمه‌ای ما نقطه سر به سری را طی کرده اند و در واقع الان بار این صندوق‌ها به دوش دولت افتاده است.

کبریائی زاده گفت: هر چه قدر که نسبت اشتغال کاهش می‌یابد نسبت پشتیبانی در صندوق‌های بیمه‌ای هم کاهش می‌یابد.

نائب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی با بیان اینکه تامین اجتماعی از نظر شاخص‌های مالی و اقتصادی یک سازمان در مسیر زیان دهی است، اظهار کرد: دولت باید برای رفاه و تامین اجتماعی کشور فکری بکند اگرچه که خودش هم خیلی بزرگ است و در حال حاضر ۵۰۰ هزار نفر مدیر ارشد با حقوق‌های کلان و ماشین و راننده در آن کار می‌کنند و این‌ها می‌توانند در آینده مشکل ساز باشند.

وی گفت: سازمان تامین اجتماعی و بیمه سلامت چاره‌ای ندارند جز اینکه با اجرای قانون به سمت تبدیل شدن به یک صندوق واحد پیش بروند و دولت کسری آن‌ها را تامین کند.

کبریائی زاده اظهار کرد: تامین اجتماعی با این ترند تا سه چهار سال آینده با کسری منابع مواجه نخواهد بود، ولی در آینده قطعا با مشکل مواجه می‌شود.

نائب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی با بیان اینکه متاسفانه وزارت بهداشت گوش شنوایی برای اجرای یک طرح تحول گرا را در حوزه طرح تحول نظام سلامت نداشته است، تصریح کرد: این وزارتخانه در تامین اهداف طرح تحول مشکلی نداشت و از طرفی این طرح از جامعیت قابل قبولی برخوردار بود، اما گستردگی کامل از نظر اطمینان از یک سیاست کارآمد و موثر را نداشت.

وی با بیان اینکه مشاور عالی اقتصادی رئیس جمهور و برخی از وزرای اقتصادی نیز با اجرای طرح تحول نظام سلامت مخالف بودند و ما گزارش هایی داریم که باید از محل صرفه جویی یارانه‌ها به وزارت بهداشت منابع اجرای طرح تحول سلامت پرداخت شود، اما این کار صورت نگرفته است، افزود: در حال حاضر ناپایداری منابع در طرح تحول نظام سلامت اتفاق افتاده است در هر حال تمام محاسبات اقتصادی و مدیریتی چه بر روی کاغذ و چه به صورت تجربی حاکی از این بود که این طرح با شکست مواجه می‌شود.

کبریائی زاده با بیان اینکه موضوع مخفی وجود ندارد که ما ندانیم دولت تا کجا می‌تواند از طرح تحول نظام سلامت حمایت کند، تصریح کرد: نمره آینده نگری این طرح صفر بود، چون برای تامین هزینه‌های اجرای آن آینده نگری صورت نگرفت.

نائب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی با اشاره به اینکه برخی سیاست‌های دارویی خودزنی بوده و در واقع سازمان غذا و دارو نیز این خودزنی را کرده است، تصریح کرد: این سازمان می‌توانست سیاست‌ها را منطقی‌تر اجرا کند تا دچار مشکل نشود به عنوان نمونه سازمان غذا و دارو می‌توانست بر مستقل کردن ردیف‌های دارویی پافشاری کند، اما این پافشاری را نکرد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار