دبیر علمی هفدهمین کنگره گوارش و کبد ایران با اشاره به اینکه حدود ۳۰ درصد ایرانیان دارای کبد چرب هستند که با سونوگرافی قابل تشخیص است، گفت: اقدام اصلی در جهت پیشگیری از این مسئله انجام ورزش و رعایت رژیم غذایی است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو،دکتر اکرم پورشمس در افتتاحیه هفدهمین کنگره گوارش و کبد ایران در ارتباط با موضوع کبد چرب و گوارش اظهارداشت: این مشکل به دلیل رسوب چربی در سلولهای کبدی ایجاد میشود و در اکثر موارد بخشی از سندرم متابولیک است که این سندروم ناشی از مشکل به هم خوردن تعادل سوخت و ساز چربی و قند است.
پورشمس با اشاره به اینکه وقتی یک مکانیزیم ارگانهای مختلف را درگیر کند سندروم نام دارد، افزود: چربی اضافه در بدن هرجا ممکن است رسوب کند، این چربی اگر در عروق قلبی رسوب کند، فرد را مستعد سکته قلبی خواهد کرد و اگر در شکم رسوب کند چاقی و شکم بزرگ را به همراه خواهد داشت.
وی گفت: در صورتی که چربی در کبد رسوب کند سبب کبد چرب میشود که کبد چرب اکثر موارد وجهای از سندروم متابولیک است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد: حدود ۳۰ درصد ایرانیان دارای کبد چرب هستند که با سونوگرافی قابل تشخیص است همچنین ۳ درصد مردم ایران نَش یا هپاتیت ناشی از رسوب چربی دارند.
دبیر علمی هفدهمین کنگره گوارش و کبد ایران تاکید کرد: اگر فردی کبد چرب دارد باید مراقب قلبف فشارخون، چربی و دیابت در خود باشد چراکه بنابه دلایل گفته شده این مسائل با یکدیدگر مرتبط هستند و علت اصلی مرگ و میر افراد مبتلا به کبد چرب بیماریهای قلبی و عروقی است.
پورشمس تصریح کرد: فردی که مبتلا به هپاتیت چربی شود و این فرد چاق بماند و قند خونش نیز بالا باشد در معرض نارسایی کبدی و حتی سرطان کبد است بنابراین اقدام اصلی در جهت پیشگیری از این مسئله ورزش و رعایت رژیم غذایی است تا بتوان سوخت در بدن را بیشتر کرد و ساخت قند و چربی را کاهش داد همچنین اگر فرد در کنار کبد چرب مبتلا به دیابت است داروی لازم را برای دیابت مصرف کند.
گفتنی است؛ هفدهمین کنگره گوارش و کبد ایران از امروز آغاز بکار کرد وتا ۳ آذرماه در مرکز همایشهای بین المللی دانشگاه شهید بهشتی در حال برگزاری است.