نشریات دانشجویی در هفته گذشته تیترها و سرمقالههای خود را به مهمترین مسائل روز کشور اختصاص دادند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو – محسن عبدالعلیپور؛ نشریات دانشجویی در هفته گذشته تیترها و سرمقالههای خود را به مهمترین مسائل روز کشور اختصاص دادند.
آوار زلزله زیر لجنکاری سیاسی...
سرمقاله دانشجویان دانشگاه شریف در «میدان انقلاب» قسمت زلزلهزدگان کرمانشاهی شده است. در این یادداشت دانشجویان با اشاره به مشکلات فراوان مردم مظلوم کرمانشاه و لزوم تلاش همه دستگاههای برای رفع این مشکلات از سیاسی کاری دولت و پرداختن بیش از حد به مسکن مهر و عقده گشایی از دولت اسبق به جای توجه به مشکلات اساسی زلزلهزدگان پرداختند. در بخشی از این سرمقاله آمده است: «زلزله کرمانشاه در کنار تمام زیباییهای مردمی که داشت ، لجن کاری های بیانی مسئولانه هم داشت. مسئولانی که با رای مردم آدم شدهاند. به جای خدمت ۴ سال بعد را مینگرند، در این بین تاسف نگارنده نه از اهل سیاست (که غالبا همین هستند) بلکه از اهل قلم بود که انتظار میرفت اهل نظرات کارشناسی باشند، اهل انصاف و اھل وقت شناسی، کاش قبل از پادوی سیاسی بودن، مردمی بودند کاش به جای حال دادن به فلان مسؤل با فلان تیتر احوال آسیب دیدگان را جویا میشدند. کاش همه روز بعد تیتر اولشان اقلام ضروری بود. شماره حساب های معتبر بود. کاش یکی دردش این بود که چرا رئیس مرکز مدیریت بحران کشور از زلزله غافلگیر می شود. یا چرا سیل را رحمت میداند. کاش ۷.۶ ریشتر می لرزیدیم. کاش کمی حرفهای بودیم و اگر نبودیم انسانیت را به همین راحتی نمی فروختیم.»
درس و دانشگاه یا کار و صنعت؟
«رویان» دانشجویان شریف این هفته به سراغ محمدعلی مصطفایی از فارغالتحصیلان دانشکده علم مواد این دانشگاه رفته است. مصطفایی که در حوزه مواد پیشرفته مشغول به فعالیت صنعتی دانشبنیان است با دانشجویان در مورد فعالیت صنعتی آنها به گفتگو نشسته است. از نظر این دانشجوی برجسته اگر مهندسی همراه با سطح علمی بالا در صنعت وجود داشته باشد، میتواند صنعت کشور را دگرگون کند. در بخشی از این مصاحبه آمده است: « در گذشته تعداد کمتری از افراد بودند که مسائل مهندسی و صنعتی را دغدغه اصلی بشمار بیاورند، ولی اکنون به وضوح دیده میشود که مسائل مهندسی با مسائل اقتصادی گره خورده است و هم اکنون مسائل اقتصادی الویت اول کشور به شمار میرود. در کارشناسی که بودم از کارخانههایی که با رشته مهندسی و علم مواد مرتبط بودند، بازدید میکردم و از هر فرصتی برای یادگیری و دریافت تجربه از صنعت استفاده میکردم. همین بازدیدها بودند که دید جدید به بنده دادند و در نتیجه جرقهای در من ایجاد کردند. بهشخصه به دانشجویان پیشنهاد میکنم در بازدیدها شرکت کنند. بعضیها میگویند این سطح از علم در صنعت جایگاهی ندارد ولی واقعیت این نیست. واقعیت این است که اگر مهندسی همراه با سطح علمی بالا در صنعت وجود داشته باشد، میتواند صنعت کشور را دگرگون کند.»
کرونای عربستانی در رگهای شبه روشنفکران ایرانی!
ماجرای تحولات اخیر عربستان و واکنشهای به اصطلاح روشنفکران ایرانی به آن سوژه این هفته «سپیدار» دانشجویان دانشگاه تهران بوده. از دیدگاه نویسنده این یادداشت اصلاحات عربستان لازمه خروج حکومت پادشاهی از فشارهای جهانی و جلوگیری از انقلاب مردمی در عربستان بوده است. در گوشهای از این یادداشت آمده است: « اصلاحاتی که نه تنها ریشه ای و مبنایی نیست بلکه حتی بر پایه ی مبانی اولیه انسانی چون استقلال عربستان هم استوار نشده است چرا که ولیعهد جوان سعودی در اصلاح های روبنایی هم دقیقا دیکته ی کسانی را می نویسد که عربستان را تنها " گاو شیرده خود " می دانند. برخی از افراد شاخص کشور و رسانه ها، طی واکنش های عجیبی به تعریف و تمجید از اصلاحات عربستان پرداخته اند اما سوال مهم اینجاست آیا مشکلات سعودی تنها در مجوز رانندگی زنان و سطح تحصیلات آن ها خلاصه می شود یا همین مشکلات هم نشأت گرفته از مسائل کلان و مبنایی چون نوع نظام و دیدگاه های حاکم بر سعودی است؟ آیا ریشه ی عقب ماندگی سعودی در نوع قرائت آن ها از اسلام ، عدم اعتقاد به نظام جمهوری ، پذیرش سلطه سیاسی - فرهنگی غرب و تاکید بر ادامه نظام پادشاهی است یا مجوز رانندگی زنان و حضور زنان در ورزشگاه ها؟ اتفاقا کسانی که بدون تاکید و توجه به اشکالات زیربنایی عربستان سعودی به تعریف و تمجید از اصلاحات ظاهری و ناچیز آن می پردازند دقیقا همان کسانی هستند که سطح دغدغه هایشان از مشکلات کشور خودشان هم حضور زنان در ورزشگاه، پخش ربنای شجریان و یا نهایتا رفع حصر است.»