کد خبر:۶۴۹۵۱۴

مشروح نظرات روسای شورا‌ها در اجلاس مشورتی مراکز استانها/ نظرات و واگویه‌های رؤسای شورای استان‌ها

پنجاه و نهمین جلسه مشورتی روسای شوراهای مراکز استان‌ها به میزبانی تهران برگزار شد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، پنجاه و نهمین جلسه مشورتی روسای شوراهای مراکز استان‌ها به میزبانی تهران برگزار شد. در این جلسه بررسی لایحه درآمد پایدار، مالیات ارزش افزوده و طرح جامع مدیریت شهری در دستور کار قرار گرفت و روسای شوراهای مراکز استان نقطه نظرات خود در این موارد نیز مشکلاتی که نهاد شورا‌ها با آن دست به گریبان است را بیان نمودند. 

در خلال این مجمع محسن هاشمی رئیس مجمع مشورتی در این خصوص اظهار داشت: مجمع مشورتی در واقع به عنوان خوراک دهنده به شورای عالی استان‌ها و کمیسیون کلانشهرهای دولت عمل می‌کند.

وی اظهار داشت: می‌توانیم موضوعات شورا‌ها را در این مجمع مطرح و از طریق تصویب در کمیسیون کلانشهر‌ها به تصویب هیات دولت برسانیم و یا از طریق شورای عالی استان‌ها به تصویب مجلس رسانده و اقدام به قانون‌مند سازی راهکارهای حل مشکلات شهر‌ها کنیم.

رئیس مجمع مشورتی تاکید کرد: باید تمامی موارد احصا شده و در کمیسیون‌ها به مسائل محوری پرداخته شود.

 دیوان عدالت اداری درآمد‌های اصلی شهرداری‌ها را محدود می‌کند 

رییس شورای اسلامی شهر سنندج گفت:: رعابت بند‌های ماده ۷۱ قانون شورا‌ها می‌تواند برخی از مشکلات از جمله مدیریت نسبی هماهنگ شهری را مرتفع کند. 
جلال شریعتی افزود: رعایت بند‌های ۱۹، ۲۰ و ۳۲ از جمله بند‌های ماده ۷۱ است که می‌تواند ما را در این امر یاری رسان باشد. 

شریعتی در ادامه اظهار داشت: موضوع دیگری که در حوزه شورا‌ها و شهرداری‌ها مشکل ساز است آرای دیوان عدالت اداری می‌باشد. متاسفانه در خیلی از موارد آرای دیوان عدالت اداری موجب محدود شدن درآمد‌های اصلی شهرداری‌های شده از جمله نقض حق الارض. 
شریعتی همچنین تصریح کرد: در حالی که دیوان عدالت اداری اخذ عوارض پس از جریمه را تایید کرده بود، اما سال گذشته این موضوع را نیز ممنوع کرده است و همین موارد سبب شده تا درآمد‌های اصلی شهرداری‌ها محدود شود.

وی همچنین از افزایش روند ساخت و ساز‌های قولنامه گلایه کرد و گفت: متالسفانه در این زمینه به دلیل عدم هماهنگی‌ها و همکاری سازمان‌ها با مدیریت شهری، شهرداری‌ها نمی‌توانند برخورد کنند و همین موضوع نیز به کاهش درآمد‌های شهرداری‌ها منجر شده است. 

شریعتی همچنین از دخالت سازمان بازرسی در موضوعات و ساختار شورا گلایه کرد.

  یک بام و دو هوا شدن مصوبات شورا با دخالت‌های سازمان بازرسی 

رییس شورای اسلامیشهر یاسوج نیز گفت: ورود سازمان بازرسی در حوزه مدیریت شهری سبب مشکلاتی شده است که باید به آن رسیدگی شود. 
اکبری افزود: مصوبات شورا اگر به تایید کمیسیون انطباق برسد برای شهرداری‌ها لازم الاجرا می‌شود دقیقا همان ساختاری که در مجلس، شورای نگهبان و دولت وجود دارد، اما سازمان بازرسی می‌گو. ید این مصوبات برای شهرداری‌ها تکلیف نیست. 

هدایت اکبری گفت: یکی از خروجی‌های این مجمع می‌تواند برگزاری جلسه‌ای با سازمان بازرسی باشد چرا که اقدامات این سازمان در حوزه مدیریت شهری سبب یک بام و دوهوا شدن مصوبات شورا شده است.

اکبری افزود: ورود بدون قاعده سازمان بازرسی سبب شده که بعضا در محیط‌های کوچک اعضا‌ی شورا‌ها را دادگستری می‌کشانند که این امر می‌تواند به حیثیت اجتماعی افراد خدشه وارد کند. 

اکبری در پایان افزود: تبدیل وضعیت پرسنل شهرداری‌ها نیز یکی از مواردی است که باید به آن توجه شود، پرسنل شهرداری‌ها که خود به خود پایه حقوق پایینی دارند اگر هم تبدیل وضعیت نشان ظلم بزرگی است که به حقوق کارکنان شهرداری‌ها می‌شود.

 قوانین باید در جهت تقویت شورا‌ها باشد نه کاهش اختیار آن 

رییس شورای اسلامی شهر کرد گفت: متاسفانه در طی سالیان گذشته قوانینی که وضع شده بیشتر در جهت کاهش اختیارات شورا بوده است. این در حالی است که اگر قرار باشد مردم سالاری دینی را نهادینه کنیم نیازمند تقویت نهاد شورا‌ها هستیم.

توکلی همچنین افزود: در خصوص مشکلاتی که تضارب آرا دیوان عدالت اداری با مصوبات و آرای شورا دارد ما توانستیم در شهر کرد تجربه موفقی را به منحصه ظهور برسانیم. 

وی ادامه داد: به این ترتیب که در تنظیم ارزش معاملاتی املاک بخش عمده‌ای از مشکلات حل شده است. در این زمینه ۶۷ عاملی که می‌تواند در تعیین ارزش ملک اثر گزاری باشد را در نظر رگفتیم که به این ترتیب مشکل اخذ جریمه بعد از رای ماده ۱۰۰ نیز حل می‌شود و نیز مشکل کسری پارکینگ. موضوعاتی از قبیل: شدت تخلف ف. محل قرار گرفتن ملک، همه لحاظ شده است. 

در ادامه این جلسه ابراهیم مولوی رییس شورای اسلامی شهر همدان نیز گفت: یکی از مشکلاتی که ما با آن روبرو هستیم تفویض اختیار فرماندار به نماینده دادگستری در هیئت تطبیق است که سبب شده ما برای تایید مصوباتمان به همه جا سر بزنیم. 
مولوی همچنین خاطر نشان ساخت: شهری مانند همدان نه در زمره شهر‌های زیر دویست هزار نفر است و نه در زمره شهر‌های بالای یک میلیون نفر لذا باید برای تامین اعتبارات چنین شهر هایی نیز فکر شود. 

 جرائم راهنمایی متمرکز در خود استان‌ها شوند 

رییس شورای اسلامی شهر قزوین نیز گفت: یکی از موارد چالش بر انگیز در مدیریت شهر‌ها این است که سهمی از جرائم راهنمایی و رانندگی نصیب شهرداری‌ها نمی‌شود. 

داوودی همچنین افزود: در حال حاضر این جرائم به طور متمرکز در تهران به خزانه واریز می‌شود در حالی که این جرائم برای توسعه و بهبود حمل و نقل عمومی و ترافیک می‌بایست هزینه شود و این در حالی است که کمترین مقدار از آن به استان‌ها تعلق می‌گیرد؛ لذا می‌بایست ساز و کاری ایجاد شود تا این جرائم مختص به هر استان در خود همان استان متمرکز شود. 

داوودی همچنین افزود: امروز مشکلات مربوط به حمل و نقل و ترافیک در همه شهر‌ها وجود دارد و به نوعی مدیریت شهر‌ها در همه زمینه‌ها با آن درگیر هستند لذا دولت باید به این موضوع ورود جدی داشته باشد. 
داوودی در پایان خاطر نشان ساخت: متاسفانه در ساختار ابلاغی وزارت کشور توجهی به باغات سنتی نشده در حالی که این باغات ذخیره‌های مناسبی برای شهر در جمیع جهات هستند. قزوین دارای ۲۵۰۰ هکتار باغات سنتی است که متاسفانه در لوای این بی توجهی وضعیت مناسبی ندارد؛ لذا پیشنهاد می‌کنیم در جلسات مجمع مشورتی، جلسه‌ای با وزیر کشور هم داشته باشیم. 

در ادامه جلسه کاوه فلک الافلاکی رییس شورای اسلامی شهر اراک نیز گفت: اینکه در برخورد قضایی با برخی از اعضای شورا‌ها بقیه اعضا معلق می‌شوند موضوعی است که باید پیگیری شود. 

وی افزود: شورا‌ها باید از سیاسی کاری بپرهیزند و صلاح شهر و شهروندان را محوریت قرار دهند. 

فلک الافلاکی افزود: عدم تعامل بین شورا‌ها و سایر نهاد‌ها سبب شده است که برخی مشکلات تبدیل به معضل ملی شود که در این زمینه باید تمهیدات لازم اندیشیده شود.

وی همچنین از اینکه در آغاز شوراهای جدید امکان حسابرسی دقیق وجود ندارد و همکاری لازم صورت نمی‌گیرد ابراز گلایه کرد. 

 شورا‌ها خود نباید قائل به شورای شهرداری باشند 

رییس شورای اسلامی شهر بیرجند نیز گفت: این گفته شورا‌ها، شورای شهرداری هستند باید اصلاح شود. این مهم زمانی تحقق می‌یابد که خود شورا‌ها قائل به شورای شهرداری نباشند و خود زمینه همکاری و پاسخگویی نهاد‌های دیگر را فراهم آورند. 

وی افزود: متاسفانه در حال حاضر که ما با کاهش ساخت و ساز و کمبودذ منابع درآمدی مواجه هستیم، قانون مالیات بر ارزش افزوده و کاهش مجدد منابع درآمدی شهرداری‌ها را اجرا می‌کنند که این امر لطمات جبران ناپذیری در پی خواهد داشت. 

تقی زاده گفت: موضوع آموزش شهروندی نیز یکی دیگپر از مواردی است که شورا‌ها باید نسبت به آن حساس باشند و در این زمینه اقدام کنند. 

وی همچنین از حضور اقلیتی نمایندگان شورا در هیئت تطبیق گلایه کرد. 
 محمد رضا حیدری: نگاه ما در مجمع مشورتی باید پرداختن به مسائل کلان مراکز استان‌ها باشد 
رییس شورای اسلامی شهر مشهد نیز گفت: مجمع مشورتی کلان شهر‌ها می‌تواند اثر گذاری بیش از این داشته باشد و باید به مسائل کلان مراکز استان‌ها بپردازد. 

وی ادامه داد: به عنوان مثال نگاه کنید از ۲۵۰۰ میلیارد تومان عوارض سوخت تن‌ها ۳۰ درصد به استان‌ها اختصاص می‌یابد؛ لذا باید به بحث‌های اساسی و راهبردی مراکز اشستان‌ها پرداخته شود به اثر گذاری در فضای روانی و اجتماعهی بیشتر دقت شود. 

وی افزود: شهرداری وظیفه اش اداره شهر است، اما متاسفانه امروز شهرداری مسئول فراهم آوردن زیر ساخت‌ها و بستر‌های مختلف شهر شده که این امر خود سبب بروز برخی مشکلات دیگر شده است. 
وی خواستار تجدید نظر در نظام نامه مجمع مشورتی و رویکرد آن شد.

 تمرکز بر طرح‌های مطالعاتی و پژوهشی 

رییس شورای اسلامی شهر گرگان و منشی مجمع مشورتی روسای شوراهای مراکز استان نیز گفت: یکی از مواردی که باید به آن دقت شود تمرکز بر بحث‌های مطالعاتی و پژوهشی است. کاری که چند سال پیش توسط شهر مشهد صورت گرفت و اقدامی خوبی در جهت بروز رسانی اقدامات مدیریت شهری همگام با شهر‌های دیگر دنیا بود. 

وی افزود: یکی از مشکلات و مباحث امروز ما این است که تدوین طرح‌های جامع در وزارت کشور بعضا طویل المدت می‌شد مانند طرح مطالعات ترافیکی گرگان که در این زمینه باید سازو کار لازم در جهت تصویب و ابلاغ سریع این طرح‌ها صورت پذیرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار