سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: ما آمریکاییها همواره در معرض اعتراضهای گسترده مردمی در سراسر جهان قرار داشتهایم.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا از انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس تا سه سال آینده خبر داد.
هدر نائورت در جمع خبرنگاران گفت: از نخستین روز فوریه تا روز سی و یکم اکتبر سال ۲۰۱۷، ۲۷۴ تن از کارکنان وزارت امور خارجه خود را بازنشسته کرده اند، این رقم در مدت مشابه سال گذشته (سال ۲۰۱۶)، ۲۶۲ نفر بوده است. هدر نائورت، پرسشهای خبرنگاران را درباره شمار کارکنان وزارت خارجه که در یک سال گذشته به علت خشم و عصبانیت از وضع جاری استعفا داده اند بی پاسخ گذاشت.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به این پرسش که آیا از حجم گستردهی تظاهرات ضد آمریکایی پس از اعلام تصمیم دونالد ترامپ درباره شهر اشغالی قدس شگفت زده نشدید، گفت: ما آمریکاییها همواره در معرض اعتراضهای گستردهی مردمی در سراسر دنیا قرار داشته ایم و مردم نظر خود را دربارهی آمریکا بیان میدارند لذا چنین اعتراض هایی اصلا تعجب آور نیست.
هدر نائورت درباره مشکلات احتمالی که انتقال سفارت آمریکا از تل آویو میتواند برای این کشور به عنوان میانجی در فرآیند (به اصطلاح) صلح در خاورمیانه بوجود بیاورد، گفت: «وزیر امور خارجه و رئیس جمهور پیشتر به این موضوع اشاره کرده اند که دولتهای گذشته آمریکا چه دموکرات و چه جمهوریخواه برخلاف همه تلاش هایی که انجام داده اند در ایجاد تغییر در فرآیند (به اصطلاح) صلح در خاورمیانه ناکام مانده اند. رئیس جمهور این اقدام را محرک تازهای میداند تا فلسطینیها و اسرائیل را به گفتگو وادار کند. ما هنوز هم دست از تلاش نکشیده ایم و خوش بین هستیم و برای پیشرفت فرآیند (به اصطلاح) صلح تلاش میکنیم.»
نائورت در پاسخ به پرسشی دربارهی زمان انتقال سفارت هم گفت: «انتقال سفارت هر وقت آماده باشد اتفاق میافتد، باید با کنگره درباره بودجه مورد نیاز گفتگو شود، باید بهترین مکان را برای احداث ساختمان سفارت در نظر بگیریم، همانگونه که میدانید موضوع امنیت از جمله موارد بسیار مهم است و باید امنیت را در نظر بگیریم. همه اینها زمان میخواهد و به همین علت وزیر امور خارجه گفته است انتقال سفارت سالها طول میکشد.»
وی گفت::زمانی که برای انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به اورشلیم (شهر اشغالی قدس) در نظر گرفته شده سه سال است. اما ممکن است زودتر اتفاق بیافتد ممکن هم هست دیرتر امکان پذیر شود.
نائورت دربارهی آیندهی سوریه هم گفت:آمریکا در چارچوب فرآیند ژنو هیچ جایی برای بشار اسد در آیندهی سوریه در نظر ندارد، اما درنهایت این مردم سوریه هستند که باید درباره آیندهی کشورشان تصمیم بگیرند. امیدواریم روسها بتوانند رژیم سوریه را بر سر میز گفتگوها بکشانند.