امروز اما با عبور کردن از تب و تاب روز دانشجو میخواهیم بررسی کنیم از مسئولان سه قوه کدامشان در این روز بیشتر به دانشجو پاسخگو بودند.
روز بدونِ دانشجوی روحانی!
رئیس قوه مجریه را شاید بتوان اولین نفری نامید که به پیشواز 16آذر امسال رفت آن هم شش روز زودتر؛ اما آن چه که امسال بیشتر از سنوات گذشته حضور حسن روحانی در دانشگاه خودنمایی میکرد دست سنگینِ دیوار کشِ مشاوران رئیس جمهور بود که آنچنان بر تخت سینه تشکلهای دانشجویی کوبید و آنان را به عقب راند که حتی یک نفرشان هم نتوانست در مقابل رئیس قوه مجریه سخنرانی کند.
دانشگاه سیستان و بلوچستان امسال میزبان حسن روحانی برای مراسم روز دانشجو بود. حضور یک مقام سیاسی بلندپایه در دانشگاه استانی غیر از تهران که رسم نامیمون روسای سابق جمهور بوده به خودی خود امری مبارک است؛ اما کیفیت این حضور خودش ماجرایی است. در روز مراسم هم برخلاف سالهای گذشته اجازه صحبت به نماینده تشکلهای دانشجویی داده نشد. خلاصه روز دانشجوی امسال با فرار حسن روحانی از پاسخگویی در مقابل جریان دانشجویان منتقد با گلایههای فراوان به پایان رسید. واکنشهای فعالین جنبش دانشجویی به این مراسم هم قابل توجه است.
*بیشتر بخوانید:
قوه قضائیه در بوته نقد!
آملی لاریجانی و مجموعه تحت مدیریتش را میتوان با اختلاف بسیار زیاد پاسخگوترین قوه در روز دانشجوی امسال دانست. علاوه بر اینکه محسنی اژهای معاون اول و سخنگوی قوه قضائیه در جمع دانشجویان دانشگاه شریف حدودا 5 ساعت برای پرسش و پاسخ حضور پیدا کرد؛ شخص رئیس قوه قضائیه هم در جمع 50 نفره نمایندگان تشکلهای دانشجویی سراسر کشور جهت پاسخگوئی حاضر شد.
دانشگاه شریف دو روز پیش میزبان محسنیاژهای در میان دانشجویان بود. اگر این مراسم را دنبال کرده باشید حتما دیدهاید که حجم انتقادها به قوه چقدر زیاد و صریح بود. آتش انتقادات آنقدر تند شد که صدای پرویز امینی کارشناس امور سیاسی که همیشه مدافع شفافیت قوه قضائیه بود را هم درآورد. فردای آن روز همان انتقادات تند و صریح و بدون تکلف در دیدار نمایندگان تشکلهای دانشجویی در جلسه 8 ساعته با رئیس دستگاه قضا تکرار شد. دانشجویان در این دیدارها گفتند و شنیدند بدون اینکه کسی متعرضشان شود. البته این دو برنامه بدون نقص نبود و جایی دانشجویان از پاسخها راضی شدند و جایی هم نه، اما آنچه که در واکنشهای مجازی خودنمایی میکند رضایت دانشجویان از دستگاه قضا بیشتر از باقی قوا بود.
* بیشتر بخوانید:
غیر پاسخگوترین رئیس قوه در جمهوری اسلامی!
قوه مقننه اما در این میان بدون شک بازنده بازی بوده است. از مسئولین مجلس تنها پزشکیان و علی مطهری در دانشگاهها حضور پیدا کردند. حضور پزشکیان حاشیههای زیادی هم داشت. برخورد دانشجویان اصلاحطلب با پزشکیان انتقاد شدید او را در پی داشت.
علی لاریجانی اما نه تنها حاضر به آمدن در جمع دانشجویان نشد، حتی جلسه خصوصی را هم نپذیرفت. البته دیگر نمایندگان مجلس هم در دانشگاهها حضور یافتند ولی حاضر شدن شخص رئیس قوه جایش خالی ماند. در این میان فعالین تشکلی هم انتقاد های تندی به این عدم پاسخگویی علی لاریجانی داشتند.
سلفی نمایندگان با موگرینی خلاف شئون نمایندگی تشخیص داده نشد
لیبرالیسم زندگی ما را آلوده کرده است.
لیبرالیسم به گونه ای در تار و پود معرفتها و علمها پیچیده است که قوه فرقان را حتی از مؤمنین گرفته و بسیاری را می بینیم که چطور ساده اندیشانه در چاه ویل لیبرالیسم افتادهاند و دست و پا می زنند.