دبیر سیاسی اتحادیه انجمنهای اسلامی مستقل گفت: رئیس قوه قضائیه در دیدار دانشجویی چالشیترین نقدهای ممکن در جمهوری اسلامی را مصداقی پاسخ دادند.
تواناراد دبیر سیاسی اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل که به عنوان نماینده اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل در دیدار دانشجویی رئیس قوه قضائیه با دانشجویان به ایراد سخنرانی پرداخت در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: در این نشست یکی سوالاتی را که مطرح کردیم در خصوص اهمیت قوه قضائیه از نگاه رهبر معظم انقلاب و تفاوت آن با یک وزارتخانه و همچنین ارتباط مستقیم این قوه با کارآمدی نظام بود.
وی با بیان اینکه رویکرد ما در مقابل قوه قضائیه تعاملی است نه تقابلی، افزود: متاسفانه قوه قضائیه امروز درگیر پدیدهای به نام مدیران پارکینگی است. مدیران پارکینگی مدیرانی هستند که، چون با مردم در ارتباط نیستند مشاورههای غلط ارائه میکنند. در واقع این مدیران از پارکینگ دستگاه قضایی تا پارکینگ خانه خود در خودروهای شیشه دودی در رفت و آمد میکنند. به همین دلیل ضعف در ارتباط با مردم در قوه قضائیه وجود دارد؛ و اینن یکی از مسائلی بود که در دیدار با رئیس قوه قضائیه به آن اشاره کردیم.
توانا راد اظهار کرد: برای افزایش تعامل و ارتباط قوه قضائیه با مردم پیشنهاد شد که کمیته مشترکی بین فعالین دانشجویی پنج اتحادیه بزرگ دانشجویی و قوه قضائیه ایجاد شود تا از این طریق راهکارهای عملی و رسانهای به صورت ماهانه و ارتباط مستمر ارائه شوند.
دبیر سیاسی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان گفت: سوال دیگری که در این دیدار مطرح کردیم این بود که آیا با مسئولان خاطی در زمان مسئولیتشان هم برخورد میشود که به عنوان مصداق به اعوان و انصار رئیس جمهور سابق و فعلی اشاره کردیم و گفتیم که برخورد میشود پس چرا شفاف سازی صورت نمیگیرد.
توانا راد افزود: در این دیدار عنوان شد که برای ما دانشجویان که در سطح دانشگاه و جامعه فعال هستیم به نظر میرسد که میزان مقبولیت قوه قضائیه در افکار عمومی پایین است و مردم آمادگی لازم برای پذیرش بسیاری از موارد غلط و نادرستی که در رسانههای معاند علیه قوه قضائیه مطرح میشود را دارند.
وی با بیان اینکه در بخش دیگری از مسائل عنوان شده به این موضوع اشاره شد که عملکرد قوه قضائیه در بحث پیشگیری و نظارت بر ضابطین در حد رضایت بخشی نیست و جای کار بیشتری در این زمینه وجود دارد، افزود: در این جلسه پیشنهاد کردیم که قوه قضائیه به طور جدی در بحث اصول قانون اساسی ورود پیدا کند. واقعیت این است که اظهارنظرهای مسئولان قوه قضائیه مانند بخشی از جریان غیر انقلابی و ضد انقلاب که بر اساس قانون اساسی سعی میکنند به مسائل ورود کنند.
دبیر سیاسی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان با اشاره به اینکه در این جلسه مطرح کردیم که برون داد رسانهای قوه قضائیه و اظهار نظرهای مسئولان سطح بالای این قوه بوی سیاسی و حمایت از یک سری از افراد و حمله به یک طیف سیاسی خاص دارد و گفتیم که نباید این فضا وجود داشته باشد و باید ادبیات اجتماعی تری در اظهارنظرها ایجاد شود، گفت: در مورد حقوق شهروندی نیز سوالی را مطرح کردیم مبنی بر اینکه پیش از دولت فعلی و در دوره ریاست آیت الله هاشمی شاهرودی بر قوه قضائیه حقوق شهروندی تدوین شده است به گونهای که میتوان گفت: این قوه برای نخستین بار بحث حقوق شهروندی را مطرح کرده است، اما چرا باید اجازه داده شود که بهره برداری سیاسی آن را جریانی که با قوه قضائیه مشکل دارد، ببرد.
توانا راد با بیان اینکه به گفته رئیس قوه قضائیه حقوق شهروندی در این قوه به قانون تبدیل شده و الان نیز در حال اجرا و نظارت است، اضافه کرد: در این نشست اشاره شد که توان رسانهای قوه قضائیه بسیار پایین است چرا از توان رسانهای دانشجویان، افراد نوگرا و جوان در حوزه رسانه استفاده نمیشود. همچنین عنوان کردیم که رسانه امروز به پاشنه آشیل قوه قضائیه تبدیل شده است. چون میدانیم که آیت الله لاریجانی زیاد به زندانها و حوزهای مختلف تحت نظرشان سر میزنند، اما این سرکشیها رسانهای نمیشوند.
وی به راهکار ارائه شده توسط این اتحادیه برای رفع مشکل اطاله دادرسی در دستگاه قضایی اشاره کرد و افزود: به رئیس قوه قضائیه پیشنهاد دادیم که دفاتر الکترونیکی خدمات قضایی موظف به ارائه مشاوره قضایی با تخفیف مناسب شوند تا اقسام مختلف پروندهها را از هم تکفیک کنند و راهکارها را به مردم آموزش دهند تا فرآیند پیگیری امور قضایی آنها طولانی نشود. البته پیشنهاد دادیم که مشاورین با استفاده از منابع دفاتر استخدام شوند.
دبیر سیاسی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل با بیان اینکه موضوع دیگری که در این جلسه مطرح شد در مورد حقوقهای نجومی بود، گفت: در این رابطه پرسش ما این بود که وضعیت پیگیری حقوقهای نجومی چگونه بوده و چه برخوردی با عوامل آن شده است و آیا کمیته چهار نفره و متوقف شدن کار آنها حقیقت دارد؟
توانا راد اضافه کرد: آیت الله لاریجانی در پاسخ به سوال مطرح شده گفتند که حقوقهای نجومی از دولت قبل وجود داشته و در این دولت هم ادامه یافته و اخیرا هم با ۱۶ مورد برخورد و حکم آنها صادر شده است.
وی با بیان اینکه موضوع تخلف مدیران دولتی در انتخابات سال ۹۶ یکی دیگر از مسائلی بود که در این جلسه به آن اشاره کردیم، افزود: آیت الله لاریجانی در این مورد اشاره کردند که چند نفر ازوزراء احضار شده اند؛ البته این وزراء در ایام مرخصی در فعالیتهای انتخاباتی روحانی مشارکت کرده اند. با این وجود به نظر میرسد که قوه قضائیه در این رابطه اغناء شده و مشکل قانونی متصور نشده است.
دبیر سیاسی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل گفت: به گفته آیت الله لاریجانی قوه قضائیه به جد با تخلفات انتخاباتی استانداران و فرمانداران برخورد کرده است و حکم محکومیت چند تن از استانداران و فرمانداران هم صادر شده و پرونده آنها در مراحل نهایی است.
توانا راد اظهار کرد: در این نشست از جانب اتحادیه انجمنها اسلامی دانشجویان مستقل از رئیس قوه قضائیه بابت برخورد با دانه درشتها و نترسیدن از هجمهها قدردانی و اعلام کردیم که این اتحادیه از هر حرکت و برخورد قاطع قوه قضائیه با مفسدان و قانون شکنان از هر جریان چه جریان فتنه و چه جریان انحرافی حمایت میکند.
وی با بیان اینکه مشکلات مربوط به موسسات بانکی به خاطر ضعف دولت بوده، اما قوه قضائیه هزینه آن را پرداخت، تصریح کرد: در این جلسه همچنین از ورود قدرتمندانه دستگاه قضایی در مورد موسسه کاسپین و دیگر موسسات و تلاش صورت گرفته در راستای اعاده حقوق مردم قدردانی شد.
توانا راد با اشاره به اینکه در این جلسه عنوان کردیم که چرا مدعی العموم در مورد تخم لق سیاسی که برخی مسئولین دولتی در بحث مسکن مهر کاشتند و مردم را به هم ریختند و اذهان جامعه را دچار تشویش کردند ورود پیدا نمیکند آیا این مصداق تشویش اذهان عمومی نیست.
دبیر سیاسی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل گفت: موضوع دیگری را که مطرح کردیم در رابطه با دعوای لفظی آیت الله لاریجانی با رئیس جمهور بود که با بگو و بخندهای آنها در فضای رسانهای نمیخواند و در مردم دوگانگی ایجاد میکرد که پشت صحنه با جلوی کار متفاوت است که ایشان در پاسخ گفتند که هیچ وجه رویه من اینطور نیست و همیشه این رئیه ثابت بوده و نباید دولت را تخریب کنیم و ما همیشه با دولت همراهی داریم و از نظر هیچ مشکلی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه رئیس قوه قضائیه در یک جلسه هفت ساعته و تقریبا طولانی با دانشجویان حضور پیدا کرد به گونهای میتوان گفت: در برگزاری جلسات دانشجویی با مسئولان رکود شکنی شد، افزود: این جلسه یک جلسه بسیار چالشی بود و در آن بحثهای مختلفی مطرح شد و داننشجویان بی پرده و محکم با رئیس دستگاه قضایی بحث کردند و ما از این لحاظ از آیت الله لاریجانی تشکر میکنیم.
توانا را با اشاره به اینکه در این جلسه بارها اتفاق افتاد که خود بنده و دیگر دانشجویان در بین حرفهای آیت الله لاریجانی حرف زدیم و سوال مطرح کردیم، اما هیچ گونه ناراحی از طرف ایشان پیش نیامد، افزود: آیت الله لاریجانی خیلی آزادندیشانه و خیلی بزرگوارانه و پدرانه با نقدهای دانشجویان برخورد کردند و آن مسئولانی که پز آزاداندیشی و آزادی بیان را میدهند، اما در ۱۶ آذر امسال در دانشگاه دیوار کشیدند باید این را یاد یاد بگیرند.
دبیر سیاسی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل با بیان اینکه مسئولانی داریم که اداعا آزاداندیشی دارند اما به بقیه تهمت میزنند و دیکتاتور هستند، گفت: این آقایان حاضر نیستند پای نقد دانشجویان بنشینند.
توانا راد اظهار کرد: رئیس قوه قضائیه در دیدار دانشجویی چالشیترین نقدهای ممکن در جمهوری اسلامی را به صورت مصداقی پاسخ دادند و این یک فضای لذت بخش و عجیبی بود که در آن خیلی از مسائل برای جنبش دانشجویی شد.