آخرین اخبار:
کد خبر:۶۶۵۰۸۷
معاون اجتماعی وزارت بهداشت مطرح کرد

کمک ۱۵۰۰ میلیارد تومان خیرین در حوزه سلامت

معاون اجتماعی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه ۸۷۵ خیریه در حوزه سلامت فعال است، گفت: در سال گذشته ۱۵۰۰ میلیارد تومان خیرین در حوزه سلامت کمک کرده‌اند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمدهادی ایازی در نشست خبری به موضوع اجتماعی شدن سلامت اشاره کرد و اظهار داشت: این مسأله مورد تأکید سازمان جهانی بهداشت بوده و از زمان تشکیل شبکه بهداشتی در کشور نیز مدنظر قرار گرفت.

وی با بیان اینکه یکی از برنامه‌های محوری در وزارت بهداشت از زمان دولت یازدهم و دوازدهم مسأله اجتماعی شدن سلامت بوده است، گفت: این موضوع در پیشگیری و درمان به موقع بیماری‌ها بسیار حائز اهمیت است به طور مثال حدود ۵ میلیون نفر در حال حاضر در کشور مبتلا به دیابت هستند و ۵ میلیون نیز در آستانه مبتلا شدن که این مسأله ضرورت مشارکت مردم در حوزه سلامت را نشان می‌دهد.

معاون اجتماعی وزارت بهداشت ادامه داد: مشارکت مردم در حوزه سلامت به دو صورت فردی و از طریق کانون‌های سلامت مدنظر قرار بوده و کانون‌های سلامت محور در کمک به سلامت ساکنین محله‌ها می‌تواند مؤثر باشد.

* فعالیت ۶۲۰ سازمان مردم‌نهاد در حوزه سلامت

ایازی اضافه کرد: در حال حاضر ۶۲۰ سازمان مردم‌نهاد در حوزه سلامت به بیماران کمک می‌کند و در فرهنگسازی، آموزش و حمایت از آن‌ها نقش دارند.

وی بیان داشت: همچنین ۸۷۵ خیریه در حوزه سلامت مشغول فعالیت بوده و اقدامات گسترده‌ای اعم از بیمارستان‌سازی تا ساخت آزمایشگاه را انجام می‌دهند.

معاون اجتماعی وزارت بهداشت اعلام کرد: در سال گذشته یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان خیرین در حوزه سلامت کمک کردند که این موضوع بسیار حائز اهمیت بوده و در کمک به حفظ سلامت مردم نقش گسترده‌ای دارد.

ایازی به لزوم مشارکت بین‌بخشی در حوزه سلامت اشاره کرد و گفت: دستگاه‌هایی همچون جهاد کشاورزی، ورزش و جوانان در زمینه سلامت مردم نقش داشته و باید از ظرفیت دستگاه‌های مختلف به نفع سلامت مردم استفاده کنیم.

* مصدومیت سالانه ۳۳۳ هزار نفر در تصادفات رانندگی

وی با اشاره به اینکه سالانه حدود ۱۶ هزار نفر در تصادفات رانندگی جان خود را از دست می‌دهند، گفت: همچنین ۳۳۳ هزار نفر به دلیل این حوادث مصدوم می‌شوند و در واقع اگر متوسط هر مصدوم ۵ روز نیاز به بستری داشته باشد ۵ بیمارستان هزار تخت‌خوابه باید برای مصدومان تصادفات رانندگی اختصاص دهیم.

معاون اجتماعی وزارت بهداشت اضافه کرد: اگر مسئولین پایبند تولید خودرو‌های مناسب بوده، مهندسی ترافیک رعایت شود و مردم نیز خود را ملزم به قوانین رانندگی بدانند قطعاً تصادفات و مصدومیت‌های ناشی از آن کاهش خواهد یافت؛ بنابراین مشارکت بین‌بخشی در حوزه سلامت حائز اهمیت است.

* استفاده از ظرفیت بانک‌ها در زلزله کرمانشاه

ایازی با بیان اینکه در زلزله کرمانشاه توانستیم بخش عمده‌ای از نیاز‌های بهداشتی و درمانی را با کمک بنگاه‌های اقتصادی دنبال کنیم، گفت: به عنوان مثال بانک مهر ایران به خانه بهداشت راه‌اندازی کرد و بانک‌های خصوصی نیز به ساخت بیمارستان کمک می‌کند همچنین بانک صنعت و معدن در تهران نسبت به ساخت ۵ پایگاه انتقال خون اقدام کرده است.

* انعقاد قرارداد برای ساخت مجموعه‌های تلویزیونی

وی در ادامه از انعقاد قرارداد‌های متعدد برای ساخت مجموعه‌های تلویزیونی جهت فرهنگسازی در حوزه سلامت خبر داد و اعلام کرد: مؤسسه آوای هنر سلامت بر همین اساس راه‌اندازی شده و تاکنون دو جشنواره فیلم سلامت نیز تشکیل شده است و جشنواره رسانه‌ای دیجیتال نیز سال آینده راه‌اندازی خواهد شد.

*انعقاد تفاهم‌نامه بین وزارت امور خارجه و وزارت بهداشت

معاون اجتماعی وزارت بهداشت در ارتباط با کمک ایرانیان خارج از کشور در حوزه سلامت، گفت: ایرانیان زیادی در این زمینه فعالیت داشته و انشاءالله با تفاهم‌نامه‌ای که بین وزارت امور خارجه و بهداشت منعقد می‌شود اقدامات بیشتری جهت این مسأله انجام می‌گیرد و نمایندگان ما تعامل بیشتری با ایرانیان خارج از کشور خواهند داشت.

ایازی گفت: انجمنی با دیپلمات‌های ایرانی نیز تشکیل خواهیم داد که اکنون مقدمات آن فراهم شده و انشاءالله به ثبت خواهد رسید.

* لزوم فرهنگسازی جهت کاهش خشونت

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اقدامات وزارت بهداشت در حوزه مقابله با خشونت و کودک‌آزاری گفت: هنگامی که کودک‌آزاری رخ می‌دهد و آن را به بیمارستان منتقل می‌کنند در بیمارستان اقدامات لازم برای کودک انجام می‌دهیم، ولی باید توجه داشت که فرهنگسازی در این زمینه متوجه دستگاه‌های دیگر است.

معاون اجتماعی وزارت بهداشت اعلام کرد: آمار نزاع‌های خیابانی بالاترین جرم در سطح کشور بوده و این نگران‌کننده است و نشان می‌دهد اصلاح در رفتار و فرهنگسازی در این زمینه ضرورت دارد.

* ارائه خدمات درمانی به بیماران دوجنسیتی

ایازی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه با توجه به هزینه‌های بالای هورمون‌تراپی و عمل‌های جراحی در افراد دوجنسیتی وزارت بهداشت چه برنامه‌هایی دارد اظهار داشت: دو هفته گذشته افراد برخی از افراد دوجنسیتی اقدام به برگزاری تئاتری کرده بودند که وزیر بهداشت از این نمایش دیدن کرد و از برخی مسائل مرتبط با این افراد متأثر شد.

وی گفت: وزارت بهداشت در حال تهیه گزارشی در ارتباط با افراد دوجنسیتی است تا بتوانیم خدمات درمانی را در این زمینه به آن‌ها ارائه دهیم.

معاون اجتماعی وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر سازمان مردم‌نهادی در این زمینه تشکیل شده و قرار شده است که گزارش آن نیز پس از تهیه شدن نتایج آن اعلام شود.

ایازی خاطرنشان کرد: جامعه ما نگاه خوبی به افراد دوجنسیتی ندارد در حالی که آن‌ها را باید بیمار لقب کنیم. متأسفانه این بیماران تحت پوشش بیمه نیستند و ما تلاش می‌کنیم با کمک خیرین برنامه‌هایی را جهت کمک به آن‌ها داشته باشیم.
برچسب ها:
سلامت خیرین
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار