کد خبر:۶۷۱۷۱۰
حرام خورها شناخته می شوند؟

چند نکته پیرامون طرح «اعاده اموال نامشروع مسئولین»

طرح اعاده اموال نامشروع مسئولین بدون شک جزئی از پیشرفت انقلاب اسلامی در زمینه عدالت است. همچنین راهکار صحیحی جهت جبران عقب ماندگی در عرصه عدالت به شمار می رود.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدرضا نجفی*: طرح اعاده اموال نامشروع مسئولین بدون شک جزئی از پیشرفت انقلاب اسلامی در زمینه عدالت است. همچنین راهکار صحیحی جهت جبران عقب ماندگی در عرصه عدالت به شمار رفته و پاسخی متقن به مدعیان بی عدالتی در ساختار فعلی است. نام این طرح از مبرهنات حکومت اسلامی است و حقیقتا مایه تعجب است اگر نماینده‌ای با آن مخالف باشد.

کسانی که از تصویب " اعاده اموال نامشروع" (به زبان ساده تر، اموال حرام) فرار می‌کنند، بدون شک روز قیامت علاوه بر شراکت در جرم، باید پاسخگوی سوگندی که در مجلس برای عمل به قانون اساسی خورده اند نیز باشند.

گرچه طرح این موضوع در مجلس، امر مبارکی است، اما باید مراقب بود تا عده‌ای از آن سوءاستفاده نکنند. مثلا عده‌ای نیایند و اسم خود را در لیست امضا کنندگان طرح جای دهند و این کار را رسانه‌ای هم کنند، ولی هنگام رای‌گیری ناگهان ببینیم طرح رای نیاورده! یا مثلا سازوکار اجرای طرح به گونه‌ای تنظیم نشود که عده‌ای بتوانند خود را تطهیر کنند. اگر این طرح رای نیاورد، همچون لکه ننگی بر پیشانی این مجلس باقی‌خواهد ماند. در این صورت نمایندگان فعلی، چگونه می‌توانند در انتخابات سال ۹۸ در حوزه‌های انتخاباتی خود ازشفافیت و مردم داری دم بزنند؟ نماینده مردم باید نماینده درخواست مردم باشد و درخواست مردم، عدالت و شفافیت است.

یکی از راهکار‌های پیشنهادی این است که رای به طرح "اعاده اموال ناشروع مسئولین" بصورت غیرمخفی باشد تا برای مردم مشخص شود چه کسانی در عمل (نه در شعار) پای بند شفافیت هستند؟ از کسانی که مدام شعار شفافیت داده و آن را از حقوق شهروندی می‌دانند، انتظار می‌رود که موضع خود را در این باره معلوم کنند.

در پایان ذکر یک نکته را بسیار ضروری می‌دانم، این شیوه که عده‌ای بخواهند با حرف‌های خود، مردم را به حاشیه ببرند، دیگر مندرس شده. مردم این حاشیه سازی‌ها را خوب می‌شناسند وهوشیارند تا مبادا با پرداختن به واژه‌هایی نظیر "کم عقل"، جای مطالبه اساسی "اعاده اموال نامشروع مسئولین" با حواشی عوض شود.

اکنون که در پایان سال ۱۳۹۶ هستیم از یاد نبرده ایم که رهبر حکیم انقلاب (مدظله العالی) ابتدای سال و در پیام نوروزی خود فرمودند: مسئولین کشور در انتهای سال بیایند به مردم گزارش دهند که برای تولید و اشتغال چه برنامه‌های ویژه و مدونی (نه برنامه‌های عادی سالانه) داشته اند؟ مردم منتظر گزارش مسئولین در این دو مقوله هستند و از حاشیه سازی‌ها بیزارند...
 
*محمدرضا نجفی - فعال دانشجویی
انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار