کد خبر:۶۸۰۳۴۱
به منظور درمان بیماری‌های عصبی،

کاشت مغز کوچک انسانی برای موش‌ها آزمایش شد

محققان به امید یافتن روشی موثر برای درمان بیماری‌های عصبی، مغز‌های کوچک انسانی را در مغز موش‌ها کاشتند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محققان مغز‌های کوچک ساخته شده را با موفقیت روی موش‌های آزمایشگاهی مورد آزمایش قرار دادند و امیدوار هستند بتوانند از آن به عنوان روشی مؤثر در درمان بیماری‌های عصبی مانند انواع سکته‌ها استفاده کنند. پژوهشگران، این مغز‌ها را از سلول‌های بنیادی تولید کردند و آن‌ها را داخل مغز موش‌ها کار گذاشتند.

حدود ۸۰ درصد از ۲۰۰ موشی که محققان در این آزمایش استفاده کرده بودند، جان سالم به در بردند و طی دو هفته، ایمپلنت‌های مغزی آن‌ها باعث رشد رشته‌های عصبی درون مغزشان شد. مغز، مواد مغذی لازم برای سالم ماندن این مغز‌های کوچک ایمپلنتی را تا چند ماه تأمین می‌کنند.

دانشمندان امیدوارند بتوانند از این ایمپلنت‌های کوچک به عنوان کیت‌های ترمیم قشر مخ استفاده کنند. این کیت‌ها قادرند بخش‌هایی از مغز را که عملکرد طبیعی خود را انجام نمی‌دهند، جایگزین کنند. زیست‌شناسان توانسته‌اند ارگانوئید‌های شبیه مغز را که از سلول‌های بنیادی رشد یافته‌اند، در ظروف و لوله‌های آزمایشگاهی توسعه دهند.

محققان در حال حاضر قادرند مدل‌های اورگانوئید پیچیده‌تری را برای پیوند آن‌ها به موش‌ها تولید کنند. این بدان معناست که این موش‌ها اکسیژن کافی دریافت می‌کنند و سایر مواد مغذی نیز به مرور رشد می‌کند و توسعه می‌یابد. محققان آمریکایی مؤسسه Salk این مغز‌های ایمپلنتی را در نقاط غنی از عروق خونی مغز کار گذاشته‌اند.

اورگانوئیدها، نسخه ساده شده یک اندام تولید شده به صورت سه‌بعدی در داخل شیشه آزمایشگاهی هستند که آناتومی واقعی را نشان می‌دهند. محققان، سلول‌های بنیادی را رشد دادند و آن‌ها را به سلول‌های مغزی متمایز کردند و به آن‌ها تنها اجازه رشد به اندازه چند میلی‌متر را دادند که حدود پنج هفته زمان می‌برد. تا زمانی که این ایمپلنت‌ها داخل مغز موش‌ها قرار دارد، تمام موارد لازم برای رشد معمولی در اختیار آن قرار می‌دهند.

دانشمندان، اورگانوئید‌ها را به طور مهندسی طوری تغییر دادند که پروتئین سبز رنگی را تولید می‌کند تا بتوانند داخل مغز موش‌ها را مشاهده کنند. آن‌ها نفوذ عروق خونی به اورگانوئید‌ها رادیدند و با خون، مقدار خون مورد نیاز آن را تأمین می‌کنند.

این امر گام مهمی به سمت استفاده از طب بازساختی است. اورگانوئید‌های مغزی، ابزار‌های قدرتمندی برای بررسی عملکرد رشد مغز انسان و اختلالات احتمالی است. این کار ما را یک گام به شناخت عملکرد مغز نزدیک‌تر و به طراحی درمانی‌های برای درمان بیماری‌های عصبی و روانی کمک می‌کند. این مغز‌های تولید شده با مغز انسان نه باهوش‌تر از مغز‌های انسان است، و نه نسبت به موش‌های آزمایشگاهی برترند.

این ایمپلنت‌های مغزی عملکرد مغز را در بیماری عصب‌شناسی درمان می‌کند. محققان امیدوارند که روزی بتوانند از این بافت مغز مصنوعی برای درمان سکته استفاده کنند. زمانی که عروق خونی در پایه مغز دچار اختلال می‌شوند، از رسیدن خون به سایر اندام‌ها جلوگیری می‌کند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار