بر اساس آمار معاونت تحقیقات وزارت بهداشت، استان تهران با ۲۰ مرکز رشد میزبان بیشترین تعداد مراکز رشد علوم پزشکی است و مناطق آمایشی 3، 4 و 7 با چهار مرکز رشد، کمترین تعداد را دارند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مراکز رشد علوم پزشکی در ۱۰ منطقه آمایشی در دانشگاهها مشغول به فعالیت هستند. بر اساس آمار معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در مجموع ۷۸ مرکز رشد علوم پزشکی کشور در دانشگاهها مستقر هستند که در ۱۰ موضوع تقسیمبندی میشوند. موضوعات مراکز رشد علوم پزشکی عبارتند از: مراکز رشد سلامت، فناوری دارویی، بیوتکنولوژی، تجهیزات پزشکی، طب سنتی و گیاهان دارویی، فناوری اطلاعات، فناوری مهندسی بافت و سلولهای بنیادی، پزشکی ترمیمی، مکملهای غذایی و دارویی و فناوری سلامت بینالملل.
بر اساس این گزارش، منطقه ۱۰ با ۲۰ مرکز رشد بیشترین تعداد مرکز رشد دانشگاهی را به خود اختصاص داده است. این مراکز رشد در سطح دانشگاههای علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی، بقیةالله، ایران، شاهد، علوم بهزیستی و توانبخشی، پژوهشگاه رویان، انستیتو پاستور ایران، پژوهشگاه ابنسینا و سازمان انتقال خون مشغول به فعالیت هستند.
کمترین تعداد مراکز رشد در مناطق آمایشی ۳، ۴ و ۷ مشغول به فعالیتند. در هر کدام از این مراکز ۴ مرکز رشد حضور دارد.
در منطقه سه دانشگاههای علوم پزشکی همدان، کرمانشاه، کردستان و ایلام، در منطقه چهار، دانشگاههای علوم پزشکی لرستان، اهواز و دزفول و در منطقه هفت، دانشگاههای علوم پزشکی اصفهان، شهرکرد، یزد و کاشان میزبان مراکز رشد علوم پزشکی هستند.
مناطق دو و هشت نیز هر کدام با ۶ مرکز رشد فعالند. مراکز رشد منطقه دو در دانشگاههای علوم پزشکی تبریز، ارومیه و اردبیل مستقر هستند و مراکز رشد منطقه هشت نیز در دانشگاههای علوم پزشکی کرمان، رفسنجان، زاهدان، زابل، بم و جیرفت حضور دارند.
در هر کدام از مناطق یک و ۹ نیز هفت مرکز رشد فعالیت دارد. مراکز رشد منطقه یک در دانشگاههای بابل، مازندران، گیلان، سمنان، شاهرود، گلستان و انستیتو پاستور آمل مستقر هستند و مراکز رشد منطقه ۹ نیز در دانشگاههای علوم پزشکی مشهد، بیرجند، گناباد، سبزوار، تربت حیدریه و بجنورد فعالیت میکنند.
در منطقه ۶، هشت مرکز رشد در دانشگاههای علوم پزشکی البرز، قم، زنجان، قزوین، اراک، موسسه رازی و انستیتو پاستور کرج مستقر هستند.
منطقه پنج پس از منطقه ۱۰ با ۱۲ مرکز رشد دارای بیشترین آمار مراکز رشد علوم پزشکی در کشور است. در این منطقه دانشگاههای علوم پزشکی شیراز، جهرم، یاسوج، هرمزگان، فسا، بوشهر و کیش میزبان مراکز رشد هستند.