رویداد ملی اینوتک سلامت با تمرکز بر سه حوزه تخصصی ازجمله فناوری اطلاعات سلامت تیرماه با مشارکت مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار خواهد شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اینوتک یک رویداد مهم کارآفرینی و فناوری اختصاصی در حوزه سلامت است که برای سومین بار در کشور توسط معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، انجمن علمی جنین شناسی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی از تاریخ ۱۳ لغایت ۱۵ تیرماه ۱۳۹۷ در تهران برگزار خواهد شد.
این رویداد با حضور هستهها، شرکتهای نوپا فناور، دانشجویان و تیمهای علاقهمند به کارآفرینی و دارای ایده، اشخاص سیاستگذار حوزه سلامت، مدیران موفق شرکتهای خصوصی و دانشبنیان، شرکتها و نهادهای بازارساز حوزه سلامت، سرمایه گذاران خطر پذیر، خیرین سرمایه گذار، مربیان خبره و مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری حوزه سلامت برگزار میشود.
از این رو جلسه توضیح و تشریح سومین رویداد ملی اینوتک سلامت با حضور مدیر مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی ایران و تعدادی از اعضای پنلهای پیشبینی شده برای این رویداد در مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.
در این جلسه امید پورنیک رییس مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی ایران در این جلسه بیان کرد: هرچند دورههای اول و دوم به صورت کاملا ایدهآل برگزار نشد، اما توانستند به شکلی مناسب در کشور پیاده شوند و نتایج خوبی را به ارمغان آورند از این رو دوره سوم اینوتک با تمرکز بر سه حوزه، تخصصیتر تدارک دیده شده است و در تیرماه امسال برپا میشود.
دانشگاه علوم پزشکی ایران مرجعیت فناوری اطلاعات سلامت را برعهده دارد وی یکی از حوزههای تمرکز سومین رویداد اینوتک را فناوری اطلاعات سلامت دانست و اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی ایران مرجعیت و راهبری فناوری اطلاعات سلامت را برعهده دارد و تاکنون در این مسئولیت مباحث مختلفی (بعنوان مثال فناوری اطلاعات سلامت در چه جنبههایی میتواند وارد عرصه تجاریسازی شود یا در کدام جنبه فرصتهای بیشتری دارد) را پیش برده است.
پورنیک تجهیزات پزشکی و توانبخشی، فرصتهای کارآفرینی در حوزه امنیت و ایمنی غذایی و فناوری اطلاعات در سلامت را از اهداف سومین رویداد ملی اینوتک عنوان کرد و ادامه داد: کمک به توسعه و بلوغ زیست بوم کارآفرینی در حوزه سلامت، در معرض قرار دادن و شناساندن قطبهای شبکه سازی که در خلق زیست بوم کارآفرینی و راه اندازی کسب و کار حوزه سلامت برای کارآفرینان موثر هستند؛ ارتباط موثر، تبادل تجربیات و گفتگوی فناوران با سیاستمداران، سرمایه گذاران، معاونتهای فناوری، مراکز رشد، شتابدهندهها، مدیران موفق در صنعت و کارآفرینی؛ کمک به بازاریابی و بازارسازی شرکتهای دارای محصول مستقر در مراکز رشد از طریق نمایشگاههای جانبی و حمایتهای مادی، معنوی و آموزشی از شرکتهای نوپا اهدافی است که در این رویداد دنبال میشوند.
رییس مرکز رشد دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه پنلها و کارگاههای تخصصی، برنامه ویژه شرکتهای نوپا و هستههای فناور، منتورینگ تخصصی و عمومی، کوریدورهای مذاکره و نشستهای فرصت یابی از جمله برنامههای ویژه جانبی رویداد هستند، اظهار داشت: سعی کردیم برای پنلها و کارگاهها از حضور و تجارب افراد برجسته دانشگاههای مختلف استفاده کنیم تا ضمن برگزاری اینوتک حداکثر بهرهبرداری در حوزه ترویجی، توسعهای و دستیابی کشور به فردایی بهتر را داشته باشیم.
وی عنوان کرد: در اینوتک موضوعاتی مثل اینترنت اشیاء در سلامت، پزشکی از راه دور و تجاریسازی حوزه سلامت در قالب پنلها و کارگاههای پیشبینی شده، مورد بحث و بررسی قرار میگیرند.
وی درباره حوزه فناوری اطلاعات سلامت تصریح کرد: سیستمهای اطلاعات پزشکی و سلامت، مدیریت وتحلیل کلان دادههای پزشکی، اینترنت اشیا در سلامت، شبکههای اجتماعی در سلامت، دورا پزشکی وسلامت همراه، واقعیت مجازی و واقعیت افزوده در پزشکی، هوش مصنوعی وسیستمهای تصمیم یار بالینی زیرنظر این حوزه قرار میگیرند و در سومین رویداد اینوتک بررسی و تحلیل خواهند شد.
پزشکی از راه دور روشی نوین برای ارائه خدمات موثر در ادامه این جلسه مهرداد ایمانزاده معاون آموزشی مرکز تحقیق و توسعه بیورزونانس پژوهشکده سلامت الکترونیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر که به همراه چند عضو دیگر مسئولیت پنل پزشکی از راه دور را دارند، درباره این پنل توضیح داد: یکی از حوزههای کاربردی در بحث فناوری اطلاعات سلامت، پزشکی از راه دور است از این رو کارگروهی برای این حوزه تشکیل شده و در راستای ارتقای سطح سلامت بیماران به آن میپردازد.
وی ادامه داد: پزشکی از راه دور روشی است که سازمان بهداشت جهانی (WHO) از آن بعنوان یک روش موثر برای ارائه خدمات موثر بدون محدودیت زمانی و مکان نام میبرد.
ایمانزاده با بیان اینکه دوراپزشکی برای تشخیص، درمان، بازتوانی و پیشگیری به کاربرده میشود، اظهار داشت: افزایش دسترسی به خدمات سلامت، هزینه اثربخش کردن خدمات، مدیریت بهتر بیماریهای مزم، امکان مشارکت متخصصین مختلف، بهبود کیفیت خدمات و ... از جمله مزایای پزشکی از راه دور است.
به گفته معاون آموزشی مرکز تحقیق و توسعه بیورزونانس پژوهشکده سلامت الکترونیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر، پزشکی از راه دور در دنیا بازار بسیار خوبی دارد و پزشکان مختلف با تخصصهای مختلف از طریق این سیستم درحال ارائه مشاوره هستند.
ایمانزاده عنوان کرد: برخی پزشکان دربرابر تغییرات جدید مثل ظهور چنین سامانههایی مقاومت میکنند و این امر دلایل مختلفی دارد که عبارتند از، ترس از درگیر شدن با تکنولوژی (به آموزش صحیح، فرهنگسازی و بالابردن مهارت پزشکان در استفاده از سیستم نیاز دارد)، نگرانی از جایگزین شدن سامانهها به جای پزشکان، ترس از مختل شدن جریان رایج کار پزشکی و غیره.
پورنیک همچنین درباره پنل اینترنت اشیاء در سلامت بیان کرد: با نگاه به ارتباطات میتوان دید که انسانها در هر دوره از راههای خاصی باهم ارتباط برقرار میکردند و حتی در مقطعی ارتباط بین انسان و تجهیزات عنوان شد (مانند دربهای هوشمند که به محض رویت فرد باز میشوند) درحال حاضر با استفاده از بحث الکترونیک و شکلگیری اینترنت با یکدیگر ارتباط دارند.
وی ادامه داد: هماکنون ارتباط تجهیزات با تجهیزات مطرح است و به این مسئله در حوزه اینترنت اشیاء پرداخته میشود.