رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گالیکش در شرق استان گلستان از اعزام برخی گروههای امدادی از منابع طبیعی این شهرستان برای کمک به اطفای آتش سوزی بخشی از پارک ملی گلستان خبر داد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، بهزاد نجفی گفت: وقوع آتش سوزی در بخشهایی از نواحی شرقی پارک ملی گلستان بعداز تونل این پارک و در حوزه استان خراسان شمالی، بعدازظهر امروز به وقوع پیوست.
وی افزود: بر اساس گزارشهای اولیه، این آتش سوزی بیشتر در بخش مرتعی پارک رخ داده است و اطلاعات دقیقتر متعاقبا اعلام میشود.
فرماندار شهرستان گالیکش در شرق استان گلستان نیزدر گفتگو با خبرنگار ایرنا گفت: آتش سوزی در پارک ملی گلستان بعداز ظهر امروز از حاشیه ضلع شمالی جاده در حدفاصل تونل تا سه راهی دشت و بر اثر بی احتیاطی عوامل انسانی رخ داده است.
حسن خسروی که در محل آتش سوزی حضور یافته بود، خاطرنشان کرد: منطقه دچار حریق، بیشتر بوته زار و علفزار است و نیروهای منابع طبیعی، محیط زیست، هلال احمر و آتش نشانیهای منطقه در حال اطفای حریق هستند.
وی افزود: از نیروهای ارتش از جمله پادگان گنبدکاووس در شرق استان گلستان نیز برای اطفای حریق درخواست کمک شده تا برای اطفای حریق اعزام شوند.
پارک ملی گلستان که دارای چهار پاسگاه سرمحیط بانی و ۹ پاسگاه محیط بانی است، منطقه حفاظت شدهای در شرق استان گلستان و غرب استان خراسان شمالی است.
این منطقه قدیمیترین پارک ملی ثبت شده در ایران و پناهگاهی کم نظیر برای حیات وحش است که ۱۳۵۰ گونه گیاهی و ۳۰۲ گونه جانوری، از جمله نیمی از گونههای پستانداران ایران را در حدود ۹۰۰ کیلومتر مربع گستره خود جای داده و به همین دلیل به عنوان ذخیره گاه زیست کره در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.
پارک ملی گلستان بدون تردید ارزشمندترین منطقه ایران چه از لحاظ کمیت و چه از نظر تنوع زیست جانوری و گیاهی است.
تنوع زیستی این پارک حتی فراتر از برخی کشورهای اروپایی است که صدها برابر این پارک وسعت دارند. پارک ملی گلستان از بهترین زیستگاههای پستانداران بزرگی، چون پلنگ، خرس قهوه ای، گرگ، وشق، مرال، شوکا، گوسفند وحشی و بز وحشی، آهوی ایرانی و گراز است و به ویژه به خاطر جمعیت فراوان قوچ و میش اوریال معروف است.
گلستان در سال ۱۳۵۴ نخستین پارک ملی ایران شد که در فهرست میراث جهانی یونسکو به عنوان یکی از ۵۰ ذخیره گاه زیست محیطی کره زمین به ثبت رسیده است. بیشتر گستره پارک در استان گلستان، حدود ۳۴ درصد آن در استان خراسان شمالی و بخش ناچیزی نیز در استان سمنان قرار دارد.