دانشگاه شهرکرد برای اولین بار در فهرست یک درصد دانشگاههای برتر جهان و به لحاظ تولید بیشترین مقالات یک درصد برتر ISI در میان دانشگاههای جامع کشور موفق به کسب رتبه ۱۸ شد.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدیه حسینی نسب؛* داوطلبان کنکوری که اکنون در فکر انتخاب شهر و رشته برای تحصیل در مقطعی جدیدتر از زندگی خود هستند، نباید و نمیتوانند خود را از تحصیل در شهرهای دیگر محروم کنند؛ اما حتما برای جلوگیری از آسیبهای احتمالی زندگی در شهری جدید، باید دقت بیشتری در انتخاب داشته باشند. دانش آموزان دیروز و دانشجویان فردا برای کاهش این آسیبها، نیازمند شناختی ولو اجمالی از دانشگاههای شهرهای مختلف کشورمان هستند.
خبرگزاری دانشجو در سلسله گزارشهای کدام شهر، کدام دانشگاه بدنبال معرفی دانشگاههای مهم و برجسته کشورمان است.
معرفی دانشگاه شهرکرد گام آغازین برای ایجاد دانشگاه شهرکرد در خردادماه سال ۱۳۵۶ با تأسیس دانشکده دامپروری شهرکرد در یک ساختمان استیجاری واقع در میدان دانشگاه برداشته شد.
با پایان یافتن انقلاب فرهنگی و بازگشایی دانشگاهها در سال ۱۳۶۲، دانشکده دامپروری به آموزشکده کشاورزی تبدیل شد و بهعنوان زیر مجموعهای از دانشگاه صنعتی اصفهان با پذیرش ۳۰ دانشجو در دو رشته امور زراعی و امور دامی در مقطع کاردانی به کار خود ادامه داد.
پذیرش ۵ دانشجو در سطح تکمیلی در سال ۱۳۶۷ آموزشکده کشاورزی به مجتمع آموزش عالی ارتقاء یافت و در تاریخ ۱۶ دیماه ۱۳۷۰ با موافقت شورای گسترش آموزش عالی کشور مجتمع آموزش عالی شهرکرد به «دانشگاه شهرکرد» تبدیل شد.
دانشگاه شهرکرد فعالیتهای آموزشی خود را در سطح تکمیلی با پذیرش تعداد ۵ دانشجو در سال تحصیلی ۱۳۷۹ در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته مهندسی کشاورزی با گرایش اصلاح نباتات آغاز کرد. در طول ۱۵ سال گذشته تحصیلات تکمیلی در دانشگاه شهرکرد رشد چشمگیری داشت؛ بطوری که هم اکنون این دانشگاه در ۱۰۰ رشته و گرایش دانشجوی تحصیلات تکمیلی پذیرش میکند.
این دانشگاه در سال جاری در ۶۳ رشته و گرایش در مقطع کارشناسی ارشد به صورت روزانه و نوبت دوم دانشجو پذیرش کرده است. همچنین در مقطع دکترای تخصصی نیز در ۳۷ رشته و گرایش دانشجو در این دانشگاه به تحصیل اشتغال دارند. علاوه بر این پردیس دانشگاه در ۱۵ رشته دکترای تخصصی و ۱۲ رشته کارشناسی ارشد دانشجو میپذیرد.
دانشگاه شهرکرد هم اکنون بیش از ۸ هزار دانشجو در ۱۸۴ رشته تحصیلی (۵۳ رشته کارشناسی، ۸۲ رشته کارشناسی ارشد، ۴۸ رشته دکتری تخصصی و یک رشته دکتری حرفهای) مشغول به تحصیل هستند.
همچنین ۳۲۱ نفر عضو هیات علمی شامل ۲۷ استاد، ۹۰ دانشیار، ۱۹۰ استادیار و ۱۴ مربی در ۸ دانشکده دانشگاه شهرکرد در مقطع کارشناسی ۱۱۵۰ دانشجو و در مقطع تحصیلات تکمیلی ۷۵۰ دانشجو در سال تحصیلی ۹۶-۹۷ در مجموع ۱۹۰۰ دانشجو پذیرش داشته است.
دانشگاه شهرکرد در سال ۲۰۱۷ میلادی برای اولین بار در فهرست یک درصد دانشگاههای برتر جهان و همچنین در زمره دانشگاههای موثر مهندسی جهان قرار گرفت و به لحاظ تولید بیشترین مقالات یک درصد برتر ISI در میان دانشگاههای جامع کشور موفق به کسب رتبه ۱۸ کرد. این دانشگاه از سال ۱۳۹۶ شروع به جذب دانشجویان خارجی در رشتههای ادبیات و علوم انسانی و حقوق کرده است.
امکانات رفاهی خوابگاهها اداره امور خوابگاهها یکی از مهمترین و حساسترین ادارههای تحت پوشش مدیریت دانشجویی بوده و وظیفه اصلی آن برنامه ریزی برای ارائه خدمات خوابگاهی برای دانشجویان در چارچوب مقررات میباشد. هدف اداره خوابگاهها ایجاد فضایی مناسب برای زندگی و تحصیل دانشجویان است.
تهیه و تحویل وسایل فوری و عمومی مورد نیاز ساکنین خوابگاههای دانشجویی، ایجاد آسایش، ایمنی و رفاه نسبی برای دانشجویان، حفظ اموال و تأسیسات خوابگاه. دانشگاه شهرکرد ۴ بلوک خوابگاه برای آقایان به نام های رجایی، باهنر، حضرت قائم و ولایت دارا میباشد.
مجموعه خوابگاه خواهران دانشگاه شهرکرد شامل یک مجموعه پردیس در داخل محوطه دانشگاه قرار دارد. این مجموعه شامل چهار واحد ساختمان به نامهای، خوابگاه حضرت زینب (س)، حضرت فاطمه (س)، نرگس و مریم است. خوابگاه زینب ازچهار طبقه و ۷۵ اتاق، خوابگاههای حضرت فاطمه، نرگس و مریم از چهار طبقه و هر خوابگاه از ۶۴ اتاق تشکیل شده است.
نشریات علمی دانشگاه شهرکرد دارای ۸ نشریه علمی شامل ۲ نشریه علمی، پژوهشی با عنوان پژوهش آب ایران و نشریه علوم درمانگاهی دامپزشکی ایران و ۶ نشریه علمی، تخصصی با عنوان بیماریهای مشترک انسان و دام، پژوهشهای مکانیک ماشینهای کشاورزی، فصلنامه ادبیات و علوم انسانی، مجله مدیریت خاک، مجله گیاه و تنشهای محیطی و مجله پژوهش در تغذیه دام میباشد.
دانشگاه شهرکرد با ۴۶ نشریه دانشجویی و با کمک به دانشجویان اهل قلم توانسته است از طریق به بیان اخبار، عقاید، افکار و تعاملات دانشجویی با یکدیگر وجامعه بپردازند که از این تعداد ۴ نشریه غیر فعال است و تا کنون ۴۰ هزار نسخه نشریه به چاپ رسیده است.
۲۴ انجمن فعال در دانشگاه
دانشگاه شهرکرد ۳۰ انجمن علمی دارد که ۶ انجمن غیر فعال است که تا کنون ۱۴۰ فعالیت انجام میکنند و همچنین ۷ تشکل فعال دارد که تا کنون ۶۳ فعالیت صورت گرفته است. دانشگاه شهرکرد با ۱۷ کانونهای فرهنگی و هنری به منظور پاسخگویی به نیازهای متنوع و رشد خلاقیتهای فرهنگی دانشجویان دانشگاهها، قانونمندیهای حوزه فعالیتهای فرهنگی دانشجویان و براساس ضوابط آیین نامه تشکیل کانونهای فرهنگی هنری تحت نظارت مستقیم معاونت فرهنگی در دانشگاه فعالیت میکند.
کسب رتبه ششم دانشگاههای کشور این دانشگاه توانسته است در عرصههای مختلف موفقیتهای بزرگی به دست آورده و خود را به عنوان یکی از دانشگاههای موفق به عرصه آموزش عالی کشور معرفی کند که از این توفیقات میتوان به توفیق میزبانی و تدفین ۵ شهید گمنام در دانشگاه شهرکرد اشاره کرد.
همچنین کسب رتبه ششم دانشگاههای کشور در سرانه تعداد طرحهای پژوهشی درون دانشگاهی، کسب رتبه هفتم دانشگاههای کشور در سرانه مقالههای نمایه شده در ISI به ازای هر پژوهشگر و کسب رتبه یازدهم سرانه دستاوردهای علمی- پژوهشی در بین دانشگاههای سراسر کشور در حوزه پژوهشی می باشد.
لازم به ذکر است، بیش از ۹۵ درصدی استادیار و بالاتر اعضای هیات علمی، توسعه چشمگیر رشتههای تحصیلات تکمیلی و سهم ۷۰ درصدی رشتههای تحصیلات تکمیلی از مجموع رشتههای تحصیلی دانشگاه شهرکرد، همچنین قبولی بیش از ۷۹ درصد دانش آموختگان مقطع کارشناسی نسبت به دانش آموختگان همان سال دانشگاه در آزمون سراسری کارشناسی ارشد سال ۹۰ و کسب رتبه ۱۷ کشور در قبولی دانش آموختگان کارشناسی ارشد در مقطع دکتری تخصصی و کسب رتبه دوم قبولی کارشناسی ارشد دربین دانشگاههای کشورتوسط دانشکده علوم ریاضی دانشگاه شهرکرد در آزمون سراسری کارشناسی ارشد سال ۹۱، کسب رتبه برتر توسط ده نفر از دانشجویان دانشگاه در المپیاد دانشجویی کشور و رتبه چهارم کشور درجذب عضو هیات علمی با درجه دکتری از جمله افتخارات این دانشگاه در حوزه آموزشی است.
از افتخارات دیگر دانشگاه می توان به اخذ اعتبار علمی، پژوهشی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای مجله پژوهش آب ایران، کسب رتبه پنجم طرحهای برون سازمانی فنی و مهندسی کشور و کسب رتبه دوم سرانه درآمد پژوهشی جذب شده نسبت به پژوهشگر در بین پژوهشکدهها و مراکز تحقیقاتی کشور توسط مرکز تحقیقات منابع آب، تولید آزمایشگاهی جنین گوسفند و تولد اولین بره سالم در کشور از طریق لقاح خارج رحمی، همچنین تولید جنینهای شبیه سازی شده گوسفند توسط پژوهشکده فناوری جنین دام اشاره کرد.