کد خبر:۶۹۹۵۴۲
گزارش/

بزرگترین کلین‌روم حوزه سلامت درکدام مرکز پژوهشی است؟ / رقابت مراکز تحقیقاتی در بهره‌برداری از اتاق‌های تمیز

بهره‌برداری از اتاق تمیز‌ها در دانشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی به یک رقابت تبدیل شده به گونه‌ای که مراکز تحقیقاتی مختلف برای تولیدات دارویی خود سالانه به ساخت کلین روم‌های بزرگ و بزرگتر می‌پردازند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محیا معصومی- دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی همواره برای انجام پروژه‌های خود باید به نحوی کار کنند که بهترین نتیجه را در بهترین زمان ممکن اخذ کنند چرا که گاه برای پیشبرد یک پروژه هزینه و منابع زیادی به کار گرفته می‌شود و هر نوع اشتباه جزئی و کلی در روند فعالیت و حصول نتیجه می‌تواند سرمایه‌های به کار گرفته شده را به باد دهد، از این رو طی کردن روندی درست و بهینه برای انجام تحقیقات و تولید محصولات ضروری است.

در همین راستا مراکز تحقیقاتی و تولید کننده محصولات به فکر ساخت اتاق‌های استانداردی افتادند که بتوانند روند قابل قبولی را برای تولید محصولات خود طی و جوابی نزدیک به ایده‌آل را دریافت کنند.

کلین روم همان اتاق تمیز‌هایی است که تب ساخت و بهره‌برداری از آن‌ها طی چند سال اخیر در بین دانشگاه‌های علوم پزشکی بسیار جا افتاده، فضایی محافظت شده در مقابل انواع آلودگی‌ها که محصولات یا خدمات حساس به آلودگی در آن تولید و در صنایع داروسازی، پزشکی (مانند اتاق‌های جراحی)، مواد غذایی، میکروالکترونیک و ... بهره‌برداری می‌شوند.

پس از معرفی اتاق تمیز‌های برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی در گزارش‌های پیشین، این بار به معرفی کلین روم‌های فناوری مرکز تحقیقات پلیمر ایران، تولید هورمون رشد انسانی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فن آوری، فناوری سلامت انستیتو پاستور ایران، سلول‌های بنیادی انتقال خون و فناوری سلامت موسسه واکسن و سرم سازی رازی می‌پردازیم.

مرکز تحقیقات پلیمر ایران
مرکز تحقیقات پلیمر ایران دارای یک کلین روم فعال به مساحت کلین ۹۸ مترمربع برای تولید «سامانه‌های تزریقی طولانی اثر» است که از سال ۱۳۹۲ تاکنون بهره‌برداری می‌شود.

کلین روم «کلین روم تولید زخم پوش‌های پلیمری» به مساحت کلین ۵۵ مترمربع، «سنتز مواد اولیه و گرانول آماده پرس» به مساحت کلین ۱۵۰ مترمربع و «تولید پچ‌های دارویی و آرایشی بهداشتی» به مساحت کلین ۱۰۰ مترمربع احداث شده که در حال تجهیز هستند. پیش بینی می‌شود این سه کلین روم در سال جاری به بهره‌برداری برسند.
 
بزرگترین کلین‌روم حوزه سلامت برای کدام مرکز پژوهشی است؟ / رقابت مراکز تحقیقاتی در بهره‌برداری از اتاق‌های تمیز

پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فن آوری
این پژوهشگاه دارای یک کلین روم به مساحت کلین ۲۵۰ مترمربع به منظور تولید هورمون رشد انسانی است که در سال ۱۳۸۲ به بهره‌برداری رسید و هم‌اکنون شرکت «پرتو زیست تجهیز» با حمایت ریاست جمهوری در این کلین روم فعالیت دارد.

سازمان انتقال خون
انواع سلول‌های بنیادی، سرم خون بندناف، لیزات پلاکتی و ژل پلاکتی در کلین روم سلول‌های بنیادی انتقال خون به فضای کلین ۱۲۰ مترمربع تولید می‌شود که در سال ۱۳۸۹ به بهره برداری رسیده است.

انستیتو پاستور ایران
این موسسه دارای چند کلین روم در حال بهره برداری و چند کلین روم در حال ساخت است. کلین روم‌های تولید واکسن هپاتیت «ب» با فضای کلین حدود ۹۰۰ مترمربع، تولید داروی نوترکیب اریتروپویتین با فضای کلین حدود ۱۹۰ مترمربع و تولید تولید داروی نوترکیب اینترفرون و استرپتوکیناز با فضای کلین حدود ۵۰۰ مترمربع در سال ۱۳۸۸ راه اندازی شده و کلین روم فرمولاسیون و filling با فضای کلین حدود ۵۳۰ مترمربع در سال ۸۵ با حمایت وزارت بهداشت مورد بهره برداری قرار گرفته است.

ساختمان جدید تولید واکسن «ب. ث. ژ» با فضای کلین حدود ۵۰۰ مترمربع در سال ۱۳۹۰، پروژه تولید داروی نوترکیب (اینترفرون پگیله) با فضای کلین حدود ۱۰۰ مترمربع در سال ۱۳۹۴ و پروژه تولید واکسن هاری انسانی با فضای کلین حدود ۱۱۰ مترمربع در سال ۱۳۹۵ (هر سه با حمایت وزارت بهداشت) مورد بهره‌برداری قرار گرفته‌اند، همچنین قرار است پروژه تولید آنتی بادی با مساحت فضای کلین حدود ۷۰ متر مربع امسال به بهره برداری برسد.

پروژه تولید سرم مار و عقرب با ۱۹۰ متر فضای کلین که مورد حمایت وزارت بهداشت قرار گرفته نیز برای بهره‌برداری در سال ۱۳۹۶ برنامه ریزی شده است.
 
بزرگترین کلین‌روم حوزه سلامت برای کدام مرکز پژوهشی است؟ / رقابت مراکز تحقیقاتی در بهره‌برداری از اتاق‌های تمیز

موسسه واکسن و سرم سازی رازی
این موسسه دارای چند کلین روم در حال بهره‌برداری و چند کلین روم در حال ساخت مربوط به حوزه سلامت است. کلین روم‌های تولید واکسن سه گانه، دوگانه و کزاز، کلین روم تولید واکسن پولیو و کلین روم تولید واکسن MMR مجموعا با فضای نیمه کلین بیش از ۱۰۰۰ متر مربع در حال فعالیت هستند.

ساختمان‌های جدید «تولید سرم‌های انسانی» و «تولید واکسن‌های باکتریایی انسانی» با مساحت فضای کلین حدود ۴۰۰ مترمربع که از طرف ریاست جمهوری نیز مورد حمایت قرار گرفته است طی یک سال آینده مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد، همچنین ساختمان جدید «تولید واکسن‌های ویروسی انسانی» نیز با مساحت فضای کلین حدود ۴۰۰ متر مربع در حال ساخت است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار