به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مسعود برومند، معاون پژوهش وفناوری وزارت علوم در نشست معاونان پژوهشی دانشگاه های کشور که صبح امروز در وزارت علوم برگزار شد، گفت: از سال آینده اعضای هیئت علمی کشور باید 6 ماه دوره های تخصصی مربوط به دروسی که تحصیل کرده اند را بگذرانند که این دوره ها به صورت نیمه وقت و تمام وقت برگزار می شود که شرایط استخدامی نیز برای این افراد الزام آور است و این طرح برای دیگر اعضای هیئت علمی به صورت اختیاری خواهد بود و امتیاز برای آنها در نظر گرفته می شود.
وی در خصوص طرح سازوکار اظهار کرد: از ابتدای مهر ماه این طرح در تمامی حوزه های فنی، مهندسی اجرا می شود و اعضای هیئت علمی در مقابل گرنت علمی دریافت می کنند و طی چهار هفته آینده اولین ویرایش این طرح به دانشگاه ها ارسال خواهد شد.
وی در ادامه گفت: موضوع توسعه کارآفرینی مراکز رشد و پارک های علم و فناوری از برنامه های معاونت پژوهشی وزارت علوم است و در حال حاضر دستاوردهای خوبی در پارک های علم و فناوری پژوهشگاه ها ایجاد شده اما نیازمند یک جهش قطعی تری نیز هستیم.
برومند با اشاره به چالش های ملی در کشور تصریح کرد: تمرکز بر چالش های ملی کشور در حوزه زیست محیطی از اولویت های وزارت علوم است و در این راستا برنامه هایی در نظر گرفته شده است.
برومند در خصوص جایگاه و ارتباط صنعت و دانشگاه اعلام کرد: باید شرایطی فراهم شود تا اعضای هیئت علمی در همه حوزه ها تخصص یابند و ارتباطی دقیق بین همه حوزه ها شکل گیرد. در حال حاضر طرح های صنعتی در دانشگاه ها اجرا می شود اما باید کیفیت نیز در نظر گرفته شود و نیازمند تلاش مدیران تحقیقاتی در این زمینه هستیم.
وی در ادامه گفت: تمرکز بر برنامه محور کردن فعالیت های پژوهشی از دیگر اولویت های وزارت علوم است و باید هر دانشگاه اولویت ها و برنامه های خود را به صورت منطقه ای در خصوص شناسایی و توانمندی اساتید و دانشجویان داشته باشند.
برومند همچنین افزود: بنا بر گسترده شدن چالش ها شکل گیری تیم های پژوهشی اهمیت بسیاری دارد که در این راستا نیازمند تیم های تخصصی هستیم.
وی در پایان گفت: امروزه یکی از نیازهای وزارت علوم ایجاد نظام آماری است که در حال حاضر با دیگر معاونت ها در حال گفتگو نیز هستیم تا نظامی یکپارچه در وزارتخانه تشکیل شود