به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو،در جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی محمد دهقان نماینده مردم طرقبه و چناران در مجلس شورای اسلامی گفت: قانون می گوید اگر چنانچه اکثریت نمایندگان حاضر در جلسه از پاسخ رئیس جمهور به سوالی قانع نشده باشند و موضوع مورد سوال (نه عنوان مورد سوال) نقض قانون باشد، سوال به قوه قضاییه ارسال می شود.
نماینده مردم طرقبه و چناران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: طبق آیین نامه اگر موضوع و محتوای سوال نقض قانون باشد باید سوال به قوه قضاییه ارجاع شود. موضوعاتی که نقض قانون شده است در موارد متعدد در سخنرانی طراحان سوال مطرح شد.
وی ادامه داد: قانون ارز شناور مدیریت شده، ماده ۵۹۸ قانون مجازات اسلامی از مواردی هستند که صریحا مورد نقض و اهمال قرار گرفته اند. آنقدر این اهمالات روشن است که آقای رئیس جمهور نتوانست یک کلمه پاسخ دهد.
دهقان ادامه داد: اهمال و نقض قانون در همان ۱۳ ماده اول قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کاملا روشن است. عدم تشکیل شورای عالی اشتغال از موارد استنکاف از قانون است.
نایب رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی گفت: زمانی که سوالات نمایندگان از رئیس جمهور به تصویب مجلس می رسد مشخص است که استنکاف از قانون صورت گرفته؛ البته در سخنرانی بنده و دوستان موارد استنکاف مطرح شد.
وی ادامه داد: قوه قضاییه و وظیفه انطباق موارد نقش قانون و پرسش و پاسخ را بر عهده دارد اما برای آنکه نظر جنابعالی رعایت شود و به قوه قضاییه هم برای تشخیص استنکاف از قانون کمک کنیم طراحان سوال از رئیس جمهور پاسخ های رئیس جمهور را با موارد نقض قانون منطبق کرده و به هیات رئیسه اعلام خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: از هیات رئیسه خواهش می کنم نقش ممیزی ایفا نکند، بعد از ارائه این گزارش از سوی طراحان به هیات رئیسه شما به عنوان یک کار اداری این گزارش را به قوه قضاییه ارائه کنید. واقعیت خیلی روشن است. آیین نامه به گونه ای اجرا نشود که حقوق نمایندگان و ملت ایران ضایع شود.
دهقان گفت: در مجلس هشتم که این ماده از آیین نامه اصلاح شد هدف این بود اگر سوال از رئیس جمهور رای آورد به قوه قضاییه ارسال شود.
در ادامه علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این تذکر گفت:آنطور که من از آیین نامه برداشت می کنم اگر موضوع مورد سوال استنکاف از قانون باشد به قوه قضاییه ارسال خواهد شد، در حالی که موضوع سوال استنکاف از قانون نبود بلکه لابه لای سوال استنکاف از قانون مطرح شد.
وی ادامه داد: باید سوالات به گونه ای نوشته می شد که از قانون استنکاف شده است. در این صورت مشخص می شود که مجلس برای استنکاف از قانون رای داده است. مشروح مذاکرات برای قوه قضاییه ملاک نیست. آنچه برای قوه قضاییه ملاک است این است که آیا استنکاف از قانون صورت گرفته است یا خیر.
لاریجانی اظهار داشت: در عین حال موضوع را رد نمی کنم در هیات رئیسه بررسی می کنیم.
خوب باور کنیم اینگونه تنظیم کردن سوالات عمدی نبوده !!؟ تا بهانه ای برای ارجاع ندادن به قوه قضاییه باشد
میشه کسانی که قانون وضع میکنند و مطلع از ظرایف قانونی هستند از قوانین و ضوابط و راه درروهای قانونی خبر نداشته باشند وندانند که چگونه باید سوالات از رییس جمهور را تنظیم کنند !؟
بسیار خوب، مگر نه این است که یکی از وظایف قوه قضاییه کشف جرم و تخلف و مبارزه با تخلف از قوانین است
خوب نمایندگان نیاز نیست مدارک و مستندات خود را که نشان دهنده وقوع تخلف دولت است را به رییس مجلس ارائه کنند تا او به قوه قضایییه ارجاع دهد
نمایندگان فقط نماینده نیستند و به عنوان شهروند ایرانی هم حساب میشوند
اقایان نماینده مستندات خودتون را مستقیما به قوه قضاییه اعلام کنید تا اولا مرحله کشف جرم و تخلف را برای قوه قضاییه آسان کنید ثانیا بهانه را از دست بعضی ها که به دلایل شخصی!!! از پیگیری این تخلفات سرباز میزنند را بگیرید
رهبری معظم برکناری دولت را شراکت در نقشه دشمن میدانستند اما نفرمودند که تخلفات پیگیری نشود و با آنها برخورد نشود
آنگاه مشخص خواهد شد که قوه محترم قضاییه در مورد همه افراد و تخلف آنها جدی است ودر برخورد با انها سرعت عمل دارد یا .....
قانو.ن اساسی همه افراد را در برابر قانون یکسان میداند بالا و پایین فرقی ندارد