آخرین اخبار:
کد خبر:۷۰۹۰۷۸
اندیشکده آمریکایی:

میان ایران و القاعده هیچ ارتباطی وجود ندارد

اندیشکده «آمریکای جدید» پس از تحلیل اسناد به دست آمده از مخفیگاه بن‌لادن، ادعای دروغ وزیر خارجه آمریکا درباره ارتباط ایران با القاعده را رد کرد.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، بر خلاف ادعا‌های اخیر واشنگتن، اندیشکده «آمریکای جدید» پس از تحلیل دقیق اسنادِ به دست آمده از مخفیگاه اسامه بن‌لادن اعلام کرد به هیچ نشانه‌ای که گویای ارتباط ایران با القاعده و همدستی آن‌ها با یکدیگر برای انجام حملات تروریستی باشد، دست پیدا نکرده است.

نتایج این تحقیق، خلافِ آن چیزی است که مقامات دولت آمریکا از جمله دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور، و مایک پمپئو، وزیر خارجه او، طی ماه‌های اخیر بار‌ها با هدف مبرا کردن عربستان از حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر، به زبان آورده‌اند.

به عنوان نمونه، ترامپ در ماه مه (اردیبهشت) هنگام اعلام خروج آمریکا از برجام برای توجیه این تصمیم خود مدعی شد که ایران از گروه‌های تروریستی مختلفی مانند القاعده حمایت می‌کند. یک هفته بعد از آن، پمپئو نیز در یک سخنرانی در بنیاد هریتیج گفت: «امروز ما از مردم ایران این سوال را می‌پرسیم که آیا می‌خواهید کشور شما در جهان به همدستی با طالبان و القاعده شناخته شود؟!»

ما اکنون بررسی اسنادی که پس از یورش نیرو‌های آمریکایی به مخفیگاه بن‌لادن در سال ۲۰۱۱ کشف و نوامبر گذشته برای اولین بار منتشر شدند، نشان می‌دهد ایران نه تنها ارتباطی با القاعده نداشته است بلکه این گروه تروریستی کاملا به ایران "بی‌اعتماد" بوده است.

«نلی لهود» کارشناس مسائل القاعده در اندیشکده «آمریکای جدید» همچنین در این مطالعه تصریح می‌کند که بر خلاف ادعا‌هایی که می‌گویند ایران پس از سرنگونی طالبان در افغانستان، به تروریست‌های القاعده پناه داده‌است، ایران آن‌ها را پس از ورود به این کشور دستگیر کرده و ممنوعیت‌هایی را در خصوص مدت زمان اقامت و تماس تلفنی با خارج برای آن‌ها در نظر گرفته است.

در بخش دیگری از گزارش این اندیشکده آمریکایی آمده است که ایران پس از حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳، سیاست خود در قبال القاعده را سختگیرانه‌تر کرد و به عناصری از این گروه تروریستی که در داخل ایران بازداشت بودند، اجازه خروج از کشور را نداد. شاهد این مدعا گفته‌های یکی از عناصر القاعده است که در بخشی از اسناد به دست آمده گفته است "ایران براداران ما را گروگان گرفته است. "

کاخ سفید هنوز به نتیجه تحقیق اندیشکده «آمریکای جدید» واکنشی نشان نداده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار