
مسافران تابستانی در میانه راه چگونه تغذیه کنند؟ / بدترین انتخاب برای صرف وعده غذایی در مسافرت
یک استاد دانشگاه تغذیه گفت: مسافران در طول سفر از رستورانهای بینراهی و نامعتبر استفاده نکرده و از مصرف فستفودها نیز پرهیز کنند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، خدیجه میرزایی استاد عضو هیت علمی دانشکده تغذیه دانشگاه تهران با اشاره به لزوم رعایت نکات غذایی و بهداشتی از سوی مسافران تابستانی برای داشتن سفری مطلوب گفت: رعایت این اصول برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای گوارشی و عفونی چه در طول زندگی عادی و چه در سفر ضروری است.
میرزایی استفاده از رستورانهای معتبر و بهداشتی را یکی از مهمترین معیارها برای پیشگیری از بیماریها خواند و اظهار داشت: اصلیترین نکته بهداشتی در سفر عدم استفاده از رستورانهای بینراهی و نامناسب است.
وی ادامه داد: چراکه این دسته از رستورانها بهدلیل عدم استفاده از مواد غذایی مرغوب و رعایت نکردن کامل نکات بهداشتی یکی از اصلیترین علل ابتلا به انواع بیماریهای عفونی و گوارشی هستند.
این استاد دانشگاه بابیان اینکه مسافران تا حد امکان از غذاهای فستفود در سفر استفاده نکنند، عنوان کرد: استفاده از این غذاها نیز بهدلیل داشتن مواد نگهدارنده و آلودگی برای سلامت بدن ضرر خواهند داشت.
میرزایی درخصوص انتخاب نوع غذا در رستورانها نیز تصریح کرد: توصیه میشود مسافران بیشتر از غذاهای کاملا پخته شده که احتمال آلودگی کمتری دارند، استفاده کنند.
وی ادامه داد: استفاده از گوشتهای نیمپخت و سبزیجات خام بهدلیل احتمال داشتن آلودگی برای مسافران بهویژه برای کودکان و افراد مسن خطرناک خواهد بود.
این استاد دانشگاه بابیان اینکه بهتر است مسافران از میانوعدهها و خوراکیهای خانگی استفاده کنند، تصریح کرد: خوراکیهایی ازجمله آجیل، میوههای خشک، لقمهها ونوشیدنیهای خانگی بهدلیل نداشتن مواد نگهدارنده و افزودنی برای سلامت بدن ضرر نداشته و بهترین میانوعده محسوب میشوند.
میرزایی برعدم استفاده از چیپس و پفک بهدلیل احتمال ایجاد اختلالات گوارشی نیز تاکید کرد.
وی توضیح داد: مسافران به معتبر بودن و بستهبندی کامل لبنیات نیز توجه داشته و از مصرف لبنیات نامعتبر خودداری کنند.
این استاد تغذیه به شستوشوی صحیح میوهها در سفر نیز تاکید و عنوان کرد: درصورت استفاده از میوه آن را بهطور کامل ضدعفونی کرده و از تاحد امکان از آب میوههای طبیعی که رنگهای اضافی ندارند استفاده شود.
میرزایی با بیان اینکه رعایت این اصول به پیشگیری از بیماریهای عفونی و اسهال مسافرتی کمک میکند، خاطرنشان کرد: درصورت ابتلای مسافران به اسهال مسافرتی نیز آب و مایعات به مقدار کافی مصرف شده و به نزدیکترین مرکز درمانی برای ارزیابی این اختلال مراجعه شود.
میرزایی استفاده از رستورانهای معتبر و بهداشتی را یکی از مهمترین معیارها برای پیشگیری از بیماریها خواند و اظهار داشت: اصلیترین نکته بهداشتی در سفر عدم استفاده از رستورانهای بینراهی و نامناسب است.
وی ادامه داد: چراکه این دسته از رستورانها بهدلیل عدم استفاده از مواد غذایی مرغوب و رعایت نکردن کامل نکات بهداشتی یکی از اصلیترین علل ابتلا به انواع بیماریهای عفونی و گوارشی هستند.
این استاد دانشگاه بابیان اینکه مسافران تا حد امکان از غذاهای فستفود در سفر استفاده نکنند، عنوان کرد: استفاده از این غذاها نیز بهدلیل داشتن مواد نگهدارنده و آلودگی برای سلامت بدن ضرر خواهند داشت.
میرزایی درخصوص انتخاب نوع غذا در رستورانها نیز تصریح کرد: توصیه میشود مسافران بیشتر از غذاهای کاملا پخته شده که احتمال آلودگی کمتری دارند، استفاده کنند.
وی ادامه داد: استفاده از گوشتهای نیمپخت و سبزیجات خام بهدلیل احتمال داشتن آلودگی برای مسافران بهویژه برای کودکان و افراد مسن خطرناک خواهد بود.
این استاد دانشگاه بابیان اینکه بهتر است مسافران از میانوعدهها و خوراکیهای خانگی استفاده کنند، تصریح کرد: خوراکیهایی ازجمله آجیل، میوههای خشک، لقمهها ونوشیدنیهای خانگی بهدلیل نداشتن مواد نگهدارنده و افزودنی برای سلامت بدن ضرر نداشته و بهترین میانوعده محسوب میشوند.
میرزایی برعدم استفاده از چیپس و پفک بهدلیل احتمال ایجاد اختلالات گوارشی نیز تاکید کرد.
وی توضیح داد: مسافران به معتبر بودن و بستهبندی کامل لبنیات نیز توجه داشته و از مصرف لبنیات نامعتبر خودداری کنند.
این استاد تغذیه به شستوشوی صحیح میوهها در سفر نیز تاکید و عنوان کرد: درصورت استفاده از میوه آن را بهطور کامل ضدعفونی کرده و از تاحد امکان از آب میوههای طبیعی که رنگهای اضافی ندارند استفاده شود.
میرزایی با بیان اینکه رعایت این اصول به پیشگیری از بیماریهای عفونی و اسهال مسافرتی کمک میکند، خاطرنشان کرد: درصورت ابتلای مسافران به اسهال مسافرتی نیز آب و مایعات به مقدار کافی مصرف شده و به نزدیکترین مرکز درمانی برای ارزیابی این اختلال مراجعه شود.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.