گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ داستانهای گروه فلسفهعلم دانشگاه شریف پس از بازنشستگی اجباری دکتر مهدی گلشنی، وارد قسمتهای تازهای شده. پس از بازنشستگی او و تغییر رئیس گروه فلسفهعلم شریف، به نظر میرسد پروژه حذف برخی از چهرههای حامی گلشنی از این گروه آغاز شده. این البته روایتی است که حامیان دکتر گلشنی از ماجرا ارائه میدهند. در سوی دیگر، ابراهیم آزادگان رئیس جدید گروه فلسفهعلم قرار دارد. استاد جوانی که جای گلشنی را گرفته و چند روز از آغاز سال تحصیلی جدید نگذشته، با جعفر چاوشی-یکی از اساتید این گروه- درگیری پیدا کرده است.
دکتر جعفر چاوشی، استاد گروه فلسفهعلم دانشگاه شریف که این روزها از دست مدیریت جدید این گروه، حسابی شاکی است
این است پاداش زحمات من؟
دکتر جعفر چاوشی، از اساتید جدید گروه فلسفهعلم دانشگاه شریف است که در آخرین سالهای مدیریت گلشنی بر این گروه جذب دانشگاه شریف شد.او گفته که از این ترم و با دستور دکتر ابراهیم آزادگان، به طور ناگهانی دو درسی که او همیشه استادشان بوده،حذف شده و گروه فلسفهعلم از استاد دیگری از خارج دانشگاه شریف برای تدریس آن دو درس دعوت کرده است! چاوشی در نامهای خطاب به محمود فتوحی رئیس دانشگاه شریف نوشته:«مگر نه این است که به خاطر خدمت به کشورم، یعنی تدریس در این دانشگاه زندگیام از هم پاشیده گردید؟ مگر نه این است که همکلاسی فرانسوی من که همزمان با من دکترایش را گرفت، اکنون رئیس دپارتمان تاریخ علم همان دانشگاه است در حالیکه آثار علمی من به مراتب بیشتر از این همکلاسی است؟ جنابعالی حتی در همین دانشگاه هم نمیتوانید کسی را پیدا کنید که به اندازه من کتاب و مقاله داشته باشد. آیا اینچنین باید پاداش زحمات من داده شود؟»
دکتر ابراهیم آزادگان، رئیس جدید گروه فلسفهعلم دانشگاه شریف که جانشین دکتر گلشنی شده
تصمیم کبری در دانشگاه!
بعد از انتشار نامه صریح چاوشی در نشریه بسیج دانشجویی دانشگاه شریف، خانم سمیه رسولی، یکی از دانشجویان دانشگاه، در پاسخ به مطالب دکتر چاوشی نوشته:« متاسفانه هیچگونه تدریسی در کلاس ایشان وجود ندارد... هر جلسه یک مقاله، مانند کودکان دبستانی که از روی درس «تصمیم کبری» میخوانند، در کلاس با صدای بلند توسط دانشجویان روخوانی میشود و در اغلب موارد، استاد سوالات را پاسخ نمیدهند و برای پاسخ به سوال از همفکری دوستان مدد میگیرند... کلاس ایشان بسیار آشفته است و موضوعات مختلفی در آن مطرح میشود... در تمام ادوار مختلفی که ایشان حضور داشتند هیچ دانشجویی با هیچ طیف فکری-نه مذهبی و نه غیرمذهبی- از ایشان راضی نبودند.» رسولی همچنین نوشته آنها چندباری هم اعتراضشان را درباره تدریس دکتر چاوشی، به دکتر گلشنی گفته بودند که اثری نداشته.
چرا تایپ کردی؟ چرا؟
در همان شماره از نشریه بسیج دانشجویی شریف که حاوی متن پاسخ سمیه رسولی به نامه دکتر چاوشی بود، متن دیگری از قول این استاد گروه فلسفه علم دانشگاه شریف منتشر شد. متنی که بر اساس آن، ابراهیم آزادگان در واکنش به نامه اعتراضی چاوشی، الفاظ رکیکی را به کار برده و مانع انتقال آن نامه به دفتر رئیس دانشگاه شریف شده است! چاوشی نوشته ابراهیم آزادگان، یکی از کارمندان پیشکسوت گروه فلسفه علم دانشگاه را صرفاً به دلیل تایپ کردن نامه چاوشی به باد ناسزا گرفته و با او برخورد تندی داشته است. چاوشی همچنین نوشته که آزادگان مانع انتقال نامه او به دفتر رئیس دانشگاه شده و خود چاوشی شخصا یک کپی از نامه را به دفتر رئیس دانشگاه برده است.
دکتر مهدی گلشنی، مردی که پس از بازنشستگیاش، گروه فلسفهعلم شریف روزهای ناآرامی را تجربه میکند
بحران، در غیاب پدر
ماجراهای پیچیدهی گروه فلسفهعلم دانشگاه شریف همچنان ادامه دارد و به نظر میرسد بازنشسته کردن دکتر گلشنی نه آخرین قسمت، که اولین قسمت از اتفاقات عجیب و غریب در این گروه مهم دانشگاه شریف بوده! نام گروه فلسفهعلم دانشگاه شریف، این روزها بیش از همیشه در اخبار دانشگاهی شنیده میشود. گروهی که معادلات و اختلافات و درگیریهای درونیاش، روز به روز پیچیدهتر میشود. خبرگزاری دانشجو برای انعکاس توضیحات مسئولین دانشگاه شریف و گروه فلسفهعلم، و همچنین نکات تکمیلی دکتر چاوشی آماده است.
در برخی از ترمها آنطور که من چک کردم ارزیابی دانشجویان بالا بوده است و این نشان میدهد صحبت های خانم رسولی دور از واقع است، ایکاش نظر دکتر چاوشی پیرامون ادعای خانم رسولی را چاپ میکردید!