علی ابراهیمی عضو کمیسیون کشاورزی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو با اشاره به مشکلات مدیریتی منابع آبی در کشور اظهار داشت: کشور ما در منطقه خشک و نیمه خشک واقع شده و مساله آب همواره جزو موضوعات مهم آن محسوب می شود.
وی با اشاره به پراکش بارندگی در نقاط مختلف کشور یادآور شد: در حالی که در برخی مناطق شمالی شاهد 1000 میلیمتر بارش هستیم و در برخی مناطق جنوبی این میزان به 25 میلیمتر می رسد می طلبد که این موضوع با یک برنامه ریزی دقیق و کارشناسی شده مدیریت شود.
ابراهیمی تصریح کرد: متاسفانه آنطور که باید براساس آمایش سرزمینی در خصوص حفظ منابع آبی مان نه مطالعه کرده ایم و نه برنامه ریزی موفقی داشته ایم که اگر به این موضوع توجه می شد اکنون شاهد مشکلات فعلی نبودیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تغییرات اقلیمی در کشور بیان داشت: نکته قابل توجهی که امروز کارشناسان و مسئولان باید به آن توجه کنند تغییرات اقلیمی در کشور است این تغییرات به نحوی است که اغلب بارندگی ها در مناطق سردسیر و کوهستانی از برف به باران تبدیل شده و یا این بارندگی ها در یک مقطع کاملا کاهش یافته و در مقطعی دیگر بسیار افزایش یافته است.
عضو کمیسیون کشاورزی در ادامه یادآور شد: با توجه به اینکه امروز شکل بارندگی ها تغییر کرده است حفظ و نگهداری منابع آبی زیرزمینی جزو واجبات محسوب می شود. این در حالی است که اقدام جدی از سوی دولت در این زمینه مشاهده نمی کنیم.
ابراهیمی با اشاره به تخصیص منابع در زمینه طرح های آبخیزداری گفت: خوشبختانه سال گذشته مبلغی حدود 300 میلیارد تومان از محل صندوق توسعه ملی به این طرح ها تخصیص یافت اما با توجه به ویژگی های آب و هوایی کشور همچنان می طلبد که به مقوله آبخیزداری توجه ویژه ای شود.
وی با تاکید بر اینکه باید تا جایی که می توانیم منابع آبی را در مرزها مهار کنیم یادآور شد: متاسفانه همسایگانمان در مرزهای غربی و شرقی آن طور که باید در زمینه آبی با ما همکاری نمی کنند که بهتر است دولت از طریق دیپلماسی حق و حقوقمان را تعیین تکلیف کند.
عضو کمیسیون کشاورزی در ادامه افزود: همچنین با ایجاد موانع در مسیر حرکت سریع آب می توانیم منابع آبی زیادی حفظ کنیم و با این اقدام از خسارات خاکی جلوگیری کنیم هرچند کشور در این زمینه عملکرد قابل قبولی نداشته که بخشی از آن به اعتبارات تخصیص یافته در این حوزه برمی گردد.
ابراهیمی ضمن انتقاد از عملکرد دولت در بی توجهی به طرح های آبخیزداری گفت: معتقدم دولت بسیار دیر به فکر حفظ منابع آبی افتاده است. چرا تاکنون وزارتخانه های نیرو، جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست که در این زمینه صاحب نظر هستند تاکنون یک طرح مشترک در این زمینه ارایه نداده اند؟
نماینده مردم شازند در پایان خاطرنشان کرد: برخی از خسارات مانند تصادفات جاده ای سر و صدایی زیادی دارد در حالی که حوادث طبیعی که هر ساله تکرار می شود خسارات سنگینی بر کشور تحمیل خواهد کرد که مردم متوجه آسیب های آن در درازمدت خواهند شد.