عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: قربانی اصلی ستمهای دولت آمریکا مردم این کشور هستند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فواد ایزدی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران امروز در همایش بررسی تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران که به مناسبت سالروز تسخیر لانه جاسوسی آمریکا به همت بسیج دانشجویی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: بازرگان در اعتراض به تسخیر سفارت آمریکا استعفا داد با این وجود شاید الان سوال برخی از شماها این باشد که جمهوری اسلامی، چون به تفکر بازرگان رسید به مذاکرات هستهای تن داد؟ بنده فکر میکنم آنچه که در رابطه با تفکر ارتباط با آمریکا مغفول مانده این است که اگر ما میخواهیم با آمریکا ارتباط داشته باشیم طرف مقابل هم باید این را بخواهد نه اینکه دنبال سرنگونی حکومت باشد. علاقه برخیها به ارتباط با آمریکا مانند شخصی است که به خواستگاری میرود و وقتی از او نتیجه را میپرسند میگوید نتیجه ۵۰-۵۰ است و در توضیح میگوید که ۵۰ درصد من رضایت دارم و ۵۰ درصد بقیه نظری است که باید طرف مقابل بدهد.
وی با بیان اینکه از ابتدا کسانی در آمریکا بوده اند با پیروزی انقلاب سرنگونی جمهوری اسلامی را دنبال کرده اند گفت: زمانی که انقلاب پیروز شد دولت دست نهضت آزادی بود آمریکا نیز این طیف را میشناخت از این رو فرصت داشت که مشکلات را با دولت جدید حل کند، اما آمریکا از این فرصت برای اصلاح روابط استفاده نکرد و همچنان سیاستهای خصمانه خود را دنبال کرده و به پدرسوختگی خود ادامه دادند.
ایزدی با بیان اینکه آمریکاییها از سرنگونی شاه توسط ملت ایران که با کودتا بر سر کار آمده بود ناراحت بودند، تصریح کرد: یک قطب کوچک در آمریکا معتقد بود که انقلاب ایران مردمی است و یک قطب دیگر که برژینسکی در راس آنها قرار داشت میگفت: باید تا آخرین لحظه از شاه حمایت کرد با این وجود این طیف گفتند باید شاه را به آمریکا بیاوریم و بعد مجدد او را به ایران برگردانیم.
وی به بررسیهای آمریکا برای تعیین تکلیف سرنوشت شاه اشاره کرد و افزود: آمریکاییها در این رابطه نماینده خود را نزد یزدی فرستادند و از او در مورد تبعات ورود شاه به آمریکا پرسیدند که یزدی در پاسخ به آنها گفت: شما این کار را نکنید، چون شاه در ایران منفور است و مردم او را به عنوان یک جنایتکار و دزد میشناسند.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه یزدی به نماینده آمریکاییها پیشنهاد کرد که با شهیدبهشتی نیز دیدار کند، افزود: شرایط این دیدار در محل مصلی نماز جمعه تهران فراهم شد و شهیدبهشتی نیز همان پاسخهای یزدی را به نماینده آمریکاییها داد البته نماینده آمریکا سوال دیگری در خصوص امنیت سفارت این کشور در ایران پرسید که یزدی در پاسخ به او گفت: ما سعی میکنیم برای سفارت شما مشکلی پیش نیاید، ولی مردم ایران عصبانی هستند.
وی با بیان اینکه نهایتا نظر برژینسکی برای پذیرفتن شاه در آمریکا به کرسی نشست و به همین دلیل مردم سفارت آمریکا را تسخیر کردند، افزود: با این وجود آمریکا در همان ابتدای پیروزی انقلاب به دنبال بهبود روابط با ایران نرفت.
وی با بیان اینکه آمریکا در زمان جنگ نیز از عراق حمایت کرد گفت: ماهوارههای آمریکایی از محل تجمع ایرانیها عکس میگرفتند و صدام با استفاده از آنها دست به حمله شیمیایی میزد و پس از حمله نیز مجدد ماهوارههای آمریکایی برای اینکه بفهمند چه قدر حملاتی صورت گرفت دقیق بوده اند اقدام به عکسبرداری میکردند.
ایزدی با بیان اینکه در دوران هاشمی رفسنجانی بخشی از تفکر بازرگان زنده شد افزود: در دوره هاشمی گفتند باید مشکلات را با آمریکا رفع و رجوع کنیم با این وجود آقای هاشمی برای ورود به این مسئله یک نگاه اقتصادی داشت به همین دلیل گفتند باید از شرکتهای آمریکایی برای سرمایه گذاری در صنعت نفت و گاز ایران دعوت کنیم تا آنها را نمک گیر کنیم. در هر حال اگرچه این اتفاق افتاد، ولی جواب نداد و نهایتا صنعت نفت ایران ذیل تحریمها رفت.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران افزود: قربانی اصلی ستمهای دولت آمریکا مردم این کشور هستند.