کد خبر:۷۲۳۰۳۶
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری معاونت علمی:

۵۸۲ هزار محصول در چهارمین نمایشگاه ملی گیاهان دارویی ارائه می‌شود/ نقطه امیدی در جریان‌سازی اقتصادی

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گفت: در چهارمین نمایشگاه ملی گیاهان دارویی و فرآورده‌های طبیعی حدود ۵۸۲ هزار محصول ارائه خواهد شد.

۵۸۲ هزار محصول در چهارمین نمایشگاه ملی گیاهان دارویی ارائه می‌شود/ نقطه امیدی در جریان‌سازی اقتصادی

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد حسن عصاره دبیر ستاد توسعه علوم وفناوری در نشست خبری جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی و فراورده‌های طبیعی که صبح امروز در معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری برگزار شد در خصوص برگزاری این نمایشگاه گفت: این نمایشگاه از ۲۱ تا ۲۴ آبان ماه در مصلی امام خمینی برگزار خواهد شد، اولین دوره این نمایشگاه ۸ سال پیش برگزار شد که بسیار مورد استقبال عموم مردم قرار گرفت و دلیل دو سالانه برگزار شدن این نمایشگاه تجهیز و معرفی شرکت‌ها برای حضور در نمایشگاه است.

وی درادامه افزود: گیاهان دارویی پنجره‌ای جدیدی برای ایجاد اشتغال محسوب می‌شوند از این رو به کارگیری گیاهان در دستور کار قرار گرفت.

عصاره در ادامه گفت: سند راهبردی مالی توسط معاونت علمی در راستای اشتغال زایی به نقشه عملیاتی  تبدیل شد که این سند در سال ۹۳ رونمایی شده و بعد از آن طبق مصوبه دستگاه‌های مختلف باید گزارشاتی را ارائه دهند.  

دبیر ستاد علوم و فناوری در خصوص نمایشگاه تصریح کرد: نمایشگاه با محصولات ویژه‌ای در ۸۴ موضوع از جمله عطر، طمع، نوشیدنی، شیرین کننده‌ها و .. با حضور مسئولین بازگشایی خواهد شد.

وی در خصوص حضور شرکت‌های دانش بنیان در نمایشگاه گفت: در سال ۹۱ شرکت‌های دانش بنیان و شرکت‌های خلاق در نمایشگاه حضور نداشتند، اما در سال ۹۷ نیز ۱۷۰ شرکت دانش بنیان در نمایشگاه حضور خواهند یافت و حدود ۵۸۲ هزار محصول در نمایشگاه ارائه می‌شود.

وی در خصوص غرفه فن بازار که در نمایشگاه برپا شده گفت: تعدادی از فناوری‌ها با قابلیت تجاری سازی در نمایشگاه حضور دارد که نقطه امیدی در جریان سازی اقتصادی محسوب می‌شود. در این مجموعه دانش‌های شناسایی و مراحل آن مشخص می‌شود و از طرفی نیز صاحبان ایده و سرمایه گذاران با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند که حاصل آن مانند سال‌های گذشته می‌تواند قرارداد‌های چند میلیاردی و اثرگذار باشد. همچنین این غرفه برای ستاد علوم و فناوری‌ها بسیار حائز اهمیت است.

وی در خصوص جشنواره دانش آموزی تصریح کرد: ما به نسل جوان بسیار امیدوار هستیم و راه اندازی این بحث در سال ۹۵ مورد استقبال خوبی قرار گرفت، در این راستا با هماهنگی‌های ایجاد شده طرح‌های خوبی با دانش آموزان ارایه شده که ما باید این راه را نیز با آنان هموار کنیم همچنین برای این جشنواره بیش از هزار طرح با نظارت هیات داوری ارایه شده که از این تعداد ۱۷۰ طرح با محتوای خوب برگزیده شده است.
 
 

وی درخصوص صادرات گیاهان دارویی بیان کرد: صادرات گیاهان دارویی نظیر شیرین‌بیان، زعفران، حنا، سدر و ادویه‌جات شامل ۵۲۰ میلیون دلار است ولی صادرات به‌صورت فرآوری اولیه برای محصولاتی نظیر گلاب، ابسولوت و عصاره تغلیظ شده شیرین‌بیان شامل ۴۵ میلیون دلار است. صادرات محصولات دانش‌بنیان نیز ۲۵ میلیون دلار است.

دبیر ستاد توسعه گیاهان دارویی و طب سنتی درباره استانداردسازی محصولات گیاهی بیان کرد : پس از اینکه مواد خام به تولید اولیه رسید، فرآوری می‌شود و در مرحله سوم، فرآوری ثانویه و استانداردسازی انجام می‌شود؛ چراکه هر صنعتی نیاز به استاندارد خاص دارد. به‌همین‌دلیل با کمک پژوهشگاه استاندارد توانسته‌ایم از چهار سال پیش تعدادی استاندارد برای این گیاهان تدوین کنیم که تاکنون ۱۵ مورد از مواد دارویی گیاهی گواهی استاندارد را کسب کرد. اما باید فرآیند استانداردسازی در پالایشگاه انجام شود، به‌همین‌منظور اولین پالایشگاه بزرگ با بیش از ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار در حال احداث است و زیرساخت‌های آن انجام شده و با مشاوران خارجی برای تأمین تجهیزات آن مذاکرات انجام شده که امیدواریم بهمن‌ماه امسال یا اوایل سال آینده در منطقه گلپایگان با ظرفیت دو هزار و ۵۰۰ تن تولید ماده اولیه استاندارد مورد نیاز صنعت، کار خود را آغاز کند.

عصاره اضافه کرد: از هزار و ۵۰ قلم فرآورده گیاهی در سال ۹۱ توانسته‌ایم به دو هزار ۶۵۸ قلم دارو برسیم. همچنین تعداد فرآورده‌های طب سنتی از ۲۹۸ قلم در سال ۹۲ به هزار و ۳۴۶ قلم در سال ۹۷ رسیده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار