وی درخصوص صادرات گیاهان دارویی بیان کرد: صادرات گیاهان دارویی نظیر شیرینبیان، زعفران، حنا، سدر و ادویهجات شامل ۵۲۰ میلیون دلار است ولی صادرات بهصورت فرآوری اولیه برای محصولاتی نظیر گلاب، ابسولوت و عصاره تغلیظ شده شیرینبیان شامل ۴۵ میلیون دلار است. صادرات محصولات دانشبنیان نیز ۲۵ میلیون دلار است.
دبیر ستاد توسعه گیاهان دارویی و طب سنتی درباره استانداردسازی محصولات گیاهی بیان کرد : پس از اینکه مواد خام به تولید اولیه رسید، فرآوری میشود و در مرحله سوم، فرآوری ثانویه و استانداردسازی انجام میشود؛ چراکه هر صنعتی نیاز به استاندارد خاص دارد. بههمیندلیل با کمک پژوهشگاه استاندارد توانستهایم از چهار سال پیش تعدادی استاندارد برای این گیاهان تدوین کنیم که تاکنون ۱۵ مورد از مواد دارویی گیاهی گواهی استاندارد را کسب کرد. اما باید فرآیند استانداردسازی در پالایشگاه انجام شود، بههمینمنظور اولین پالایشگاه بزرگ با بیش از ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار در حال احداث است و زیرساختهای آن انجام شده و با مشاوران خارجی برای تأمین تجهیزات آن مذاکرات انجام شده که امیدواریم بهمنماه امسال یا اوایل سال آینده در منطقه گلپایگان با ظرفیت دو هزار و ۵۰۰ تن تولید ماده اولیه استاندارد مورد نیاز صنعت، کار خود را آغاز کند.
عصاره اضافه کرد: از هزار و ۵۰ قلم فرآورده گیاهی در سال ۹۱ توانستهایم به دو هزار ۶۵۸ قلم دارو برسیم. همچنین تعداد فرآوردههای طب سنتی از ۲۹۸ قلم در سال ۹۲ به هزار و ۳۴۶ قلم در سال ۹۷ رسیده است.