دبیر سومین جشنواره ققنوس گفت: طی ۱۰ روز ارزیابی، ۶۵ اثر برگزیده و شایسته تقدیر در این دوره از جشنواره ققنوس انتخاب شده است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در نشست خبری جشنواره فرهنگی هنری ققنوس که در سراسر دانشگاهها برگزار میشود، وجدانی، معاون فرهنگی سازمان بسیج دانشجویی گفت: بسیج دانشجویی تشکلی است که در فضای آموزش عالی دانشگاهها فعال است و در عرصههای مختلف مثل سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی نیز فعالیت زیادی دارد؛ اما عرصه هنر از آن عرصههایی است که چند سال است دانشجویان به صورت جدی به آن ورود کرده اند. اجرای تئاتر، استفاده از قالبهای موسیقی و سرود، پخش فیلم در دانشگاهها و ... از جمله بخشهایی است که در دانشگاهها مورد توجه قرار گرفته است.
وی افزود: با توجه به استقبالی که از فعالیتهای هنری در دانشگاهها میشود و همچنین تاکید رهبری در ماه رمضان چند سال قبل مبنی بر اینکه فعالیتهای هنری باید مورد توجه تشکلها قرار بگیرد، دانشجویان بسیجی از فرصت پیش آمده استفاده کردند تا با استفاده از منویات رهبری بتوانند قالبهای هنری را در دانشگاهها فعال کنند.
معاون فرهنگی سازمان بسیج دانشجویی گفت: در این زمینه ما پیشرفتهای بسیار خوبی داشته ایم رشد آثار از دوره اول تاکنون بسیار چشمگیر و زیاد بوده است.
وجدانی در ادامه گفت: موضوعات این جشنواره در واقع دست مایههای اصلی فعالیتهای بسیج دانشجویی در دیگر بخشها است مثل فقر، بی عدالتی، تبعیض و موضوعات صنفی دانشجویان که با استفاده از این موضوعات میتوان در سراسر کشور فعالیتهای دانشجویی گستردهای داشت. اساتید برجستهای در این کارگاه سه روزه در استان مازندران ما را همراهی خواهند کرد مثل استاد رضا گرجی، پرویز شیخ طادی، انصاری نژاد و وحید جلیلی که کارگاههای انتقال تجربه توسط آنان به دانشجویان رخ خواهد داد.
یوسفی، دبیر جشنواره و هنرمند جوان و دانشجو در ادامه گفت: اهمیت هنر و فرآیند هنری در سازمان بسیج دانشجویی با این فعالیتها بر کسی پوشیده نیست. جشنوار ققنوس بزرگترین رویداد هنری در دانشگاههای سراسر کشور است که تمام عرصههای هنری را در بر میگیرد. این جشنواره اختتامیه دو دورهای دارد که در دوره دوم ۱۴ هزار اثر در سطح کشور جمع آوری شده است. همچنین گفتنی است ۲۳ استانی که این جشنواره در آنها برگزار شده است که از این ۲۳ استان ۱۸ استان مستحق دریافت جایزه شدند.
وی افزود: آثار به دبیرخانه ارسال شده است و روی هم رفته ۲۵ هزار اثر از مجموع جشنوارههای اول و دوم به دبیرخانه ارسال گردیده که از این میزان با داوری، بازبینی و بررسیهای انجام شده ۲۵۰ اثر در بخش نهایی انتخاب گردیده است که از این ۲۵۰ اثر ۶۵ اثر حائز رتبه بندی و شایسته تقدیر شدند که در اختتامیه دانشگاه مازندران مورد تقدیر قرار میگیرند.
یوسفی گفت: استان لرستان با ۷ برگزیده استان اول، استان البرز با ۶ برگزیده استان دوم و استان فارس، ایلام و اردبیل با ۵ برگزیده مقام سوم در رتبه بندی دریافت جایزه برتر موفق گردیدند.
گفتنی است که اختتامیه این جشنواره از ۲۳ تا ۲۵ آذر ماه در دانشگاه علوم پزشکی مازندران برگزار خواهد شد.
دبیر جشنواره ققنوس با اشاره به اینکه این جشنواره سه مرحله دارد، گفت: یک مرحله قبل از جشنواره، یکی در حین جشنواره و دیگری مرحله پسا جشنوارهای است. خیلی از آثاری که در رسانهها و فضای مجازی میبینیم از تولیدات جشنواره ققنوس میباشد. این آثار توسط جشنواره ققنوس حمایت مادی و معنوی میگردد برای مثال خانه تئاتری را افتتاح کرده ایم تا بچههایی که در زمینه تئاتر استعداد و قدرت دارند در آنجا تمرین و اجرا داشته باشند، آثاری که شاخصهای کیفیتی مناسب را داشته باشد از طرف ما مورد حمایتهای مادی و معنوی قرار خواهند گرفت.
وی افزود: ما تاکنون رشد کیفی قابل توجهی در زمینه ارسال آثار از دوره اول تاکنون داشته ایم و این نشان دهنده استقبال دانشجویان و اقبال آنان از دانشجویان علوم پزشکی تا فنی و مهندسی به موضوع هنر و کارهای هنری میباشد.
یوسفی گفت: در بخش داستان کوتاه دانشگاه علوم پزشکی و فرهنگیان بیشترین آثار را برای ما ارسال کردند و در بخش هنرهای تجسمی دانشگاههای هنر بیشترین تعداد آثار را داشتند.