مسئول بسیج دانشجویی دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: یکی از مهمترین درخواستهای پرستاران، اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری است که با گذشت یک دهه از تصویب آن، هنوز اجرایی نشده است.
علی چنارانی، مسئول بسیج دانشجویی دانشکده علوم پزشکی نیشابور، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، گفت: جایگاه پرستار و حرفه پرستاری در تامین و حفظ سلامت جامعه، بسیار بالا و انکارناپذیر است؛ اما جامعه پرستاری سالهاست که با مشکلات بسیار زیادی دست و پنجه نرم میکند؛ از جمله مشکلات معیشتی، مشکلات آموزشی و مشکلات استخدامی برای حل این مشکلات باید مردم و مسئولین توجه ویژه به این امر داشته باشند؛ چرا که کوچکترین آسیب به بدنه جامعه پرستاری مستقیما به سلامت جامعه اثر خواهد گذاشت.
مسئول بسیج دانشجویی دانشکده علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: همه باور داریم هر بیماری که وارد بیمارستان میشود بعد از خدا، چشم امیدش به این پرستاران است؛ اما این قشر زحمتکش خود دچار مشکلات مختلفی است که باعث عدم استحکام پایههای نظام سلامت میشود.
وی در خصوص مشکلات پرستاران گفت: یکی از مهمترین در خواستهای پرستاران، اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری است که بیش از یک دهه از تصویب آن در مجلس میگذرد و هنوز که هنوز است، اجرایی نشده و پرستاران از حق مسلم خود برخوردار نشده اند؛ از سال ۸۶ که این طرح تصویب شده است، در همان مرحله باقی مانده و قدمی برداشته نشده است.
چنارانی ادامه داد: از جمله مشکلات دیگر پرستاران، کمبود تعداد پرستاران در مراکز درمانی است، که باعث افزایش ساعات و فشار کاری، نداشتن تعطیلی در ایام تعطیل و چالشهایی از این قبیل است که باعث تضعیف روحیه آنها در امر خطیر مراقبت از بیمار میشود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشکده علوم پزشکی نیشابور بیان کرد:، اما این کمبود تعداد پرستار آکادمیک و مجهز به علم نوین نباید با استفاده از نیروهای آموزش دیده بیمارستانی و طرحهایی مانند طرح تربیت پرستار بیمارستانی جبران شود که هم باعث تهدید سلامت جامعه و هم نابودی پرستاری مبتنی بر علوم دانشگاهی میشود و همچنین تهدیدی برای امنیت شغلی پرستاران محسوب میشود.
وی افزود: از رئیس دانشکده علوم پزشکی نیشابور درخواست دارم، مجدانه در جهت رفع مشکلات متعدد پرستاران تلاش کنند و همچنین مراتب مطالبات جامعه پرستاری را بنا به وظیفه خودشان از مراجع بالاتر پیگیری کنند.
چنارانی به مسئله رفتن قاضی زاده هاشمی از وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: یکی از اتفاقاتی که اخیرا نظام سلامت کشور را چند روزی به خود معطل کرد، خداحافظی دکتر قاضی زاده هاشمی از کرسی وزارت بهداشت بود، استعفایی که به نظر خیلیها نوعی فرار رو به جلو یا فرار از استیضاح محسوب میشود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشکده علوم پزشکی نیشابور اظهار کرد: استیضاح به حقی که تنها یکی از علل آن ناکامیهای پی در پی طرح تحول سلامت است؛ که علی رقم توصیههای کارشناسان و دلسوزان مبنی بر عدم بررسی درست زیرساختها، توجه نکردن به قوانین بالادستی، عدم بررسی منابع پایدار مالی، در نظر نگرفتن پیامدهای اجتماعی، در نظر نگرفتن قشر محروم، در نظر نگرفتن نظام پرستاری به تهدیدی برای جامعه بدل شد و امروز با وجود افزایش بیش از هفتاد هزار میلیارد تومان بودجه وزارت بهداشت، چاه بدهیهای این وزارتخانه، به علتهای مختلف از جمله افزایش افسارگسیختهی هزینههای درمان که باعث کشیده شدن بیمهها به کام ورشکستگی شد، پر نشود.
وی به خصوصی سازی دانشگاههای علوم پزشکی نیز اشاره کرد و افزود: اتفاق دیگری که این روزها جامعه علوم پزشکی کشور را ملتهب کرده است، ابلاغ آییننامهی تاسیس مراکز خصوصی آموزش عالی علوم پزشکی از طرف وزارت بهداشت بود که به مراکز علوم پزشکی غیرانتفاعی شهرت رسانهای پیدا کرد، الحمدلله این اتفاق که با استعفای وزیر همراه شد به خاطر آگاهی و واکنش به موقع جامعه دانشجویی علوم پزشکی از جمله دانشجویان علوم پزشکی نیشابور، برد رسانهای پیدا کرد و با خبر شدیم صبح روز پنجشنبه دکتر نمکی سرپرست جدید وزارت بهداشت، دستور بازنگری در این مصوبه را صادر کرده است.
چنارانی ادامه داد: این آییننامه به عنوان بخشی از اجرای طرح تحول سلامت در حوزه آموزش از آن یاد میشود، اما مشکل اینجاست که ایرادهای وارد شده به اصل طرح تحول سلامت، به این آییننامه هم وارد است از جمله عدم ملاحظه به زیرساختهای بخش خصوصی اعم از فضای فیزیکی، آموزش، هیأتهای علمی و نیز اشتغال فارغ التحصیلان در رشتههای مختلف؛ هنوز تجربه تلخ و فاجعه بار گسترش و خصوصی سازی مراکز آموزشی در حوزههای فنی و انسانی را فراموش نکردیم و احتمال قریب به یقین این بسته طرح تحول سلامت هم سرنوشت مشابه داشته باشد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشکده علوم پزشکی نیشابور در بخش دیگر صحبتهایش گفت: در ایام سالگرد ارتحال حضرت حجت الاسلام هاشمی رفسنجانی قرار داریم، ایشان خدمات زیادی برای انقلاب انجام دادند؛ جناب روحانی فرمودند که صنعت موشکی و صنایع دفاعی یادگار آقای هاشمی است! خیر آقای رئیس جمهور، تفکر هاشمی این بود که دنیای فردا، دنیای گفتمانهاست، نه موشک ها؛ گفته بود اگر ژاپن و آلمان پیشرفت کرده اند به خاطر تعطیل شدن نیروی نظامیشان بود و گفت: دولت شما هم همین تصمیم را دارد.
وی ادامه داد: آقای رئیس جمهور؛ قدرت موشکی ما مدیون طهرانی مقدمهاست؛ پدر موشکی ایران کسی است که آرزویش نابود کردن اسرائیل بود، که به حول و قوهی الهی به زودی توسط فرزندان این انقلاب محقق خواهد شد.
چنارانی بیان کرد: ما خدمات جناب هاشمی را منکر نمیشویم، اما تاریخ را باید درست روایت کرد؛ فقط ما دانشجویان با یک حرفت رئیس جمهور موافق هستیم و آن اینکه هاشمی زنده است؛ بله هاشمی زنده است، چون هنوز تفکر هاشمی در ذهن برخی سیاسیون ما زنده است. تفکری که مخالف رشد قدرت نظامی کشور است؛ در حالی که دستور قرآنی داریم "وأعدوا لهم ماأستطعتم من قوه رباط خیل" هاشمی زنده است، چون هنوز نگاه به کدخدا و غرب زنده است، تلاشهای بی وقفه دولت و طرفدارانش برای تصویب FATF گویای این ماجراست.