آخرین اخبار:
کد خبر:۷۴۱۱۸۰
در گفتگو با دانشجو مطرح شد

خط‌شکنی‌های دانشجویان در شرایط سخت اقتصادی/ با درآمد ۶۰۰ هزار تومان ازدواج کردم!

همیشه گفتگو با زوج‌های جوان دانشجو جذاب است، اینکه دانشجویان در این شرایط سخت اقتصادی خطشکنی می‌کنند و برای ازدواج پا پیش می‌گذارند، بسیار انرژی‌بخش است.
امید ملائی

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- امید ملایی؛ رهبر معظم انقلاب در دیدار افطاری دانشجویان امسال از نکته‌ای که در حاشیه‌ صحبت‌های یک دانشجو مطرح شد، به عنوان مسئله‌ای مهم یاد کردند و ضمن گله‌مندی از نگاه بی‌تفاوت به ازدواج جوانان و تبعات آن فرمودند: «به نظر من بر روى مسئله‌‌ ازدواج جوان‌ها، خود جوان‌ها، اولیاى خانواده‌‌هایى که جوان‌ها متعلق به آن‌ها هستند، و مسئولان ذى‌‌ربط مرتبط با دانشگاه، فکر کنند و تصمیم بگیرند. نگذاریم سن ازدواج - که امروز متأسفانه بالا رفته؛ به‌ خصوص در مورد دختران- ادامه پیدا بکند. بعضى از تصورات و سنّت‌هاى غلط در مورد ازدواج وجود دارد که این‌ها دست‌وپا گیر است، مانع از رواج ازدواج جوان‌ها است. این سنت‌ها را باید عملاً نقض کرد.»

مسئله کاهش ازدواج جوانان و همچنین بروز اختلاف و بعضا بالارفتن آمار طلاق باعث شد که از سال ۱۳۷۶ طرح جشن ازدواج دانشجویی شکل بگیرد؛ طرحی که از دانشگاه شهید بهشتی متولد و با استقبال عموم دانشگاهیان کشور مواجه شد. در سال چهارم اجرایی شدن این طرح ۱۴ هزار دانشجو در دانشگاه شهید بهشتی جشن ازدواج خود را برگزار کردند. در سال‌های بعد از آن هر دانشگاه به‌ویژه در دانشگاه‌های مادر و بزرگ به‌ صورت جداگانه اما هم‌زمان طرح ازدواج دانشجویی را برگزار کردند.

 


این طرح در سال‌های اخیر با حمایت نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برگزار می‌شود؛ در این طرح که همراه با مراسمی در دانشگاه است زوج‌های دانشجو به سفر سه‌روزه به مشهد مقدس مشرف می‌شوند.

خط‌شکنی‌هایی دانشجویان در شرایط سخت اقتصادی!

برای گرفتن گزارشی خبری از بیست و دومین دوره ازدواج دانشجویی، راهی سالن صبای مشهد می‌شوم؛ سالن پر از زوج‌های جوان دانشجویی است که در سالن آمفی تئاتر در کنار هم نشسته اند و عاشقانه به مشاوره‌های زندگی که در حال تدریس است، گوش می‌دهند، خلوت در کنار همسری که قرار است همدم روز‌های سخت و آسان زندگی باشد آن هم در شهر امام مهربانی‌ها بهترین هدیه‌ای است که ستاد ازدواج دانشجویی می‌توانسته به این دانشجویان بدهد.
 

قطعا این نوعروسان و تازه داماد‌ها با بقیه عروس داماد‌ها فرق دارند؛ آنچه آن‌ها را از دیگران متمایز می‌کند، خط‌شکنی‌هایی است که به دستشان رقم خورده است، در این شرایط اقتصادی کشور آن هم در دوران دانشجویی قصد ازدواج کردن و از همه‌ی سختی‌ها گذشتن، جهاد می‌خواهد؛ دم دمای اذان ظهر که می‌شود، کلاس مشاوره‌ زوج‌های جوان دانشجو هم به اتمام می‌رسد و بعد از یک کلاس جذاب با تغییر نگاهی که احتمالا بعد از این کلاس در ذهنشان ایجاد شده است، دست در دست هم از سالن خارج می‌شوند تا هم استراحتی کنند و هم آماده‌ نماز شوند، در همین حین فرصت را غنیمت می‌شمارم و به سمت یکی از این زوج‌های دانشجو می‌روم تا گفتگویی را بگیرم.
 
زمانی که برای ازدواج اقدام کردم درآمدم حدود ۶۰۰ هزارتومان بود/امام رضا (ع) ازدواج ما را درست کرد
به سراغ علی محمدی دانشجوی ۲۵ ساله از دانشگاه فردوسی مشهد و همسرش محدثه جهانی دانشجوی ۲۴ ساله از دانشگاه علوم قرآنی شاهرود می‌روم که برای مراسم ازدواج دانشجویی به مشهد آمده اند، هر دو اهل شهرستان گناباد هستند؛ بعد از سلام و احوال پرسی چند دقیقه‌ای وقتشان را می‌گیرم تا گفتگویی داشته باشیم.

آقا داماد در مورد ازدواجش توضیح می‌دهد: تمام معیار‌هایی را که می‌خواستم برای مادرم شرح دادم و مادرم بر اساس این معیار‌ها برای من دنبال همسر مناسب گشت که خداروشکر توانستیم فرد مورد نظرمان را پیدا کنیم؛ سه جلسه رسمی خواستگاری رفتیم و پس آن هم به سرعت شرایط ازدواجمان شکل گرفت.

این دانشجوی دانشگاه فردوسی از معیار‌هایی که مدنظرش بوده است، می‌گوید: اخلاق، ایمان، فهم مناسب و کامل از دین و همچنین تفکری که بداند در زندگی چطور باید نسب به موانع و مشکلات واکنش نشان داد از معیار‌های من بود که خداروشکر همه‌ای این معیار‌ها را همسرم داشت.

عروس خانم هم توضیح می‌دهد و می‌گوید: برای من علاوه بر مسائل دینی نکته‌ای که بسیار مهم بود این بود که بفهمم کسی که قرار است شریک زندگی ام باشد جوهره‌ مردانگی را دارد یا خیر و همچنین آیا مسئولیت پذیر است یا نه؟! در زمینه مالی هم باتوجه به اینکه می‌دانستم همسرم دانشجو هستند انتظار مالی نداشتم، همین مسئله که مطمئن شدم که ایشان توانایی و تلاش برای کار کردن را دارند برایم کافی بود و دنبال چیز دیگری نبودم.
 

علی آقا در مورد درآمدش در زمانی که برای ازدواج پا پیش گذاشت، توضیح می‌دهد: در زمانی که برای ازدواج اقدام کردم درآمدم حدود ۶۰۰ هزارتومان بود و همزمان با تحصیلم به صورت پاره وقت کار می‌کردم، اما توکل بر خدا کردم و برای ازدواج جلو رفتم و پشیمان هم نیستم.

این دانشجوی دانشگاه فردوسی ادامه می‌دهد: درازدواج توکل به خدا کردم و نتیجه را به خدا سپردم؛ قبل از اینکه خانواده‌ همسرم جواب بدهند به حرم امام رضا (ع) رفتم، اتفاقا سخنرانی که آن شب در حرم هم انجام می‌شد، کاملا مرتبط با ازدواج بود و دقیقا بعد از سخنرانی به این نتیجه رسیدم که احتمالا جواب مثبت را می‌گیرم و الحمدالله همین اتفاق هم افتاد و عملا امام رضا(ع) ازدواج ما را درست کرد.

عروس خانم هم می‌گوید: برای ازدواج و اینکه همسری خوب نصیبم شود، به شهدا توسل کردم و الحمدالله راه و سیره شهدا خیلی به من کمک کرد تا انتخابی درست داشته باشم.

قطعا ازدواجی که از حرم امام رضا(ع) آغاز شود و با تکیه بر راه و سیره شهدا باشد رنگ و بوی خاصی دارد، برای این زوج جوان آرزوی خوشبختی کردم و گفتگو را پایان دادم...

ادامه دارد...

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۶
سلام. این شاء الله به پای هم پیر بشید و سلامتی و خوشبختی
اما من با درآمد ماهی 100 تومن ازدواج کردم سال 95
خودم 25 سالم بود خانم 21 هر دو دانشجو
الانم کوچولومون تو راهه نزدیکه بیاد
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار