کد خبر:۷۴۱۶۰۳
طی مطالعاتی؛

تاثیر اسید آمینه در سیگنال رشد سلول‌های بدن انسان بررسی شد

اخیرا مطالعه‌ای در آزمایشگاه نشان داد که چگونه یک متابولیت و اسید آمینه (متیونین) به عنوان سیگنال رشدی برای سلول‌ها عمل می‌کند و این امر را برای تکثیر سلولی انجام می‌دهد.
تاثیر اسید آمینه در سیگنال رشد سلول‌های بدن انسان بررسی شدبه گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سلول‌های بنیادی، برای این که سلول‌ها رشد کرده و سپس تقسیم شوند، آن‌ها باید در یک وضعیت آنابولیک قرار داشته باشند، یعنی شرایطی که مواد اولیه لازم برای تولید همه بلوک‌های ساختاری لازم وجود داشته باشد.

در گذشته، این تصور وجود داشت که هر چه مواد غذایی بیشتری در اختیار سلول‌ها قرار داشته باشد، آن‌ها به رشد خود تحت برنامه‌های پیام رسانی داخلی مختلف ادامه می‌دهند. با این حال، مطالعات اخیر نشان می‌دهد که بسیاری از متابولیت‌ها می‌توانند خودشان به عنوان یک مولکول پیام رسان عمل کنند و برنامه رشد سلول را کنترل کنند.

مطالعات متعدد، بویژه بوسیله محققان سرطان به این مطلب اشاره داشته اند که «متیونین» ممکن است یک متابولیت پیام رسان باشد و بسیاری از سرطان‌ها برای رشدشان به متیونین وابسته هستند.

با این حال، نحوه کنترل رشد بوسیله «متیونین» هنوز هم یک معما است. برای حل این معما، محققین در آزمایشگاه Laxman از یک سیستم مدل ساده یعنی سلول‌های مخمر جوانه زننده استفاده کردند.

پروفایل بیان ژن و هم چنین محصولات جدیدی که برای تولید بلوک‌های ساختاری سلول نیاز بود مورد بررسی قرار گرفت.

در این ارزیابی‌ها محققین به یک برنامه آنابولیک مرکزی رسیدند که بوسیله متیونین شروع می‌شد. این برنامه آنابولیک به گره‌های خاص جدیدی در متابولیسم اشاره داشت و قادر به هماهنگ سازی آبشاری کامل از وقایع رونویسی و متابولیکی بود که می‌توانند رشد را حفظ کنند.

«متیونین» سه گره «مسیر پنتوز فسفات»، «تولید گلوتامین»، «تشکیل پیریدوکسال فسفات (گروه PPP-GDH-PLP)» را به عنوان گره‌های کلیدی در متابولیسم فعال می‌کند. این گره‌ها مجموعه‌ای از سوبسترا‌های و کو فاکتور‌های حیاتی را تولید می‌کنند که تولید سایر اسید آمینه‌ها و هم چنین نوکلئوتید‌ها که برای رشد حیاتی هستند، را تغذیه می‌کنند.

این مطالعه‌ای اساسی است که می‌تواند درک ما در مورد نقش برخی از متابولیت‌ها به عنوان مولکول‌های پیام رسان را افزایش دهد و نقش حیاتی آن‌ها در کنترل رشد سلول را توضیح می‌دهد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار