آخرین اخبار:
کد خبر:۷۲۷۷۱۷
ملک‌زاده خبر داد

راه‌اندازی مرکز ژن‌درمانی در بیمارستان شریعتی/ ۳ تا ۵ سال طول می‌کشد تا یک دارو به بازار بیاید

معاون تحقیقات وزارت بهداشت با اشاره به تاسیس مرکز جامع ژن درمانی در بیمارستان شریعتی گفت: در این رابطه به همکاری تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی نیازمند هستیم.

راه‌اندازی مرکز ژن درمانی در بیمارستان شریعتی/ اقتصاد دانش‌بنیان در حوزه سلول‌های بنیادی هنوز رشد نکرده است

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو ملک زاده، معاون تحقیقات وزارت بهداشت در سومین جشنواره ملی سلول‌های بنیادی و بازساختی پزشکی درباره موضوع ژن درمانی گفت: یکی از پدیده‌های تازه‌ای که طی دو سال اخیر تحولات زیادی را در پزشکی به وجود آورده است ویرایش ژنوم است؛ از این رو باید به دنبال تاسیس مراکز ژن درمانی در کشور باشیم.

وی ادامه داد: اکثر بیماری موجود در دنیا به نوعی با مشکلات ژنتیکی فرد ارتباط دارد این مشکلات ژنتیکی می‌تواند از بدو تولد همراه فرد باشد یا اینکه در طول زندگی به وجود آمده باشد.

ملک زاده بیان کرد: یک ژن معیوب قادر به بیمار ساختن انسان و ایجاد مشکلات فراوان برای او می‌شود. اما با ژن درمانی می‌توان بسیاری از بیماری‌ها را درمان کرد و تحول مهمی را در علم پزشکی به وجود آورد. البته توجه و پرداختن به این موضوع تازگی ندارد و حدود ۵۰ سال است که علم پزشکی روی این موضوع کار می‌کند.

معاون تحقیقات وزارت بهداشت اظهار داشت: ثمره سال‌ها تلاش و تحقیق بر روی موضوع ژن درمانی به این اینجا رسیده است که هم اکنون می‌توان ژن‌ها را اصلاح کرد (اضافه ساختن ژن جدید یا حذف ژن معیوب). اگر به تاریخچه ژن درمانی نگاه کنیم به خوبی دیده می‌شود که هر چند درمان‌های اولیه نتیجه کاملا مثبتی را نداده است، اما نوید بخش یک زندگی جدید بوده و توانسته در درمان‌ها کارساز باشد.

وی با بیان اینکه ژن درمانی اکثر بیماری‌ها را می‌تواند معالجه کند، گفت: عمدتا با ژن درمانی بیماری‌های همچون سرطان، قلبی و عروقی، ایدز و مشکلات ژنتیکی از بین می‌رود.

ملک زاده با اشاره به تاسیس مرکز جامع ژن درمانی در بیمارستان شریعتی بیان کرد: ما به همکاری تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی نیازمند هستیم و همچنین از خیرین و سایر دانشگاه‌های کشور دعوت می‌کنیم تا ما را برای پرداختن هر چه بیشتر به این موضوع یاری رسانند تا بتوانیم گام مهمی را در علم پزشکی پیش ببریم.

در ادامه مراسم اختتامیه ملک زاده در بین خبرنگاران در مورد طولانی شدن تاییدیه‌های دارو‌های حوزه سلول‌های بنیادی عنوان کرد: فاز سوم و چهارم هر دارویی قسمت اصلی آن است که باید مورد بررسی‌های فراوان قرار بگیرد چرا که از نظر موثر بودن و بی ضرر بودن چک شوند در حقیقت تمامی محصولات دارویی دنیا چنین مراحل سختی را پشت سر می‌گذارند.

وی ادامه داد: آنچه که تضمین کننده است، کیفیت خوب است؛ بنابراین باید مدت زمان طولانی ارایه یک تاییدیه به دارو را بپذیریم.

ملک زاده در پاسخ به این سوال که چند سال زمان می‌برد تا دارو به بازار بیاید، گفت: این مدت زمان برای هر دارویی متفاوت است به عنوان مثال برای بعضی از دارو‌های شیمیایی کوچک حدود ۳ سال و برای برخی دارو‌هایی دیگر همچون درمان سرطان‌ها حدود ۵ سال زمان می‌برد.

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در بین خبرنگاران بیان کرد: برگزاری این جشنواره برای پیشرفت حوزه سلول‌های بنیادی بسیار موثر خواهد بود؛ چرا که بدون شک سرمایه گذاران بیشماری اینجا حضور دارند که می‌توانند با صاحبان ایده و شرکت‌های دانش بنیان وارد تامل و همکاری شوند.

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری تاکید کرد: قطعا بحث‌های جدید ما در اقتصاد دانش بنیان برای حوزه سلول‌های بنیادی هنوز به صورت جدی رشد نکرده است، اما مطمئنیم که همانطور که بیش از ۱۳۰ شرکت دانش بنیان طی ۲ الی ۳ سال اخیر فعالیت خوبی را در این زمینه شروع کردند در سال‌های آتی نیز اتفاقات مثبت خوبی رقم خواهد خورد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار