معاون علمی رئیس جمهور گفت: ایران در حوزه سلولهای بنیادی حداقل در تعداد مقالات، کشور اول منطقه شناخته شده لذا باید در حوزه محصولات و اقتصاد ...
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در اختتامیه سومین جشنواره ملی و کنگره بین المللی علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی که صبح امروز در سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: از ابتدای دولت برنامه توسعه اقتصاد دانش بنیان آغاز شده است؛ البته مولود آن دولت یازدهم و ادامه گاهش برای دولت دوازدهم است.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۳۷۰۰ شرکت دانش بنیان داریم که توانسته اند ۶۰ هزار میلیارد تومان فروش داشته باشند این امر نشان میدهد که این شرکتها قابلیت صادرات محصولات دارند همچنان که یکی از برنامههای ما حمایت از این شرکتها برای صادرات است.
ستاری با بیان اینکه طی چند سال اخیر با تشکیل ستاد سلولهای بنیادی به این حوزه توجه بیشتری شده است، اظهار داشت: مشکل بزرگ ما در حوزه تمامی علوم بین رشتهای این است که آموزش و رشته پزشکی از سایر علوم و رشتههای دیگر جدا است و باید هماهنگی و هم راستایی را بین این دو حوزه برقرار کنیم.
به گفته وی هم اکنون شاهد دستاوردهای مناسبی در حوزههای پزشکی هستیم که از دل دانشگاههای صنعتی بیرون آمده اند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور افزود: سال گذشته در حوزه سلولهای بنیادی رتبه چهاردهم دنیا را به دست آوردیم در کنار این موضوع پتنتهای ما در این حوزه در حال افزایش است و بیش از ۱۳۰ شرکت دانش بنیان در حوزه سلولهای بنیادی داریم که این شرکتها تا دو سال پیش در کشور وجود نداشتند.
وی با بیان اینکه در بحث پزشکی بازساختی چندین قرارداد با دانشگاههای علوم پزشکی منعقد شده است، گفت: این تحول بزرگ در کنار تحولاتی است که در آموزش و پرورش نیز رخ میدهد به گونهای که المپیاد سلولهای بنیادی برای دانش آموزان در وزارت آموزش و پرورش پیگیری میشود و حدود دو ماه دیگر دوره سوم این المپیاد برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: برگزاری چنین المپیادها و جشنوارههایی باعث میشود تا حرکتهای تازهای در مدارس ایجاد شود و به تبع آنها بتوانند استعدادهای خوب ما در مدارس شناسایی شوند.
به گفته وی تا زمانی که به عدد قابل توجهی در GDP نرسیم کشور در اقتصاد دانش بنیان حرکتی نمیکند؛ بنابراین بودجه بخش خصوصی را وارد بخش پژوهشی خود کنیم با بودجه بخش دولتی از پژوهشهای ما ثمره خوبی پیدا نمیشود.
ستاری تاکید کرد: ایران در حوزه سلولهای بنیادی حداقل در تعداد مقالات کشور اول منطقه شناخته شده است لذا باید در حوزه محصولات و اقتصاد سلولهای بنیادی هم چنین رشد و ترقی اتفاق بیفتد.
وی بیان کرد: در این کنفرانس جمع بیشماری از محققان داخلی و خارجی کنار هم قرار گرفتند که این امر باعث میشود تبادل کاری و دانشی رخ دهد و برای ایران مزایای زیادی را به همراه داشته باشد.