بسیج دانشجویی دانشگاه شریف به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال غرفهای را تحت عنوان نسل سوم انقلاب برقرار کرده است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی دانشگاه شریف به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال غرفهای را تحت عنوان نسل سوم انقلاب برقرار کرده است.
این غرفه شامل یک بخش جهادی که شامل توضیح و معرفی بخش جهادی بسیج دانشگاه شریف، یک بخش عکاسی تحت عنوان امیدان انقلاب برای فرزندان نسل سوم انقلاب اسلامی و بخش دیگر تحت عنوان میزگرد دانشجویی میباشد.
در میزگرد امروز بسیج دانشجویی دانشگاه شریف گلرومفرد، دبیر سابق انجمن اسلامی مستقل دانشجویان سراسر کشور و کوهی مقدم، دبیر سابق تحکیم وحدت دانشجویی حضور داشتند.
در ابتدا گلرو پیرامون چهل سالگی انقلاب و دستاوردهای آن گفت: مسئله اقتصاد از دستاوردهای جمهوری اسلامی است که گرچه امروز دچار چالشها و بحرانهایی در این باره هستیم، اما شاخصها نشان میدهد که انقلاب اسلامی در مسئله اقتصاد نیز در طی این چهل سال کارآمدی لازم را داشته است.
وی افزود: قبل از انقلاب چندین میلیون زاغه نشین و جمعیت زیر خط فقر داشتیم، اما امروز شاخص توسعه انسانی و خط فقر در کشور به نقطه بسیار بهتری نسبت به آن زمان رسیده است.
گلرو ادامه داد: ما در آستانه چهل سالگی انقلاب اسلامی شاهد تهاجم همه جانبه اقتصادی هستیم دهه اول درگیر جنگ بودیم و دهه ۸۰ درگیر شبیخون فرهنگی. امروز در آستانه چهل سالگی انقلاب به پاشنه آشیل کشور ما اقتصاد تهاجم شده است و بزرگترین مشکلات مردم ما حول همین مسئله اقتصاد میچرخد. شأن مردم انقلاب ما بیش از این است که گوشت کیلویی صد هزار تومانی، تورم و پولی با ارزش پایین داشته باشند.
اسماعیل کوهی مقدم در ادامه صحبتهای گلرو گفت: از نظر من بزرگترین دستاورد انقلاب اسلامی چیزی نیست جز خود جمهوری اسلامی. جمهوری اسلامی میتواند کارآمدتر شود و راهش را به سمت اهدافش ادامه دهد در صورتی که مزیت نسبی خود را حفظ کند و بزرگترین چالش انقلاب اسلامی همین است که باید بازخوانی شود و نقش مردم در این انقلاب بازتعریف شود.
وی افزود: مشارکت مردم همان مزیت نسبی است که بیش از چهل سال محیط کشور ما را به رشد رسانده و بعد از این اگر به درستی ادامه داشته باشد میتواند کشور ما را به تمام اهدافش برساند و این انقلاب را تداوم بخشد و از نظر من راهکارها و چالشهای حرکت رو به جلو مشارکت مردم است.
دبیر سابق انجمن مستقل دانشجویان سراسر کشور افزود: بزرگترین چالش پیش روی انقلاب اسلامی از نظر من مسئله اقتصاد است اگر سخنان رهبری را در دهه اخیر بررسی کنیم میبینیم که بیشترین تاکیدات ایشان بر مسئله اقتصاد بوده است امروز در شرایط اقتصادی هستیم که باید آرایش جنگی بگیریم و همه نهادها و تشکلها برای مسئله اقتصاد تمام توان خود را پای کار بیاورند، اما هنوز ما چنین رویکردی را نمیبینیم حتی از صدا و سیما.
وی افزود: یکی از رویکردهایی که انقلاب اسلامی به وسیله آن میتواند از بحران بیرون بیاید مسئله شفافیت است برای مثال ما در مسئله مالیات شاهد این هستیم که فردی با حقوق کارمندی باید کسر مالیات بخورد، اما افراد سرمایه دار که سرمایههای کلانی هم دارند مالیاتی پرداخت نمیکنند. اگر اینها شفاف شود نظام اقتصادی ما از این شرایط عبور خواهد کرد.
گلرو اظهار کرد: ما از دولتمردان اصلاح طلب تعجب میکنیم که شعار مردمی میدهند، اما پای شفافیت که وسط میآید آن را نمیپذیرند و زیر بار شفاف کردن اموال و داراییهای خود نمیروند.
وی ادامه داد: در حال حاضر راهکار برون رفت از این شرایط را شفافیت اقتصادی میدانیم.
کوهی مقدم افزود: آنچه که در جمهوری اسلامی ارزشمند است این است که مشارکت افراد به خودی خود موضوعیت دارد، اما آنچه ارزشمندتر است مشارکت آگاهانه است که یکی از الزامات آن همان شفافیت اقتصادی میباشد. به نظر میرسد که هر شخصی و هر تشکلی که پشتوانه مردمی دارد و با اتکا بر ظرفیتهای مردمی فعالیت میکند موفقتر و پیشروتر است ما امروز شاهد این هستیم که بسیاری از نفرات و گروههای سیاسی شعار مردم سالاری داده اند، اما مردم سالاری که انقلاب اسلامی در نظر دارد چیز متفاوتی از دموکراسی اومانیستی است. مردم سالاری حقی است که خداوند برای مردم قائل شده و مردم حق شفافیت و مشارکت آگاهانه را باید داشته باشند.
گلرو ادامه داد: یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی همین مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خودشان است ما پیش از انقلاب شاهد آن بودیم که فضای انتخاباتی وجود نداشت و اگر هم بود به صورت فرمالیته انجام میشد، اما امروز و بعد از پیروزی انقلاب مردم همگی در انتخابات شرکت میکنند و در تعیین سرنوشت خود مشارکت دارند این مسئله به خودی خود بالا برنده جمهوری اسلامی میباشد.
وی افزود: مشارکت مردم در انتخابات در کشور ما حتی نسبت به کشورهای اروپایی نیز بیشتر است و این نشان دهنده مردم سالاری دینی در ایران است.
گلرو ادامه داد: شفافیت یعنی اینکه مردم خودشان ناظر فعالیتهای مردم و مسئولان باشند. مردم حق دارند از رای نماینده مجلس و اموال مسئولین دولتی اطلاع داشته باشند. این حق مردم است که بدانند چه طور یک مسئول از یک زندگی ساده و معمولی به سرمایه کلان و ثروت بسیار میرسد. برخی مسئولان هر اتفاقی در کشور میافتد میگویند باید به سراغ افای تی اف برویم تا حل شود، اما سوال این است اینهایی که خودشان به دنبال شفافیت در افای تی اف هستند چرا با شفافیت اموال خودشان مقابله میکنند؟
کوهی مقدم ادامه داد: پیشرفت مادی بسیار مهم است، اما آن چیزی نیست جز یک وسیله برای تعالی انسان از نظر من مهمترین دستاورد جمهوری اسلامی ایران همان جمهوری اسلامی است. یک مدل متکی بر مردم و هنجارهای دینی که به مردم حق انتخاب میدهد.
وی افزود: از نظر من متفکران و اندیشمندان این حوزه یعنی حوزه مشارکت باید درباره آن نظریه پردازی کنند و به همان نسبت ساختارهای قانونی به سمت اصلاح و نوآوری مشارکت مردمی پیش برود.