نخستین کنگره انجمن اسلامی دانشجویان مسکو با سخنرانی ضرغامی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و طبیبنیا وزیر اقتصاد و دارایی دولت یازدهم برگزار شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عزت الله ضرغامی، عضو شورای عالی فضای مجازی در نخستین کنگره دانشجویان مسکو که به مناسبت چهل سالگی انقلاب اسلامی برگزار شد، گفت: چهل سال از انقلاب بزرگ و استثنایی ایران میگذرد در این مدت دشمن تلاشهای زیادی کرد تا ملتی را که به دنبال استقلال بود و میخواست روی پای خود بایستد با شکست مواجه کند، اما ناکام ماندند.
وی تصریح کرد: هراس دشمن از این بود که اگر ملت ایران در کار خود موفق شود، انقلاب اسلامی به یک الگو برای دیگر کشورها تبدیل میشود؛ بنابراین صاحبان قدرت هر چه توانستند تلاش کردند تا انقلاب اسلامی یک سالگی، دو سالگی، دهه اول و دهه دوم خود را نبیند؛ البته در این اواخر نیز جان بولتون صریحا گفت که انقلاب اسلامی چهل سالگی خود را نمیبیند، ولی ما این چهل سالگی را دیدیم اگرچه جان بولتون بعد از راهپیمایی ۲۲ بهمن مجدد گفت که حالا که چهل سالگی انقلاب را دیدید مطمئن باشید سالهای زیادی نخواهد بود که سالگرد انقلاب را ببینید.
ضرغامی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی به عنوان یک نهال نوپا امروز به یک درخت تناور و پرقدرت تبدیل شده؛ به گونهای که برکت و میوههای شیرین این شجره طیبه به همه دنیا رسیده، تصریح کرد: انقلاب اسلامی توانست به معنای واقعی کلمه مقاومت را در مقابل ظلم قرار دهد؛ به گونهای که امروز به واسطه این مقاومت معادلات جهانی عوض شده و در بلوک بندی جهانی یک طرف دنیای استکبار به رهبری آمریکا و در یک طرف جریان مقاومت به رهبری ایران ایجاد شده است.
رئیس سابق سازمان صدا و سیما گفت: آمریکا هر چه تلاش میکند تا بر ملتها توفق پیدا کند، اما دنیای مقاومت به رهبری ایران مانع پیروزی آنها میشود. در هر حال انقلاب اسلامی و مقاومت یک فکر و ایده جدید است و جمهوری اسلامی ایران با قدرت نرم بر ملتها تاثیر گذاشته و بدون هزینه موفق بوده است.
عضو شورای عالی فضای مجازی تصریح کرد: ترامپ در نطق انتخاباتی خود علیه اوباما گفت: آمریکا چند هزار میلیارد دلار در عراق و سوریه هزینه کرد، ولی امروز ایرانیها در آنجا حاکم هستند در واقع او یک واقعیت را گفت: چرا که بدون نظر جمهوری اسلامی ایران و مصالحی که ما در دنیا در نظر میگیریم مسئلهای رقم نمیخورد.
وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران در سه چهار اول استقرار توانست به اندازه کل پیش از انقلاب کار کند؛ به گونهای که هر چه جلو آمدیم روستاها صاحب برق، لوله کشی آب و گاز و خدمات بهداشتی شدند.
ضرغامی به برگزاری برنامهای با عنوان شنبههای انقلاب در ایران اشاره کرد و گفت: در این برنامه که مسئولان مختلف در آن حضور پیدا میکردند، کارنامه انقلاب به صورت مستند و محوربندی ارائه میشد با این وجود پیرو مباحث مطرح شده در این نشستها کتابی با نام گلستان انقلاب منتشر شده که کتاب مفیدی است.
رئیس سابق سازمان صدا و سیما به تخریب جمهوری اسلامی توسط دشمن در فضای مجازی اشاره کرد و افزود: معضل زنان یکی از مسائلی است که دشمن تلاش میکند جمهوری اسلامی را از این طریق تخریب کند؛ این در حالی است که وضعیت زنان پس از پیروزی انقلاب نسبت به پیش از انقلاب تفاوت چشمگیری کرده است؛ مثلا پیش از انقلاب ۱۷ درصد از زنان اساتید دانشگاه بودند، ولی امروز این رقم به ۳۰ درصد افزایش یافته است همچنین دانش آموختگان دانشگاهی زن پیش از انقلاب ۶ درصد بود، ولی پس از انقلاب این رقم تا سال ۹۵ به ۴۵ درصد رسید.
عضو شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه نرخ سوادآموزی در بین زنان پیش از انقلاب ۳۵ درصد و پس از انقلاب ۸۵ درصد بوده گفت: پیش از انقلاب زنان تنها در ۷ رشته ورزشی فعال بودند، ولی در حال حاضر زنان در ۱۴۳ رشته ورزشی حضور دارند.
وی با بیان اینکه امروز دختران دانشجو در دیدارهای رهبر معظم انقلاب با دانشجویان به ایراد سخنرانی میپردازند و حتی برای نظام کیفرخواست صادر میکنند و رهبری نیز با سعه صدر به حرفهای آنها گوش میدهد، تصریح کرد: این در حالی است که در یک جلسه شاه به خاطر درخواست فرح برای افزایش بودجه موسیقی زنان به او پرخاش کرده بود.
ضرغامی با اشاره به اینکه در سال ۵۶ به گواه بازیگران آن زمان سینمای ملی ایران نابود شده بود؛ با این وجود اگر رویکرد انقلاب اسلامی و اولین قضاوت امام در مورد سینما در بهشت الزهرا (س) نبود این سینما به طور کامل نابود میشد، تصریح کرد: به گفته آقای رضا کیانیان امروز تنها دو سینمای هالیوود و سینمای ایران در دنیا حرف دارند و دارای شاخص هستند. به هر حال امروز بخشی از کارنامه درخشان سینما نتیجه نقش آفرینی زنان است و آنان در این عرصه نقش محوری دارند به گونهای که در جشنواره فجر امسال شاهد بودیم که خانم نرگس آبیار، کارگردان فیلم شبی که ماه کامل شد از نگاه حرفهای تمام سیمرغها را درو کرد و این در حالی است که در آمریکا هیچ کارگردان زنی وجود ندارد که در کنار کارگردانان برجسته هالیوود باشد با این وجود معتقدم که خانم نرگس آبیار یک پدیده جهانی است.
عضو شورای عالی فضای مجازی تصریح کرد: امروز دیگر نمیتوان با جمهوری اسلامی ایران که به یک درخت تناور و تنومند تبدیل شده به راحتی برخورد حذفی کرد در هر حال اگر امروز انقلاب اسلامی پایدار مانده به خاطر این است که کشور بنیه دارد و اصول انقلاب اسلامی مورد تاکید است، اما در رویهها و روشها اشکالات زیادی داریم معتقدم برای سلامت نگاه داشتن انقلاب اسلامی باید روشها و رویهها را اصلاح کنیم.
وی گفت: آئین نامهها و قوانین خوبی برای اداره کشور وضع میشود، اما ما در بحث رویهها و روشها در اداره کشور دچار آسیب و خلا هستیم مثلا کارمندی را به کار میگیریم که نصفه شب کلید ثبت سفارش خودرو را باز میکند و از همین طریق چندین هزار خودرو وارد کشور میشوند.
ضرغامی تاکید کرد: باید منافذ فسادخیز را شناسایی و نورافکنها را در آنجا روشن کنیم در واقع باید یک دفاع چند لایه در این منافذ به وجود بیاوریم.
رئیس سابق سازمان صدا و سیما بیان کرد: در سطوح بالا سیاست گذاریها و قانون گذاریها به خوبی صورت میگیرد، ولی در مرحله روشها و رویهها کار رها میشود و هزینه میدهیم در هر حال امیدوارم شما دانشجویان که خارج از کشور را هم دیده اید مدلها و روشهای خوب اجرایی را برای اداره کشور ارائه کنید تا انقلاب اسیر روشها و رویههای نادرست نشود.
طیب نیا، وزیر اقتصاد دولت یازدهم نیز در این کنگره گفت: تجربه گذار به توسعه یافتگی در ایران سابقه صد ساله دارد این تجربه از انقلاب مشروطه شروع میشود انقلاب مشروطه جنبشی بود که با هدف مقابله با استبداد، مقید کردن حاکمها نسبت به قانون، حاکمیت قانون و اصلاح شیوههای حکمرانی در ایران شکل گرفت و به پیروزی رسید.
وی بیان کرد: از زمان پیروزی انقلاب مشروطه تا امروز ملت ایران در مسیر توسعه و پیشرفت فراز و نشیبهای زیادی را طی کرده، اما انقلاب اسلامی نقطه عطف بسیار مهمی در این مسیر بود در واقع انقلاب اسلامی انقلابی بود که با هدف نفی استبداد، مبارزه با سلطه خارجی و داخلی و با هدف استقرار مردم سالاری دینی انجام شد و به پیروزی رسید.
طیب نیا تصریح کرد: اگرچه در طی سالهای بعد از انقلاب جمهوری اسلامی توفیقات بسیاری را به دست آورده، اما دشمنان از همان ابتدا تمام تلاش خود را برای مقابله با این انقلاب عظیم به کار گرفتند با این وجود وقتی که دیدند سازمان نیروهای مسلح ایران پس از انقلاب به هم ریخته و شکل نگرفته جنگ بعثیها بر ما تحمیل کردند با این وجود ملت ایران با هوشیاری تمام نقاط ضعف را شناسایی و با حضور گسترده در عرصه نبرد با شجاعت و ایثارگری بی دریغ در مقابل دشمن ایستاد و از انقلاب حراست کرد.
وزیر اقتصاد دولت یازدهم گفت: بعد از ناکامی دشمن در جنگ نظامی آنها جنگ اقتصادی را به راه انداختند به گونهای که میتوان گفت: امروز گستردهترین جنگ اقتصادی علیه کشورمان برقرار است.
وی خاطرنشان کرد: پیش از انقلاب در حوزه نابرابری ضریب جینی ۵۰ درصد بود، ولی در سالهای اولیه پیروزی انقلاب با فعالیتهای گسترده ضریب جینی کاهش معناداری پیدا کرد و به زیر ۴۰ درصد رسید که رقم قابل قبولی بود، اما متاسفانه این روند ادامه نیافت و در سالهای بعد در همین حول و حوش ثابت ماند.
طیب نیا با تاکید بر اینکه با چنین ضریب و رشد اقتصادی نمیتوان آرمانهای انقلاب را محقق و با فقر و ناداری مقابله کرد و اعتلای ملت ایران را رقم زد، تصریح کرد: پایین بودن نرخ رشد، نوسانات شدید نرخ رشد اقتصادی و منبع محور بودن سه فرآیند در رشد اقتصادی ایران به حساب میآیند در هر حال وقتی که نرخ رشد در برخی از کشورها تا ۷۰ درصد به خاطر بهره وری حاصل میشود در ایران این رشد با استفاده از منابع و ثروتهای خدادادی به دست میآید.
وزیر اقتصاد دولت یازدهم با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب به درستی دولتی بودن اقتصاد و نفتی بودن آن را به عنوان دو مشکل و مانع در رشد اقتصادی کشور عنوان کردند، تصریح کرد: وابستگی اقتصاد ایران به نفت از دهه ۵۰ تا به امروز عامل اصلی نوسانات رشد اقتصادی است در هر حال تورم سنگین و رشد اقتصادی پایین نتیجه وابستگی اقتصاد به درآمدهای نفتی و دولتی بودن اقتصاد است.
وی گفت: تحریمهای اقتصادی نتیجه شناسایی نقاط ضعف کشورمان توسط دشمن است با این وجود باید سعی کنیم که نقاط ضعف را مرتفع کنیم.
طیب نیا با بیان اینکه دشمن تحریمها را روی نقاط ضعف اقتصاد کشورمان متمرکز کرده تصریح کرد: برای مقابله با دولتی بودن اقتصاد سیاستهای کلی اصل ۴۴ در مجمع تشخیص مصلحت نظام طراحی و با تایید رهبری ابلاغ شد با این وجود اگر این سیاستها به درستی اعمال میشد قطعا امروز در شرایط اقتصادی متفاوتی قرار داشتیم.
وزیر اقتصاد دولت یازدهم اظهار کرد: برای مقابله با نفتی بودن اقتصاد نیز سیاستهای اقتصاد مقاومتی طراحی شد هدف اصلی این سیاستها دستیابی به رشد اقتصادی مستمر و پایدار بود که منبع آن افزایش بهره وری بود.
وی تصریح کرد: برای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی نیازمند یک برنامه عملیاتی کمی و زمان بندی شده بوده و هستیم و رهبر معظم انقلاب نیز در رونمایی از سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی به درستی به این موضوع تاکید کردند و گفتند این سیاستها برای نمایش دادن نیست که آنها را در کتابخانه بگذاریم. این سیاستها نیازمند یک برنامه عملیاتی و زمان بندی شده است.
طیب نیا بیان کرد: زمانی که برجام در حال تحقق بود از یک طرف شرایط مناسبی را پیش روی میدیدیم که بتوانیم از ظرفیت اقتصاد بین الملل استفاده کنیم، چون اقتصاد مقاومتی هم درون گرا و هم برون گرا است. از طرفی من به عنوان وزیر اقتصاد وقت هم زمان یک نگرانی داشتم که مبادا وقتی با گشایشی مواجه میشویم سیاستهای اصولی خودمان را برای اصلاح ساختار اقتصادی کشور فراموش کنیم.
وزیر اقتصاد دولت یازدهم با بیان اینکه اگر ما سیاستهای اقتصاد مقاومتی را به درستی اعمال میکردیم طبیعتا باید به استقبال برجام میرفتیم، تصریح کرد: تجربه چهل پنجاه سال گذشته نشان میدهد هر موقع درآمدهای نفتی در کشور افزایش یافته ما سعی کردیم تا این درآمدها را سر سفره مردم بیاوریم با این وجود در دهه پنجاه وقتی قیمت نفت افزایش یافت کارشناسان اقتصادی و سازمان برنامه وقت در شورای عالی اقتصاد تذکر دادند که تزریق این درآمد در اقتصاد کشور رشد اقتصادی را مختل میکند درهر حال وقتی درآمدهای نفتی افزایش مییابد ما آرمانها و سیاستهای اقتصادی کشور ار فراموش میکنیم. در نتیجه رشد اقتصادی نیز کاهش مییابد.
وی تصریح کرد: ما زمانی که تحت فشار قرار میگیریم به فکر میافتیم که باید به وابستگی اقتصاد کشور پایان دهیم، اما وقتی که درآمدهای نفتی بالا میرود آرمانها را فراموش میکنیم.
طیب نیا با بیان اینکه وزیر اطلاعات و وزیر دادگستری دولت یازدهم از فعالترین وزرایی بودند که میخواستند ما الزامات FATF را بپذیریم، تصریح کرد: زمانی که برجام در جریان بود پیش بینی میشد که تحریمها برداشته شود، ولی یک مانع دیگر وجود داشت و آن هم این بود که ایران در لیست سیاه و در لیست کشورهای غیر همکار FATF قرار داشت با این وجود در این شرایط دیگر نهادهای مالی با ما همکاری نمیکردند.
وزیر اقتصاد دولت یازدهم تصریح کرد: در مذاکرات اروپاییها مجبور بودند که اقرار کنند ایران یکی از بهترین کشورها در مبارزه با پولشویی است اگرچه معتقد بودند که نواقصی در کار ما وجود دارد.
وی تصریح کرد: در جلسهای که در مجلس برگزار شد آقای لاریجانی گفت: شما برای پذیرفتن الزامات FATF هر جا نیاز اصلاح قانون است لایحه ارائه دهید که در این راستا چهار لایحه به مجلس تقدیم شد و برداشت ما هم از لوایح مثبت بود، ولی میدانستیم شاید مجلس بخشی از آنها را نپذیرد و آنها را اصلاح کند و همین اتفاق هم افتاد.
طیب نیا در توضیح اینکه چرا الزامات FATF را پیش از تصویب مجلس امضا کرده تصریح کرد: در قرار دادها ابتدا وزیر باید پای آن را امضا کند و بعد قرارداد برای تصویب به مجلس میرود و در صورت تصویب لازم الاجرا میشود. در هر حال گروه اقدام مالی از ما قانونی برای پذیرش الزامات FATF نخواستند و گفتند صرف امضای وزیر برای ما کافی است از این رو اقدامات متقابل برای برخورد با ایران در FATF به حالت تعلیق درآمد.
وزیر اقتصاد دولت یازدهم با تاکید بر اینکه تردیدی نیست که اروپاییها از برجام تخلف کرده اند، اما اگر ما به لیست سیاه FATF برگردیم محدودیتهایی برای کشور ایجاد میشود، افزود: براساس مصوبه سازمان ملل تبعیت از مصوبات FATF برای نهادهای مالی بین المللی الزامی است به همین دلیل ما در آن برهه باید از لیست سیاه FATF خارج میشدیم.
وی با تاکید بر اینکه از محل افزایش قیمت نفت دولت هیچ درآمدی نداشته است، چون ارز نفت که متعلق به دولت است به کالاهای اساسی اختصاص مییابد، گفت: اگرچه ما توانستیم تورم را کنترل کنیم، اما بنده میدانستم که ریشههای تورم در کشور وجود دارد به همین دلیل معتقد بودم باید به دنبال اصلاح ساختار اقتصادی برویم بنده معتقد به اصلاح ساختار هستم، ولی برخی از دوستان معتقد بودند که شخص دیگری در وزارت اقتصاد باشد.