عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ما هر چه درآمد نفت داشتیم آن را برای تامین بودجه سالیانه صرف کردیم، گفت: روش استحصال نفت با فشار آب یکی از روشهای اشتباهی بوده که در این سالها به کار گرفته شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در سلسله نشستهای تبیین بیانیه گام دوم انقلاب رهبر معظم انقلاب که به همت مرکز تحقیقات بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق برگزار شد، گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی اراده نظام این بود که صادرات و وابستگی به نفت را کاهش دهد به همین دلیل سقف تولید نفت خام از ۶ میلیون بشکه دوران طاغوت به ۴ میلیون بشکه کاهش یافت.
مصباحی مقدم با بیان اینکه ما هر چه درآمد نفت داشته ایم آن را برای تامین بودجه سالیانه صرف کرده ایم افزود: روش استحصال نفت با فشار آب یکی از روشهای اشتباهی بوده که در این سالها به کار گرفته شده، اما در حال حاضر این روش به استحصال نفت با فشار گاز تغییر یافته که روش بهتری است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه دلیل اتکا به درآمدهای نفتی سهل الوصول بودن آن است افزود: ما امروز نفت را به عنوان یک سرمایه ملی مصرف میکنیم به گونهای که اعتبار ۴۷ هزار میلیارد تومانی پیش بینی شده در لایحه بودجه سال ۹۸ توسط مجلس به ۴۷۵ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است و این در حالی است که کشور در شرایط جنگی قرار دارد از این رو بودجه باید انقباضی باشد، اما الان انبساطی است. در هر حال مجلس هزینههای جاری دولت را افزایش داده است.
وی با بیان اینکه بنده توسعه ایران را در گروی استفاده درست از منابع انرژی میدانمِ تصریح کرد: اگر درآمدهای حاصل از فروش نفت به صندوق توسعه ملی اختصاص یابد شاهد جهش سریع اقتصاد ایران خواهیم بود در هر حال اگر به GDP ایران طی ۴۰ سال گذشته نگاه کنیم متوجه خواهیم شد سالانه ۲ درصد رشد داشته ایم و این در حالی است که ما شاهد رشد و پیشرفت کشورهای پاکستان و ترکیه به عنوان کشورهایی که منابع نفتی ندارند بوده ایم و علت این مسئله نیز این است که ما نفت را به جای سرمایه گذاری مصرف و خورده ایم.
مصباحی مقدم تصریح کرد: اگر نفت را در بودجه هزینه نکنیم زمینه ۲۰ تا ۴۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری جدید فراهم میشود افزود: ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت و گاز معادن نفت در اقتصاد ایران تولید میشودکه تقریبا ۷.۸ میلیون بشکه در داخل کشور مصرف و مابقی صادر میشود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه مشتقات نفتی دارای ارزش افزوده متفاوتی است، تصریح کرد: ارزش نفت خام تولید شده ایران ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیارد دلار است که در صورت پالایش این ارزش دو برابر میشود
وی خاطرنشان کرد: ۷۳۰ میلیون متر مکعب سالانه تولید ایران است که ۳۰ میلیون متر مکعب آن به ترکیه ۵ میلیون متر مکعب به عراق صادر میشود.
مصباحی مقدم با اشاره به اینکه مصرف بنزین ایران ۶ برابر مصرف میانگین جهانی است و این وحشتناک است افزود: خام فروشی نفت حاصل تفکر لیبرالیستی دولتهای مختلف پس از جنگ بر ایران بوده و انحراف هم همین جاست این تفکر معتقد است که باید با اقتصاد جهانی رابطه داشته باشیم و معامله زمانی است که سیاست خام فروشی را دنبال کنیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام از غنی نژاد، طبیبیان، آخوندی و نیلی به عنوان مظهر تفکر عدم نظارت بر بازار نام برد و افزود: این افراد که با عنوان تیم نیاوران هم معروفند اقتصاد ایران را فلج کرده اند.
وی با بیان اینکه تفکر اقتصادی مستقل ملی در تیم اقتصادی کشورمان نیست افزود: اقتصاددانانی مانند راغفر و مومنی خیلی بهتر میتوانند درصدد رفع مشکل باشند، ولی آنها در حاشیه قرار دارند البته اشتباه آنها این بود که در حمایت از روحانی به میدان آمدند. اگر چه الان پشیمان هستند.
مصباحی مقدم با تاکید براینکه در حوزه نفت و گاز به ویژه در حوزه مدیریت، مصرف، بهینه سازی و تبدیل نفت خام به فرآورده نیازمند به یک جراحی بزرگ هستیم اظهار کرد: آن زمان که بنده در مجلس بودم آقای زنگنه گفت: نیازمند ۱۵۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری در حوزه بالادستی صنعت نفت هستیم و برای تحقق این میزان سرمایه گذاری باید تولید خود را تا سقف ۴ میلیون بشکه حفظ کنیم بنابراین ما باید به سوی ۷ خواهران دست دراز کنیم که ما در پاسخ به او گفتیم طی ده سال این اعتبار را تامین خواهیم کرد. البته زنگنه اصرار کرد که باید توتال بیاید.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: یکی از مدیران نفت فلات قاره بعد از روی کار آمدن زنگنه نزد من آمد و گفت: یک پروژه نفتی را که کار ان به خوبی پیش میرود زنگنه از ما گرفته است و میخواهد آن را به توتال بدهد او گفت: زنگنه گوشت لخت را برای توتال جدا میکند و این کار احمقانه است در حالی که شرکتهای ما میتوانند کار سرمایه گذاری را انجام دهند، اما زنگنه جلوی آن را گرفت البته توتال هم در کاسه آنها گذاشت.
وی بر ضرورت ایجاد پالایشگاههای جدید در حاشیه خلیج فارس و دریای عمان تاکید کرد و افزود: با توجه به اینکه در داخل کشور با بحران آب مواجهیم و پالایشگاهها نیز نیازمند آب هستند باید پالایشگاههای جدید در حاشیه خلیج فارسو دریای عمان احداث شوند در هر حال این پروژهها پروزههای پیش برنده هستند که منابع مالی آنها باید توسط دولت تامین شود.
مصباحی مقدم با بیان اینکه سیاستهای پولی دولت فقرزاست تصریح کرد: بنده به آقای فتاح رئیس کمیته امداد گفتم شما هر چه قدر فقر را کنترل کنید فقر تولید میشود در هر حال وقتی که نقدینگی سه هزار برابر رشد کرده نتیجه آن این بوده که ثروتمندان ثروتمندتر و فقرا فقیرتر شده اند و این عدالت را مخدوش کرده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دولت انقلاب تصریح کرد: در قضیه عدالت موفق نبوده ایم، چون سیاستها خصوصا سیاستهای پولی اجازه نداده اند افزود: دولت ۳۰ هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی استقراض کرد تا خسارتهای موسسات مالی را جبران کند با این وجود سوال این است دولت با چه حقی این کار را کرده است.
وی افزود: ماهانه ۱۷۵۰ میلیارد تومان به نقدینگی کشور اضافه میشود و این وحشتناک است اگر چه برخیها خیال میکنند با افزایش نقدینگی اقتصاد کشور توسعه مییابد.
زریباف، اقتصاددان و رئیس مرکز مطالعات مبانی و مدلهای اقتصادی بومی نیز در این نشست گفت: در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ما در یک نقطه عطف مجددی قرار داریم با این وجود تعبیر گام دوم برای انقلاب تعبیر درستی است.
وی با اشاره به اینکه امروز نظام فضای جنگ سخت را پشت سرگذاشته و نظام سلطه نیز این را پذیرفته که باید انقلاب اسلامی را بپذیرد اظهار کرد: امروز در حوزه دانشی و اندیشهای واقعا کم سواد هستیم و این در حالی است که رهبر معظم انقلاب گفت: باید این حوزهها را جدی بگیریم در هر حال ما تازه در حال آشنایی با ادبیات اسلامی هستیم.
این اقتصاددان تصریح کرد: کار بزرگ رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم انقلاب این بود که فرمودند: این گوی و میدان و از این به بعد هر چه است مسئولیت است.
زریباف با بیان اینکه وابستگی اقتصاد ایران به نفت یک وابستگی ساختاری است افزود: تقریبا تمام گرایشهای اقتصادی در ایران به قطع وابستگی درآمدهای نفتی متفق القول هستند، ولی این انگیزه نیست و فقط شعار است و ارادهای برای تحقق این موضوع وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه تمام ارکان اقتصادی ایران براساس تفکر و وابستگی به نفت شکل گرفته افزود: تا زمانی که ما کشور را با تفکر وابستگی به نفت اداره میکنیم همین وضع ادامه مییابد در هر حال امروز مدل نجات اقتصادی ایران با جریان انقلاب هم سو نیست.
این اقتصاددان از نفت، پول، بانک، زمین و مسکن به عنوان چالشهای اقتصادی ایران نام برد و گفت: در دهه بعدی مهمترین مسئله اقتصاد ایران نفت و بعد پول و بانک و بعد مقوله مسکن است.
منظور از بودجه همان بودجه جنگ در همه جا دنیا ست و بودجه کشور با مالیات جریمه های بی دلیل راهنمایی رانندگی راه رفتن و در پیاده روها و گران کردن اقلام ضروری و خودروهای زپرتی دو حیاط خلوت دولت ایران خودرو وسایپا و برداشت از صندوقهای باز نشستگی تامین خواهد شد و البته بخشی از بودجه اصلی که برای کشورهای همسایه و غیر همسایه هزینه میشه از طریق دزدی از بودجه کشور به نام اختلاس برداشت میشه به اخر هم تقصیر می افته گردن یکی از مدیران و یارو را هم فراری می دهند به بلاد کفر تا دزدی دیگر برنامه ریزی شود
هروقت بساط ایران خودرو(گاری خودرو)وسایپاروجمع کردیدوبجاش خودروهای کم مصرف وباکیفیت کره ای وژاپنی واردکردیداونوقت ببینیدهم ازنظرصرفه جویی مصرف سوخت وهم جانی وهزینه های اضافه تعمیر وهم درمعطل بودن مردم درتعمیرخودروهای بی کیفیت داخلی سودکرده ایم.یکی ازراههای صرفه جویی درمصرف نفت واردکردن خودروی خارجی بدون تعرفه است.خواهش میکنیم به مردم رحم کنید .وبساط گاری خودرو رو برای همیشه جمع کنید.وجودخودروسازهای داخلی بزرگترین جنایت است
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.