رییس مرکز مطالعات و همکاریهای علمی بین المللی وزارت علوم درباره میزان فعالیت بینالمللی دانشگاهها توضیح داد و گفت: تعداد دانشجویان بین المللی و میزان مقالات مشترک با محققان خارجی اعلام شد.
مسعود صدری نسب رییس مرکز مطالعات و همکاریهای علمی بین المللی وزارت علوم در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو درباره بین المللی شدن دانشگاهها و نحوه ارزیابی آنها بیان کرد: کمیته بررسی شاخصها و معیارهای ارزیابی عملکرد بین المللی دانشگاه ها، مراکز پژوهشی و پارکهای علم و فناوری با هدف سیاستگذاری، دادن خط مشی، جهت دهی و بین المللی کردن فعالیتها و ... با ابلاغیه رییس مرکز همکاریهای علمی بین المللی وزارت علوم در ۱۴ تیر ۹۴ آغاز به کار کرد.
صدری نسب ادامه داد: در بررسی سنجههای موجود که براساس تجربیات و تخصص چندین ساله در این حوزه به دست آمد در سال ۹۷، علاوه بر سنجههای بروندادی، شاخصهای درون دادی نیز در ارزیابی عملکرد دانشگاه ها، پژوهشگاهها و پارکهای علمی و فناوری به صورت اولیه اضافه شد.
وی با اشاره به شناسههای بین المللی دانشگاهها عنوان کرد: تعداد دانشجویان خارجی، اساتید و مدرسان خارجی، پروژههای مشترک با محققان دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی خارج از کشور، همکاری آموزشی با ایرانیان مقیم خارج، فرصت مطالعاتی خارج از کشور ارائه شده به اعضای هیئت علمی، برگزاری دورههای مشترک با دیگر دانشگاههای معتبر دنیا، میزان دریافت اعتبار بین المللی به دلار و ... از جمله شناسههای بین المللی دانشگاههای محسوب میشوند.
رییس مرکز مطالعات و همکاریهای علمی بین المللی وزارت علوم با بیان اینکه اطلاعات موردنیاز برای شاخصهای ارزیابی فعالیتهای بین المللی ابتدا از طریق واحدهای آموزشی، پژوهشی و پارکهای علم و فناوری برمبنای خوداظهاری در سامانه طوبی پس از اعلام فراخوان عمومی ثبت شده است، ادامه داد: برای بررسی دقیقتر از پایگاههای معتبر خارجی همچون scopus و web of science اطلاعات مربوطه جمع آوری میشود.
صدری نسب در بررسی میزان فعالیت بین المللی دانشگاهها در سال ۹۷-۹۶ عنوان کرد: ۲۱ هزار و ۴۰۹ دانشجوی بین المللی، ۱۳ هزار و ۸۶ مقاله مشترک با محققان خارجی، ۳۱۰۰ استاد و مدرس خارجی، ۱۰۹۸ امضای تفاهم نامه، ۷۳۱ همکاری آموزشی با ایرانیان مقیم خارج برای سال گذشته گزارش شده است.