رئیس مجمع جهادگران استان لرستان گفت: هم اکنون حدود ۱۲۰ گروه با هماهنگی مجمع وارد منطقه پل دختر و معمولان شدند و طی چند روز آینده مشخص میشود به چه گروههایی نیاز داریم.
پرنیان، رئیس مجمع جهادگران استان لرستان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ضمن تشکر از ملت ایران که نهایت مهربانی و نهایت همکاری و دلسوزی را نصیب استان لرستان کردند، گفت: علی رغم این که کشور در سه ضلع دچار مشکل است گلستان، لرستان و خوزستان؛ ولی مردم همه آمدند. فکر کنم آن کسی که گلستان آمد، لرستان هم آمد وخوزستان هم رفت. سیلاب لرستان به ویژه معمولان و پل دختر ویرانگر بود و فکر کنم از پدیدههای نادر دنیا چیزی شبیه سونامی بود.
وی با بیان اینکه آن چیزی که کار را در منطقهخیلی سخت کرده گل و لایهای تجمیع شده در منازل مردم است که بعضی مناطق تا سقف هم هست، ادامه داد: باید مسئله جیره خشک مردم در اولویت باشد. تامین یک کیسه برنج و حداقلیک ماه حبوبات لازم است و بعد از این یک ماه که روال عادی شده و مردم آرامش پیدا میکنند، خودشان زندگی را ادامه میدهند.
پرنیان با بیان اینکه با توجه به همسان بودن اقلیم پلدختر با خوزستان و شروع فصل گرما تاکید کرد: به گفته کارشناسهای علوم پزشکی از دو هفته دیگر امکان شیوع آلودگی عفونی در منطقه وجود دارد و با توجه به گرمای هوا همچون اندیمشک و دزفول، لازم است وزارت بهداشت پیشگیرانه و مجدانه تقسیم کار کرده و به موضوع ورود کند؛ چون وسعت کار به دلیل آسیبی که به منازل مردم رسیده زیاد است و ورود به بحث علوم پزشکی به خاطر فشردگی کار نیروهای امدادی صحیح نیست.
رئیس مجمع جهادگران استان لرستان ادامه داد: بیمارستانهای سیار ارتش و سپاه پای کار هستند و شاید حداقل ۷ یا ۸ هزار نیروی امدادی در این منطقه حضور دارد.
وی در ادامه به نقش مجمع جهاگران استانها اشاره و خاطرنشان کرد: خوشبختانه یکی از اتفاقات خوبی که افتاد فعالیت مجمع جهادگران و هماهنگی گروههای جهادی با این مجمع بود. همه استانها ابتدا با مجمع شان هماهنگ میکردند و اول شناسه میخواستند و تا ما اجازه ورود نمیدادیم، به مناطق سیل زده نمیآمدند. اقلام مورد نیاز و نوع حضور گروههای جهادی خودکفا را اعلام نیاز می کردیم و هر گروه جهادی با تجهیزات کامل میآمد. یکی از برکات بستر مجمع جهادی بود که اکنون در کشور شکل گرفته و اگر این موضوع برجستهتر شود در مواقع بحرانی با کیفیت بیشتر به کار میاید .
پرنیان با بیان اینکه هم اکنون حدود ۱۲۰ گروه با هماهنگی این مجمع وارد سه منطقه پل دختر و معمولان شدند، افزود: واقعیت این است که پل دختر از لحاظ اسکان ظرفیتش کامل است و اگر گروه جهادی اضافه تری اعزام شود شبها از لحاظ استحمام و سرویس بهدشتی مشکل خواهیم داشت. البته طی چند روز آینده مشخص میشود چه قدر نیرو خارج شده و چه قدر نیروی جدید نیاز داریم که اطلاع رسانی می شود.
رئیس مجمع جهادگران استان لرستان با اشاره به تلاش بسیج و سپاه و گروههای جهادی گفت: مطالبه همه مردم از مسئولین این است که که به موضوع زیرساختهای راههای ارتباطی لرستان که حداقل ۸۰ درصد آن آسیب دیده ورود پیدا کنند. وضعیت پل دختر یک وضعیت بحرانی است. اگر دولت و دستگاه اجرایی و مجلسورود عاجل نکند مطمئنا مردم با شرایط بسیار سخت تری روبه رو خواهند شد.
وی در پایان با اشاره به حواشی که در روزهای اول برای مردم لرستان ایجاد شده بود، گفت: مردم لرستان بزرگترین خصیصه شان فرهنگ غنی مردم داری و میهمان پذیری است. اگر مقداری گلایه بود از نحوه توزیع غلط روز اول بود که قطعا به دلیل شرایط بحرانی بود. مردم با وجودی که بخشی از دارایی شان را از دست دادند، اما با تمام وجود از گروههای جهادی و بسیج مردمی تشکرمیکنند.