گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- زینبسادات میرسلطانی؛ کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی یکی از مهمترین مراجع رسیدگی به عملکرد فعالین در حوزه نشریات دانشجویی دانشگاهها است. چند سالی است که در نزدیکی به روزهای برگزاری این انتخابات شاهد تخلفات گسترده از سوی یک طیف خاص به نام اصلاحطلبان هستیم. از حذف نشریات ناهمسو گرفته تا تخلف در آرای اخذ شده به گونهای مهندسی شده که جا برای شکایت نداشته باشد.
امسال نیز در آستانه انتخابات کمیته مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم با استفاده از ماده ۴۴ شیوه نامه برگزاری انتخابات کمیته ناظر بر نشریات دانشگاهی این وزارتخانه، شاهد حواشی ایجاد شده از عملکرد نادرست و کوتاهی در برگزاری انتخابات از سوی این وزارتخانه هستیم. بر اساس نامه ارسال شده از سوی وزارت علوم به به دانشگاههای سراسر کشور این انتخابات میبایست در روزهای ۱۱ الی ۱۳ اردیبهشت ۹۸ برگزار شود و این وزارت خانه ملزم است تا تحت هرشرایطی طبق قانون در زمان بندی اعلام شده این انتخابات را برگزار کند و طبق تبصره ۳ ماده اول این شیوه نامه وزارت علوم میبایست تا حداکثر ۱۵ خرداد ماه ۹۸ این نشست را برگزار کند، اما برخلاف قوانین شیوه نامه انتخابات با دخالت دونفر از اعضای اصلی این شورا تا بعد از ماه رمضان به تعویق افتاده است که این تعویق موجب شد تا مدیران مسئول بیش از 300 نشریه دانشجویی در نامه ای خطاب به وزیر علوم از تخلف و لابی در برگزاری انتخابات شورا گلایه کرده و خواهان برگزاری این انتخابات در مورد مقرر شوند و از طرفی کمیته مرکزی ناظر نیز بدون مدیران مسئول منتخب نشریات بوده و این خود خلاف دستورالعمل اجرایی ضوابط ناظر بر نشریات دانشگاهی است و چنانچه در این انتخابات تخلفی صورت بگیرد مرجعی جهت رسیدگی به این تخلفات وجود ندارد.
دانشجویان نیز بر این باورند که سوگیریهای خاص سیاسی در جریان این تخلف نقش مهمی داشته است.
بیشتر بخوانید
در پی انتشار این خبر دانشجویان با برگزاری طوفان توییتری با هشتگ غروب آزادی واکنشهای خود را در این مورد منتشر کردند که در ادامه چند نمونه از آنها را آورده ایم.
مهدی طرفی با اشاره به ویژگیهای جریان غربگرا و نبود تفاوت بین انتخابات ریاست جمهوری و نشریات نوشت: ویژگی جریان غرب گرا تامین منافع حزب و جریان خود تحت هر شرایطی است.
فرقی نمی کند انتخابات ریاست جمهوری باشد یا انتخابات نشریات وزارت علوم ؛
تا دیروز برای جدا کردن جریان خود از عملکرد دولت دنبال طرح استیضاح وزیر علوم بودند،الان که منافعشان تامین میشود،خفه خون می گیرند.
اسماعیل کوهی مقدم نیز از عدم شفافیت این طیف گفت و اینطور نوشت: کاش شفاف بفرمایند مدافع اجرای قانون هستند، نیستند؛ شفافیت خوب است نیست ... بالاخره تکلیف خودمون رو بدونیم!
حداقل یک توییت بزنید و دلیل تعویق انتخابات را توضیح بدهید.
محمدرضا محمدی، عضو کمیته ناظر بر نشریات وزارت علوم در توئیت خود نوشت: همونایی که سال ۸۸ طرفدار رای مردم و صدای دانشجو بودن، الان از رای دانشجو ترسیدن و صدای همه رو خفه میکنن.
انتخابات نشریات وزارت علوم یه مصداق کوچیکه وضع ممکلت هم باعثش همین استانداردای دوگانس
جرزنی از نوع اصلاحات
محمد زادمهر با اشاره به وجود لابی و قانون شکنی در این موضوع نوشت: بفرمائید که شما و طلوع آزادیتان در این سال ها همراه با نوچه های محبوبتان چه گلی به سر دانشجویان زدید؟که اکنون شما مدعیان پوچ اندیش که صرفا پیروزی برایتان مهم است، قانون شکنیای میکنید که از طلوع خورشید هم روشن تر است
حضرت طلوع آزادی! تحویل بگیرید حاصل تلاشتان را؛ #غروب_آزادی
امیر حسین شه دوست در واکنش به توییت کامفیروزی نوشت: اطلاعی از جریانات پیش و پس پرده شورای نظارت بر نشریات دانشجویی ندارم و اعتمادم هم به حرف طرفین از بین رفته اما این مدل خطاب کردن و این ادبیات، ادبیات حرف حق نیست آقای کامفیروزی!
#غروب_اخلاق
نرگس حسینی به قانون شکنی این گروه و عقوبت انتخابات کمیته ناظر بر نشریات گفت و اینطور نوشت: شرایط فقط تا وقتی پایدار میماند که به سود دوستان باشد؛ پای ضرر که میرسد «قانون» هم قابل تغییر است.
با این وضعیت انتخابات نشریاتی خواهیم داشت پر از «ابهام».
رسول یوسفی چگونگی رویداد این تخلف را اینگونه به تصویر کشید: سکانس۱:زمان برگزاری نشست انتخابات نمایندگان مدیران مسئول نشریات کشور اعلام میشود. سکانس۲:چند روز میگذرد.... شواهد طوریست که نتیجه انتخابات به میلشان نیست. سکانس۳:انتخابات را عقب می اندازند. به همین سادگی آزادی بیان را به سخره میگیرند.
محمد چرم زاده در این مورد به مقایسه عملکرد روحانی و سحر مهرابی پرداخت و نوشت:حسن روحانی آینه تمام نمای آینده اصلاح طلبانی مانند #سحر_مهرابی است که در نطق و سخنرانی از آزادی،قانون و ... سخن می گویند اما در عمل، فقط منافع خویش را در نظر می گیرند!