یکی از برنامههای ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، توسعه همکاریها در حوزه زیست فناوری با دانشگاههای مختلف کشور است. بر همین اساس، فعالیتهای آموزشی و پژوهشی زیستفناوری تقویت میشود.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری با هدف توسعه و ترویج زیست فناوری در کشور و بین قشر تحصیل کرده و دانشجویان، اقدام به همکاری با دانشگاههای مختلف کرده است. این همکاریها با هدف استفاده بهینه از توانمندیهای علمی و قانونی موجود در ستاد و توانمندیهای علمی و آموزشی موجود در دانشگاهها بهمنظور دستیابی به موارد علمی تدوین شده است.
«بسترسازی و برنامهریزی برای توسعه رویکردهای آموزشی خلاقیت محور در حوزه زیستفناوری»، «فراهم کردن بستر شکوفایی استعدادهای دانشجویان و دبیران در حوزه زیستفناوری و زمینهسازی برای هدایت آنها در اشتغالزایی»، «انگیزه بخشی به دبیران در راستای شرکت در فعالیتهای پژوهشی و فراهم کردن بستر آشنایی دانشجویان، اساتید دانشگاه، مسئولان و صاحبان صنعت با اولویتهای زیستفناوری»، «هدایت دستاوردهای پژوهشی حوزه زیستفناوری بهمنظور برطرف کردن نیازها و مشکلات کشور»، «کمک به تجاریسازی علومزیستی از طریق ارائه آموزشهای تخصصی و فوقتخصصی، زمینه سازی برای برقراری ارتباط موثر دانشگاه و صنعت در حوزه زیست فناوری» و ... از جمله اهداف این همکاریها است.
به طور مثال ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با دانشگاه شهید رجایی تفاهم نامهای امضا کرده است تا از این طریق فعالیتهای حوزه زیست فناوری توسعه یابد. همچنین ستاد توسعه زیست فناوری با دانشگاه شهید بهشتی نیز تفاهم نامهای امضا کرده است.
امضای این تفاهمنامههای همکاری مشترک، در راستای توسعه زیستفناوری برای نیل به اهداف مشترک و تبدیل ایده به محصول و تجاریسازی آن و تامین نیازهای اساسی کشور در حوزه زیستفناوری صورت گرفته است.
بر مبنای این تفاهم نامهها مقرر شده است که از وجود نیروهای توانمند و دانشجویان این دانشگاه برای توسعه زیست فناوری و رفع نیازهای ملی در این زمینه بهره گرفته شود تا هم کشور از حضور آنها استفاده کند و هم از خروج نخبگان کشور جلوگیری شود.